• چهارشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98092720464
  • خبرنگار : 71129

سنای آمریکا لایحه ۷۳۸ میلیارد دلاری دفاعی را روی میز ترامپ گذاشت

سنای آمریکا لایحه ۷۳۸ میلیارد دلاری دفاعی را روی میز ترامپ گذاشت

سنای آمریکا لایحه بزرگ دفاعی را تصویب کرده و برای امضا به دفتر ریاست جمهوری این کشور ارسال کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، سناتورهای آمریکایی روز سه شنبه با ۸۶ رای موافق در برابر هشت رای مخالف این لایحه "قانون اختیارات دفاع ملی" را به ارزش ۷۳۸ میلیارد دلار تصویب کرده و برای امضا و اجرایی شدن به دفتر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده ارسال کرده‌اند.

در این لایحه ۶۳۵ میلیارد دلار برای هزینه‌های پنتاگون، ۷۱.۵ میلیارد دلار عملیات احتمالی فرامرزی، ۲۳.۱ میلیارد دلار هزینه‌های دفاعی وابسته به وزارت انرژی، ۸.۱ میلیار دلار هزینه‌های سایر موارد دفاعی، ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه‌های غیردفاعی در مجموع ۷۳۸ میلیارد دلار بودجه در نظر گرفته شده است.

این لایحه ۷۳۸ میلیارد دلاری - که شامل هزینه‌ها و دستورالعمل‌های سیاست گذاری برای پنتاگون است - از جلمه تشکیل نیروی فضایی و اعطای مرخصی ۱۲ هفته‌ای با حقوق به والدینی که صاحب فرزند می‌شوند.

میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا درباره این لایحه گفت: ما در نهایت این لایحه حساس و مهم را بر روی میز ترامپ قرار دادیم. این لایحه برای کارمندان دفاعی آمریکا و ماموریت های حساس و مهم آنها تصویب شده است.

ایجاد نیروی فضایی از اهداف مهم کاخ سفید و جمهوری‌خواهان بوده است. بر اساس این توافق نهایی، این برنامه تحت نظر وزارت نیروی هوایی قرار می گیرد و تحت امر ریاست عملیات فضایی است که یکی از اعضای نیروی ستاد مشترک عمل می‌کند اما باید به ریاست نیروی هوایی ایالات متحده گزارش عملکرد را ارائه کند.

جیمز اینهوفه، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا این لایحه را "توافق بزرگ ترامپ" خواند و گفت: در ابتدای امر در حمایت از این لایحه تعلل داشتم. این لایحه به دفاع از فضا کمک می‌کند و برای سال‌های آتی تسلط آمریکا را در این دامنه نبرد تضمین می کند. چین و روسیه هر کدامشان دامنه فضایی خودشان را دارند و این حقیقت وجود دارد که ما در این حوزه چیزی نداریم و همین مساله باعث شده که مردم باور کنند ما علاقه‌ای به نیروی فضایی نداریم.

اما مساله ۱۲ هفته مرخصی با حقوق برای والدین شاغل در بخش‌های دفاعی که صاحب فرزند می‌شوند باعث مناظره‌هایی در میان نمایندگان سنا شده است به طوریکه سناتور رند پال گفت، این لایحه شامل "توافقات بدی" است چون هیچ چیزی درباره دفاع ملی در آن وجود ندارد. ما برای مرخصی پول می دهیم اما برای این کار باید از چین قرض بگیریم.

سناتور مایک انزی نیز درباره این لایحه گفت: این لایحه قوانین بودجه را نقض می کند. متاسفانه دفتر بودجه کنگره به ما گفته که این لایحه به بدهی ما به طرز چشمگیری می افزاید.

با وجود این مخالفت ها، این لایحه با آرای اکثریت به تصویب رسید و هر زمان که برای ترامپ ارسال شود، وی بلافاصله آن را امضا می کند.

 در بخش سوریه که با عنوان "بند سزار" عنوان شده و در تلاش‌های قبلی موفق به کسب تایید کنگره نشده بود تحریم حامیان بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه ارائه شده است. همچنین به وزیر خارجه آمریکا این مجوز را می‌دهد تا از پیگیری قضایی کسانی که در سوریه مرتکب جنایت جنگی شدند، حمایت کند.

