عزیز رحمانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالیت گروه همیار در تاکستان، تصریح کرد: یکی از راههای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ایجاد و راهاندازی گروههای همیار است، در گروههای همیار زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرستکه ازلحاظ توانمندی و سن با یکدیگر وجه اشتراک دارند با حمایت بهزیستی و ایجاد فعالیتهای اقتصادی زودبازده، به استقلال اقتصادی دست پیدا میکنند.
وی افزود: در حال حاضر در بهزیستی شهرستان تاکستان چهار گروه همیار زنان سرپرست خانوار در زمینههای خیاطی، قالیبافی، تولید و بستهبندی مواد غذایی، خدماتی و نظافتی فعالیت دارند، همچنین از سال گذشته تاکنون چهار گروه همیار زنان سرپرست خانوار باز توانی شده و از پوشش حمایتی بهزیستی شهرستان خارج شدند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان تاکستان با اشاره به اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم، اظهار کرد: طرح غربالگری بینایی باهدف پیشگیری از نابینایی و کمبینایی انجام میشود، سال گذشته ۸۵۱۶ کودک مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد ۴۰۶ نفر دارای اختلال بینایی و همچنین ۱۳۲ کودک امبلیوپ شناسایی و به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند.
وی تأکید کرد: در این طرح برحسب مورد چندین بار معاینه صورت میگیرد چنانچه کودکی در غربالگری مشکوک تشخیص داده شود جهت انجام معاینه به اپتومتریستهای طرف قرارداد سازمان ارجاع داده میشود، پسازآن اگر نیاز به جراحی داشته باشد به چشمپزشک ارجاع داده میشود.
رحمانی یادآور شد: در حوزهٔ مسکن نیز بر اساس برنامه مشترک با وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بسیج سازندگی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان و انجمن خیرین مسکنساز تاکنون ۴۴۳ واحد به مددجویان بهزیستی شهرستان تاکستان واگذارشده است، از این تعداد ۲۵۵ واحد روستایی مختص روستاهای با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر و ۱۸۸ واحد شهری است.
وی با اشاره به فعالیت بهزیستی در حوزه اشتغال، بیان کرد: طی سالهای ۹۵ تا ۹۸ نیز تعداد ۲۸۷ فرصت شغلی از طریق اعطای وامهای خوداشتغالی برای مددجویان سازمان ایجادشده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان تاکستان در ادامه تصریح کرد: تعداد دانشجویان تحت پوشش بهزیستی تاکستان در حال حاضر ۹۹ نفر است، در مورد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت صد در صد شهریه و دیگر دانشجویان تا ۸۰ درصد شهریه پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: در بهزیستی شهرستان تعداد ۳۵ مرکز غیردولتی در زمینههای مختلف ترک اعتیاد، مرکز نگهداری معلولین، مراکز خیریهها، مهدکودک، مراکز مشاوره و همچنین کلینیکهای مددکاری مشغول خدمترسانی به عامهٔ شهروندان خصوصاً مددجویان سازمان فعال هستند.
رحمانی عنوان کرد: از مجموع ۷۰۰۱ پروندهٔ مددجویان در بهزیستی تاکستان ۴۱۵۲ پرونده در حوزهٔ توانبخشی، ۲۸۴۹ پرونده در حوزهٔ امور اجتماعی تشکیلشده است، از این تعداد ماهانه بیش از ۷۰۰ میلیون تومان به ۵۲۱۶ پروندهٔ مستمریبگیر پرداخت میشود که این مستمریها از مبلغ ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۱۶ هزار تومان است.
وی با اشاره به هفته بهزیستی اظهار کرد: بازدید از مراکز غیردولتی زیر نظر این نهاد، ایجاد پایگاههای اطلاعرسانی و آموزشی در مکانهای پرتردد، نصب بنرهای پیشگیرانه و آموزشی در معابر، اجرای طرح آموزش پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و توزیع اقلام بهداشتی میان کودکان کار و جامعهٔ هدف در هفته جاری باهدف کاهش آسیب توسط همکاران اورژانس اجتماعی و فعالان از برنامههای هفته بهزیستی است.
انتهای پیام
نظرات