محمدرضا بیابانی در حاشیه بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار گیلان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مرکز ملی تحقیقات ابریشم کشور در سال ۸۳ در گیلان راه اندازی شده است، اظهار کرد: حفظ و جمع آوری ذخایر ژنتیکی، اصلاح نژاد لاین های کرم ابریشم و تولید هیبریدهای تجاری کرم ابریشم از رسالت های مرکز ملی تحقیقات ابریشم کشور است.
وی تصریح کرد: مرکز ملی تحقیقات کرم ابریشم کشور در حال حاضر اصلاح نژاد کرم ابریشم، حفظ ذخایر ژنتیکی، بیماری های کرم ابریشم، آفات و بیماری های درخت توت، حاصلخیزی خاک، آزمایشگاه میکروبیولوژی و ... فعالیت دارد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات ابریشم کشور با بیان اینکه یکی از دغدغه های مهم در این بخش این است که تخم نوغان مورد نیاز کشور در داخل کشور تولید شود، گفت: طی ۱۵ سال اخیر بدلیل پایین بودن قیمت های پیله ابریشم، رغبت کشاورزان برای پرورش کرم ابریشم این حوزه کاهش یافته بود.
بیابانی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته پرورش کرم ابریشم در استان رونق گرفته است، ادامه داد: در تلاش هستیم ظرف پنج سال آینده، گذشته درخشان کرم ابریشم را در استان بازیابی کنیم.
وی از ایجاد لاین های پرمحصول و تجاری مقاوم برای پرورش کرم ابریشم خبر داد و افزود: این پروژه توسط مرکز تحقیقات ابریشم کشور و دانشگاه گیلان انجام شده است و غربالگری و استفاده از کارهای اصلاح نژادی در سال جاری انجام شده است و هیبریدهای حاصل از این لاین ها سال آینده مورد آزمون عملکرد جهت انتخاب بهترین هیبریدها و در نتیجه معرفی بهترین لاین ها قرار خواهند گرفت.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات ابریشم کشور، استفاده از پروبیوتیک ها را از دیگر دستاوردهای پژوهشی این مرکز عنوان و بیان کرد: پروبیوتیک میکروارگانیسم هایی هستند که با شرکت در دستگاه گوارش کرم ابریشم ضمن اینکه سیستم ایمنی را بالا می برند به افزایش عملکرد کمک شایانی می کنند.
بیابانی از افزایش ۲۰ درصدی پرورش کرم ابریشم با استفاده از پروبیوتیک ها خبر داد و گفت: با اجرای این پروژه شاهد افزایش ۳۵ درصدی مقاومت پیله ابریشم هستیم.
وی با اعلام اینکه میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم پیله تر ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان است که نسبت به چند سال گذشته رشد چند برابری داشته است گفت: سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ حدود ۵۵ درصد تولید در پرورش کرم ابریشم داشتیم.
انتهای پیام
نظرات