در بند مربوط به روسیه این لایحه نیز آمده که آمریکا ملزم است تا به حمایت نظامی از اوکراین بپردازد. همچنین دولت ترامپ از هرگونه اقدامی در به رسمیت شناخته شدن الحاق شبه جزیره کریمه توسط روسیه منع می‌شود.

همچنین برای مقابله با تهاجم روسیه به اروپا، کنگره آمریکا کمک مالی برای ابتکار عمل دفاعی اروپایی را به ۷۳۴ میلیون دلار افزایش داده که برای ساخت و سازهای نظامی در این قاره و تامین هزینه‌هایی برای جنگ ضد زیردریایی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار دیگر برای کمک امنیتی شامل تسلیحات کشنده شامل موشک‌های کروز و ضد ناو برای اوکراین در نظر گرفته شده است.

در ادامه بند مربوط به روسیه، این لایحه تحریم هایی را علیه کمپانی‌ها و دولت‌ هایی در نظر گرفته که با خط گاز نورد استریم ۲ روسیه همکاری دارند که آلمان و روسیه را به هم متصل می‌کند. مقام‌های آمریکایی بر این باورند که این خط گازی باعث اتکای بیشتر اروپا به انرژی روسیه می‌شود.

در بند ناتو ، اختیار ترامپ برای خارج شدن از ناتو کم شده که شامل ممنوعیت استفاده از کمک مالی برای تعلیق، فسخ یا اعلام هشدار برای خروج آمریکا از ناتو می شود.

در خصوص شبه جزیره کره، پنتاگون مجاز به کاهش نیروهای آمریکایی از کره جنوبی به زیر ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن نیست مگر اینکه وزیر دفاع ثابت کند که چنین اقدامی به نفع امنیت ملی آمریکاست.

در بند مربوط به ترکیه این لایحه، عبارت عدم فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به دلیل تداوم روند تامین سامانه‌های اس-۴۰۰ به چشم می‌خورد. همچنین در بند «مدرن‌سازی استراتژی دفاع ملی» اعتبار ۴۴۰ میلیون دلاری برای خرید جنگنده‌های سفارشی ترکیه در نظر گرفته شده است.

در این لایحه بر لزوم اخراج ترکیه از برنامه اف-۳۵ و اعمال تحریم به استناد قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها «کاتسا» تاکید شده است.

در این لایحه بودجه آمده است: "وزارت امور خارجه با مشورت با وزارت خزانه داری موظف است پس از تصویب این قانون هر ۶۰ و ۹۰ روز یک‌بار، گزارشی از کشتی‌هایی که در چارچوب پروژه‌های انتقال گاز «جریان شمالی ۲» و«جریان تُرک» یا هر پروژه جایگزین دیگری در حال نصب خطوط لوله در عمق ۱۰۰ فوت و بالاتر از سطح دریا تهیه و به کمیته کنگره ذیربط ارائه کند.''

یکی از دیگر از موارد مربوط به ترکیه بند لغو تحریم‌های تسلیحاتی بخش یونانی نشین قبرس و اعمال محدودیت و انتقال برای فروش سلاح به این بخش است.

یکی دیگر از نکات جالب توجه در این لایحه بخش مربوط به «کمک‌های نظامی به گروه‌های پاکسازی شده» است. آمریکا هر ساله در بودجه خود برای برخی از گروه‌ها از جمله نیروهای دموکراتیک سوریه (س.د.گ) که ترکیه آنها را ستون اصلی پ.ک.ک/ی.پ.گ می‌داند، صندوق تامین اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری اختصاص می‌دهد.

براساس این لایحه اعتبار کمک‌ نظامی ۶۴۵ میلیون دلاری برای مبارزه با داعش در عراق در نظر گرفته شده، این درحالیست که در مورد سوریه اشاره‌ای به نوع و حجم این کمک‌ها و اسامی گروه‌های دریافت کننده نشده است.

همچنین در لایحه دفاعی، صندوقی برای درمان‌های بلندمدت پزشکی برای بیش از ۴۰ دیپلمات آمریکایی، سایر کارمندان دولتی و وابستگان آنها در نظر گرفته که در جریان رویدادهای عجیب و مرموز در چین و کوبا مجروح شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha