«محمد زارع اقبال آبادی » با اشاره به تغییر اقلیم و تغییر زمانی، مکانی و شدت میزان بارش ها دریزد، اظهار کرد: هر چند بارندگیهای استان کمتر از سطح نرمال کشوری است اما خطرات آن افزایش یافته و در چنین شرایطی رعایت بستر و حریم رودخانه ها بیش از گذشته حائز اهمیت است.
وی افزود: طی یکسال اخیر آزادسازی موردی کلیه رودخانهها، آزادسازی سراسری رودخانه ده بالا و تلاش جهت رفع نقاط حادثهخیز در دستور کار این دفتر قرار داشته است.
مدیر دفتر مهندسی رودخانهها و سواحل آب منطقهای یزد به آزادسازی ۱۰ هزارمترمربع بستروحریم رودخانههای استان در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: عملیات آزادسازی رودخانه ده بالا از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ آغاز شده و پس از انجام مطالعات آن به طول ۲۸ کیلومتر، عملیات آزادسازی به صورت سراسری با همکاری و هماهنگی دستگاههای ذیربط و قضایی انجام شد.
وی با تاکید بر این که حریم و بستر رودخانهها ارزش واهمیت بسیار زیادی دارد،گفت: برخی از افراد سودجو در این اراضی اقدام به تصرفات و فنسکشی میکنند که با آنان طبق قانون برخورد میشود.
زارع اقبال آبادی با بیان این که در سال جاری آزادسازی حریم و بستر پنج رودخانه استان در دستور کار شرکت آب منطقهای یزد قرار دارد، اظهار کرد: به دلیل اهمیت شیرکوه، بیشترین اقدام در این منطقه خواهد بود و آزادسازی حریم و بستر رودخانههای طزرجان، بنادکسادات، هنزا، منشاد و سانیج در دست پیگیری و اقدام است.
وی به ساماندهی ۱.۳ کیلومترازرودخانه های استان درسال ۹۸ اشاره کرد و افزود: با توجه به نقش موثر ساماندهی رودخانه ها در جلوگیری از خسارات سیلاب، این مهم امسال نیز با اولویت لازم انجام خواهد گرفت.
این مسئول اضافه کرد: در سال گذشته دو کیلومترمربع لایروبی درسطح رودخانه های استان یزد صورت گرفته که با توجه به نقش و اهمیت لایروبی درکاهش خطرات سیلاب و استفاده از حداکثر ظرفیت رودخانه در موارد بحرانی این موضوع نیز با جدیت در سال ۱۳۹۹ دنبال خواهد شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای یزد، زارع اقبالی در پایان با بیان این که تاکنون ۱۵۷ نقطه حادثه خیز در سطح استان یزد شناسایی شده که تلاش در جهت رفع و اصلاح آنها ادامه دارد، خاطرنشان کرد: نقاط حادثهخیز شامل تقاطع جاده با بستر رودخانه و قرارگیری جاده در بستر رودخانه، انسداد پل یا کالورت فاقد ظرفیت آبگذری کافی است.
انتهای پیام
نظرات