به گزارش ایسنا، حمید بعیدی نژاد در کانال تلگرامی خود با اشاره به انتشار ویروس "کرونا جدید" به عنوان مهمترین تحول بهداشت جهانی که در مرکزیت توجه مردم در کشورهای مختلف جهان قرار دارد و در ۲۶ کشور شیوع یافته است به بررسی آخرین تحول مربوط به شیوع و درمان مبتلایان در سطح جهانی پرداخت.
۱- کماکان مرکز شیوع این ویروس چین است که با حدود ۷۸ هزار نفر بیشترین آمار مبتلایان در جهان را داراست. از این میان حدود ۲۶۰۰ نفر فوت شده اند و حدود ۲۵ هزار نفر با بهبودی از بیمارستان مرخص شده اند. ۱۵۰ نفر جدیدا به این ویروس مبتلا شده اند. سازمان بهداشت جهانی از کاهش سرعت و میانگین تعداد مبتلایان به بیماری ابراز خشنودی کرده است.
۲- در ایران ۶۱ نفر به این ویروس مبتلا شده اند که از آن میان ۱۲ نفر فوت کرده اند. منشا بیماری از چین و شیوع با مرکزیت شهر قم تشخیص داده شده است. ایران برای کنترل بیماری برگزاری مراسم عمومی فرهنگی و ورزشی را متوقف نموده و تعطیلی مدارس و دانشگاهها را در دستور کار دارد.
۳- تعداد زیادی از کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا مانند پاکستان، کویت، بحرین، عمان، امارات، عراق و عربستان هر یک آمارهای متفاوتی را از مبتلایان ارائه کرده و بسیاری حداقل یک نفر فوتی اعلام کرده اند. افغانستان بیشترین تعداد مبتلایان و فوتیها را اعلام کرده است. سازمان بهداشت جهانی از امکان پخش ویروس در حوزه وسیعی از کشورهای این منطقه نگران است. برخی از کشورهای این منطقه، از یک نظام بهداشتی قوی و فراگیر برای تشخیص و مقابله با بیماری برخوردار نیستند.
۴- کره جنوبی به یکباره با تعداد زیاد مبتلایان روبرو شده است. این تعداد در آخرین لحظه ۸۳۳ نفر اعلام شده است که از این تعداد ۸ نفر فوت کرده اند. این کشور برای کنترل بیماری برنامهها ومراسم عمومی ورزشی و اجتماعی و هنری را تعطیل کرده است.
۵-ایتالیا در فاصله کوتاهی به مرکزیت ابتلا به ویروس در اروپا تبدیل شده است. تا امروز در فاصله کوتاهی تعداد مبتلایان به ۲۱۹ نفر رسیده است که ۸ نفر فوت کرده اند. محل ابتلای بیماران در شمال ایتالیا بویژه منطقه لمباردی و شهر میلان بوده است. مردم با ترس و نگرانی به یکباره به فروشگاههای مواد غذایی هجوم برده و قفسه های مواد غذایی را خالی کرده اند. مقامات با اعمال محدودیت در شهرهای کوچک و تعطیلی مراسم عمومی، سعی در کنترل بیماری داشته اند.
ابتلا در چند کشور اروپایی و نگرانی از انتشار ویروس در ایتالیا، زنگ های خطر را در اروپا به صدا در آورده است و کشورهای هم مرز با ایتالیا را به محدود کردن مسافر و حرکت های قطار ترغیب کرده که خود نگرانی ها را افزایش داده است. بر اثر این نگرانی ها، شاخص اقتصادی شرکت های اروپا، ۳/۵ درصد کاهش یافته است.
۶- در آمریکای شمالی هم تعداد مبتلایان رو به افزایش بوده و بویژه این تعداد در آمریکا به یک باره به تعداد ۵۳ نفر رسیده است.
انتهای پیام
نظرات