به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است:
1- ترکیه عملیات چشمه صلح را به منظور مبارزه علیه PYD/YPG؛ شاخه گروهک تروریستی PKK در سوریه؛ و گروهک تروریستی داعش و فراهم آوردن زمینه بازگشت داوطلبانه پناهجویان سوریهای به وطنشان با ایجاد امنیت در منطقهای در شمال سوریه که PYD/YPG آن را تصرف کرده، انجام می دهد. ترکیه عملیات مذکور را به عنوان کشوری در منطقه که دارای بیشترین جمعیت کرد می باشد آنگونه که ادعا می گردد نه علیه کردها بلکه علیه PKK و سازمانهای تروریستی الحاقی انجام می دهد.
2- عملیات چشمه صلح درچارچوب مرزهای ترسیمی حقوق بین الملل و در راس آن ماده پنجاه و یکم منشور سازمان ملل متحد که حق دفاع مشروع ترکیه به منظور حفظ امنیت ملی کشورش را تایید نموده و همچنین بر پایه اصل احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه به نحو اطلاع رسانی منظم به سازمان های بین المللی اعم از سازمان ملل و کشورهای مربوطه انجام می پذیرد.
3- همانند عملیاتهای پیشین در برنامه ریزی و اجرای این عملیات نیز تنها عناصر تروریستی و جان پناه، پناهگاه، مواضع، سلاح، وسایل و لوازم این عناصر هدف قرار گرفته و به منظور پیشگیری از آسیب رسانی به مردم غیر نظامی هرگونه تدبیر لازم اتخاذ شده است. همگان بر حساسیت و دقت ترکیه نسبت به این موضوع در عملیاتهایی که تا به امروز علیه سازمانهای تروریستی در سوریه انجام داده، واقفند.
4- ترکیه در نتیجه عملیاتهایی که در سالهای 2017 و 2018 انجام داد مساحتی بالغ بر 4000 کیلومترمربع را از لوث وجود تروریستهای داعش و PYD/YPG پاک کرد و فرصت بازگشت داوطلبانه بیش از 360 هزار پناهجوی سوری به کشورش را فراهم نمود.
5- عملیات چشمه صلح نیز در نظر دارد بخشی از بیش از 3 میلیون و 600 پناهجوی سوریه¬ای را که بالغ بر 300 هزار نفر آن اصالت کردی دارند و با فرار از تروریسم به ترکیه پناه آوردهاند، به طور داوطلبانه در منطقه آزاد شده از PYD/YPG که آشکارا تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه را تهدید نموده و در دو سال اخیر علیه ترکیه بیش از 300 عملیات تروریستی انجام داده، اسکان دهد.
6- ترکیه هدفی همچون تغییر بافت جمعیتی در مناطق عملیات را ندارد. عرضه مسئله بازگشت اتباع سوریه به کشورشان بدین شکل، به عنوان اقدامی در جهت گمراه سازی تلقی میگردد. بالعکس، عملیات مبارزه با این تروریسم، به منظور پایان دادن به اقدامات ضد حقوق بشری PYD/YPG همانند سربازگیری اجباری و تغییر بافت جمعیتی به ویژه کودک سربازگیری، ارعاب مخالفان و ظلم به کرد، ترکمن، عرب، آشوری، ایزدی و سایر اقشار جامعه و فعالیت های آنان با ماهیت ارتکاب جرم علیه بشریت همچون پاکسازی قومی، در حال اجرا میباشد. بدین شکل بازگشت بیش از 300 هزار تبعه سوری با اصالت کردی که در ترکیه بوده و از بازگشت به سوریه امتناع می ورزند نیز به منطقه امکان پذیر خواهد گردید.
7- درحالیکه با دلایل عینی مشخص شده PYD/YPG برخی شبه نظامیان داعشی در بند خود را در ازای ورود آنان به ترکیه و انجام فعالیت تروریستی در آنجا آزاد کرده، ترکیه تضمین نموده اسیران داعشی و خانواده آنان در منطقه ای که عملیات انجام گرفته آزاد نخواهند شد.
8 - ترکیه که به عنوان متضررترین کشور از تروریسم داعش در صدر کشورها قرار گرفته، عضو موثر در ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش بوده و با گروهک تروریستی داعش مبارزه تن به تن کرده تا به امروز بیش از 4000 تروریست داعشی را معدوم نموده است. مبارزه ترکیه با تروریسم داعش با عزم و ارادهای مشابه ادامه دارد.
9- ترکیه به بیش از 9500 تبعه خارجی که با همکاری با سایر کشورها و در نتیجه فعالیت تیم های کارشناسی اطمینان حاصل گردیده به گروهک تروریستی داعش ملحق شده اند، اجازه ورود نداده و در 5 سال اخیر علیه داعش بیش از 2200 عملیات ترتیب داده است. هنوز در ترکیه 1163 مظنون داعشی در زندان به سر می برند.
10- چنین ارزیابی می گردد در این برهه حساس کنونی اجتناب از هرگونه رفتار و گفتاری که میتواند موجب خلل در روابط استثنایی بین ترکیه و ایران گردد، ضروری است. هوشیاری در برابر تحریکات و حملات عناصر PYD/YPG ؛ شاخه گروهک تروریستی PKK در سوریه که نه تنها ثبات ترکیه بلکه ثبات ایران، سوریه و عراق را هدف قرار داده و همچنین سیاه نمایی های آنان با اخبار کذب از طریق مجاری مختلف به ویژه در فضای مجازی حائز اهمیت است. ترکیه بر موضع مستحکم خود در راستای ثبات و امنیت منطقه ایستادگی خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات