به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این گروه آمریکایی ناظر بر دموکراسی موسوم به "خانه آزادی" در گزارشی عنوان کرد: زمانی که دیپلماتها و ماموران امنیتی چین از حد و مرزها پا را فراتر گذاشته و برای مداخله در گزارشهای رسانههای دیگر کشورها تلاش میکنند، باید دولت میزبان قویا به این کار آنها اعتراض کند و کشورها میتوانند این مقامها را از خاک خود اخراج کنند.
این گروه همچنین تاکید کرد، آمریکا و دولتهای دیگر باید پشتیبان سیاستهایی باشند که رسانههای چینی را ملزم به افشای هزینههایشان در ارتباط با تبلیغات پولی، ساختار مربوط به مالکیتشان و دیگر روابط اقتصادی آنها با عوامل دولتی چین کند.
در سالهای اخیر رسانههای دولتی و شرکتهای اینترنتی خصوصی چینی، سرمایهگذاریهای سنگینی در کشورهای خارجی داشتهاند که این امر باعث نگرانی قانونگذاران و گروههای حقوق بشری آمریکایی مبنی بر اینکه پکن از این طریق به سرکوب انتقادها از خود و گسترش حوزه نفوذش میپردازد، شده است.
گروه "خانه آزادی" که تا حد زیادی از سوی دولت آمریکا تامین مالی میشود تصریح کرد: هر چند که بخشی از جوانب این تلاشها همراستا با دیپلماسی سنتی عمومی بودهاند اما بسیاری از آنها به صورت مخفیانه، همراه با فشار و به صورت بالقوه مفسدانه انجام شدهاند.
چین سابقا این دست اتهامات علیه خود را رد کرده و متقابلا از رسانههای اجتماعی خارجی از بابت سرکوب صدای کسانی که حامی دولت چین بودهاند انتقاد کرده است.
ماه اوت، توئیتر و فیسبوک اعلام کردند، با شبکهای از حسابهای کاربری که طبق ادعای آنها بخشی از تلاش هماهنگ شده از سوی دولت چین برای تضعیف اعتراضات هنگ کنگ بودهاند برخورد کرده و آن را از بین بردهاند.
چین ماه دسامبر، گروه خانه آزادی را همراه با مجموعهای از چند سازمان غیردولتی آمریکایی دیگر به اتهام تلاش برای مداخله در امور داخلی خود تحریم کرد.
انتهای پیام
نظرات