«محسن عباسیهرفته» در نشست خبری آنلاین خانه مطبوعات و رسانههای استان یزد حراست از ارزشهای زیست محیطی، اجتماعی و دینی را از جمله مهمترین ضرورتهای اجرایی در مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: دیده شدن ارزشهای یزد در گستره بینالمللی یکی از مهمترین دستاوردهای ثبت جهانی بافت تاریخی این شهر است.
وی استفاده بیشتر از فرصت ثبت جهانی بافت تاریخی را ضروری دانست و افزود: افزایش گردشگران داخلی و خارجی یکی دیگر از ویژگیهای ثبت جهانی است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی یزد ثبت و انتشار نام یزد در کتاب و سایتهای بینالمللی را از جمله شاخص ترین دستاوردهای ثبت جهانی بافت تاریخی عنوان کرد و گفت: مشارکت شهروندان به ویژه جامعه محلی نقش مهمی در حراست از بافت تاریخی یزد ایفا میکند.
عباسی هرفته با بیان اینکه بعد از ثبت جهانی ۱۰۰۰ بنای تاریخی در یزد مرمت شدند، تصریح کرد: راهاندازی کارگاههای گسترده مرمتی با سرمایه گذاری مختلف از دیگر دستاوردهای ثبت جهانی است.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی در بافت تاریخی یزد را از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار دانست و بیان کرد: درک بالای جامعه محلی برای نگهداری از بافت تاریخی مهمترین دستاورد ثبت جهانی یزد است.
وی با بیان اینکه ایده حفاظت از بافت تاریخی یزد جذب مشارکت عمومی است، ادامه داد: مردم یزد در بحث حفاظت از بافت تاریخی جلوتر از مدیریت شهری حرکت میکنند.
مدیرپایگاه میراث فرهنگی یزد در ادامه با بیان اینکه پایگاه میراث فرهنگی هم اکنون در حال تهیه گزارش چهار ساله برای یونسکو است، خاطرنشان کرد: پرونده ثبت جهانی یزد سرشار از تعهدات سنگین برای حفظ و نگهداری از بافت تاریخی است.
وی در پایان وضعیت کنونی شهر یزد در حوزه تعهدات ثبت جهانی را مطلوب دانست و بیان کرد: مدیریت شهری در برخی از تعهدات خود وضعیت خوب و در برخی موارد هم ضعیف عمل کرده است.
انتهای پیام
نظرات