به گزارش ایسنا، محرم که تمام میشود همه به ذوق اربعین و پیادهروی در مسیر کربلا سراز پا نمیشناسند و دل دل میکنند تا هر چه سریعتر شرایط مهیا شود و بتوانند زائر اباعبدالله الحسین(ع) شوند.
زائراولیها بیش از همه ذوق رفتن دارند و این شرایط برای کسانی که وسع مالی چندانی ندارند، فرصت مغتنمی است تا بتوانند به دیدار یار بشتابند چون در طول سال امکان رفتن برایشان مهیا نیست و اینکه همدان به عنوان بارانداز 8 استان کشور انتخاب شده نشان میدهد می توان به راحتی به مرز رفته و سپس راهی کربلا شد.
قبل از آغاز سفرها وعده و وعیدهای بسیاری از سوی مسئولان مبنی بر برقراری نظم و انضباط در پایانه مهران به مردم داده می شود و آنها اطمینان خاطر پیدا میکنند که برای رفت و برگشت به کربلا از همدان هیچ مشکلی وجود نخواهند داشت اما وقتی زائری که تصادفا آشنا هم درمی آید و دم از کمبود اتوبوس در مسیر رفت و برگشت میشود آیا میتوان آن را ضعف در برنامه ریزیها تلقی کرد یا کمبود امکانات؟
این روزها و شبها که بنا به توصیه مسئولان زائران سفرهایشان را کوتاه کرده اند تا به شلوغی روز اربعین بر نخورند در پایانه مرزی مهران به مشکل برخورده و سرگردان در پی اتوبوسی برای بازگشتشان هستند اما پس از ساعت ها تلاش و نگرفتن نتیجه به ناچار با اتوبوس های سایر استان ها و با کرایه های نجومی و چند برابر تعرفه مجاز به موطن خود بازمی گردند.
یک مسافر همدانی که 10 روز قبل از آغاز اربعین تصمیم به آغاز سفر خود کرده، از نبود بلیط اتوبوس در این تاریخ شکایت کرده که نبود قیمت واحد و مستقل از شرکت های اتوبوسرانی یکی از دلایل دیگر شکایت وی بوده است.
این مسافر خدمات و امکانات عراقی ها را بهتر از ایرانی ها ارزیابی کرد و گفت: واقعا در کشور ایران با این همه زیرساخت و برنامه ریزی، ضعف خدمات غوغا می کند و انتظار این همه بی نظمی وجود ندارد.
این بانوی همدانی پیدا کردن اتوبوس خود را مدیون ازخودگذشتگی یک پاسدار جوان عنوان و تأکید کرد: اگر هزاران هزار بار بدتر از این رفتار صورت بگیرد باز هم به عشق اباعبدالله سختی ها را تحمل خواهم کرد اما انصاف هموطنان و هم استانی هایمان کجا رفته است؟
مسافران دیگری که از بوشهر، رشت، زنجان و قزوین خسته و خاک آلود بر روی زمین نشسته بودند نیز از نبود مدیریت گلایه داشته و حداقل امکانات که همان زیرانداز ساده بود را تا زمان رسیدن اتوبوس خود مطالبه می کردند. بر خلاف این افراد، مسافران مشهد، اصفهان و تهران که بیشترین میزان اتوبوس با کرایه های نجومی را داشتند، رضایتمندتر از سایر افراد راهی منازل خود شدند.
افزایش ۲۰ درصدی کرایه های مسیر بازگشت، یکی از مواردی بود که داد همه مسافران را درآورده بود چرا که مسافران به هر قیمتی که شده باید به شهر و دیار خود بازگردند و مسافران مظلوم به جرم زیارت اربعین باید تاوان خودخواهی مسئولان را بدهند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان با بیان اینکه در کشور محدودیت ناوگان وجود دارد، گفت: از فردا تعدادی از ناوگان اتوبوسی در مهران مستقر خواهند شد.
مصطفی پناهنده در گفت و گو با ایسنا، درباره کمبود اتوبوس به مقصد همدان، اظهار کرد: شب گذشته تعداد زیادی زائر از مرز مهران وارد کشور شدند به همین علت با کمبود اتوبوس مواجه شدند که برای رفع مشکل کمبود اتوبوس قرار است از فردا ۲۰۰ دستگاه اتوبوس از استان همدان و تعدادی از سایر استانها به مهران اعزام شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد ناوگان اتوبوسی کشور ۱۴ هزار دستگاه است، افزود: از این تعداد ۸۰۰۰ دستگاه به جابجایی مسافران اربعین اختصاص داده شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان با تأکید بر اینکه جابجایی این حجم از زائران بسیار سخت است، یادآور شد: قیمت بلیط اتوبوس به مهران افزایشی نداشته و اگر برای بازگشت افزایشی داشته براساس مصوبه ستاد اربعین و به علت زیاد شدن زمان توقف اتوبوسها بوده است.
انتهای پیام
نظرات