• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99042317253
  • خبرنگار : 71605

انتخابات پارلمانی مقدونیه شمالی در بحبوحه افزایش کرونا برگزار می‌شود

انتخابات پارلمانی مقدونیه شمالی در بحبوحه افزایش کرونا برگزار می‌شود

مقدونیه شمالی این هفته نخستین انتخابات پارلمانی خود را تحت نام جدید کشورش برگزار می‌کند و رأی‌دهندگان هم‌زمان با افزایش هشداردهنده موارد مبتلا به کرونا، در کشور کوچک حوزه بالکان، به پای صندوق‌های رأی می‌روند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقدونیه شمالی از ماه ژانویه به دنبال استعفای زوران زائف، نخست‌وزیر این کشور بعد از ناتوانی اتحادیه اروپا در تعیین تاریخی برای مقدونیه شمالی به منظور آغار مذاکرات الحاق، توسط یک دولت موقت اداره می‌شود. پارلمان، یک دولت موقت را متشکل از اعضای هر دو حزب اصلی و با یگانه هدف سازمان‌دهی انتخابات تعیین کرد.

آرای نظرسنجی درباره رأی‌گیری روز چهارشنبه بیانگر رقابت نزدیکی بین ائتلاف‌های تحت رهبری حکومت سابق سوسیال‌ دموکرات‌ها و اپوزیسیون راست میانه "وی‌ام‌آراو-دی‌پی‌ام‌ان‌ای" است. اپوزیسیون این کشور مشتاق است پس از شکست در انتخابات ۲۰۱۶ به دنبال یک دهه حکومت بر کشور، بار دیگر به قدرت برگردد.

به خاطر شیوع ویروس کرونا، ائتلاف "موزمه" (ما می‌توانیم)، به رهبری سوسیال دموکرات‌ها و ائتلاف "اوبنووا" (بازسازی) به رهبری "وی‌ام‌آراو"، بیشتر از طریق گردهمایی‌های کوچک و پیام‌های ویدئویی در حال تبلیغ خود هستند. پس از به تعویق افتادن رأی‌گیری اصلی در ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) به خاطر شیوع ویروس کرونا، این نخستین باری است که انتخابات در روزهای عادی هفته برگزار می‌شود.

برای کسانی که در قرنطینه هستند نیز تمهیدات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. آن‌ها می‌توانند روز دوشنبه در حالی که مقامات انتخاباتی و تیم‌های پزشکی صندوق‌های رأی را به خانه‌های آن‌ها می‌آورند، رأی دهند. از حدود ۵ هزار نفری که قرنطینه شده‌اند، تنها حدود ۷۰۰ نفر برای رأی‌دهی ثبت‌نام کرده‌اند. زندانیان، سالمندان و افراد مریض روز سه‌شنبه رأی خواهند داد. رای‌گیری اصلی چهارشنبه ۲۵ تیر ماه برگزار می‌شود.

با وجود بیش از ۸ هزار مبتلا و حدود ۳۸۰ مرگ و میر ناشی از کرونا تا روز یکشنبه در کشور مقدونیه شمالی با دو میلیون نفر جمعیت، کووید-۱۹ و عواقب فاجعه‌بار اقتصادی آن به مسئله مهم انتخاباتی بدل شده‌اند. اپوزیسیون، حزب زائف را به ناتوانی در مدیریت این بیماری یا خروج از رکود، متهم می‌کند.

مقدونیه شمالی یکی از فقیرترین کشورهای اروپا با سرانه تولید ناخالص داخلی حدود ۶ هزار و ۱۰۰ دلار است. تقریباً نصف مردم این کشور در آستانه خط فقر قرار دارند.

نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که هیچ‌ یک از احزاب برنده ۶۱ کرسی از پارلمان ۱۲۰ نفره نخواهد بود که بتواند به تنهایی حکومت کند. مجموع ۱۵ حزب و ائتلاف در حال تبلیغ هستند. اگر هیچ حزبی کرسی‌های کافی برای تشکیل دولت را به دست نیاورد، به احتمال زیاد بزرگ‌ترین حزب قومی آلبانی یا "اتحادیه دموکرات برای ادغام"، شریک ائتلاف خواهد بود.

اتحادیه دموکرات برای ادغام طی ۱۸ سال گذشته در دولت‌های ائتلافی بوده و حالا می‌گوید زمان آن رسیده که دولت را اداره کند؛ در حالی که هر دو حزب اصلی مقدونیه شمالی با این نظر مخالف هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha