علی یوسفی منش در آیین تجلیل جمعی از اعضای بسیج رسانه نوشهر که به مناسبت هفته گرامیداشت خبرنگار برگزار شد، با اشاره به اینکه حوزه نظارت گمرکات مازندران در نوشهر واقع شده است،اظهار کرد: اداره کل گمرک نوشهر با بیش از ۸۰ سال فعالیت، پرسابقهترین گمرک در استان مازندران محسوب میشود و در کنار چهار گمرک دیگرفریونکنار، امیرآباد،آمل و ساری مجموعه گمرکات مازندران را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه سه گمرک نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد دریایی هستند و دو گمرک آمل و ساری نیز جزء گمرکات خشکی محسوب میشوند، افزود: بیشترین حجم فعالیت گمرکی در امیرآباد انجام می شود و از نظر ارزشی نیز گمرک آمل بیشترین صادرات را در این بخش به خود اختصاص داده است.
مدیرکل گمرکات مازندران میزان صادرات استان را در سال ۹۸ حدود ۹۹۴ هزار تن به ارزش ۲۱۷ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با وجود تحریمهایی که تحمیل شد اما تعداد اقلام صادراتی از گمرکات مازندران ۳۸ قلم کالا به ۳۶ کشور جهان بود که عمدهترین اقلام صادراتی نیز سیمان و فرآوردههای لبنی، بستنی، شربت و سایر فرآوردههای خوراکی و کیوی است و عمده این صادرات به کشورهای قزاقستان، عراق، ترکمنستان و هندوستان انجام میشود.
یوسفی منش تصریح کرد: واردات یکساله گذشته از گمرکات مازندران ۴ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۶۸۵ تن به ارزش یک میلیارد و ۳۱۵ میلیون و ۸۰۲ هزار دلار برای ۲۳ قلم کالا بوده است که از ۲۹ کشور جهان صورت گرفت و عمدهترین اقلام وارداتی جو دامی، ذرت دامی، روغن، تخته و چوب، کاغذ و سایر محصولات بوده است.
وی با اشاره به اینکه عمدهترین کشورهای طرف مبادلات با ما روسیه، امارات، قزاقستان، آلمان، ترکیه بوده است، ادامه داد: بیشتر واردات در مازندران از سه گمرک نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار صورت گرفته است.
ناظر گمرکات مازندران، ظرفیت مبادلات تجاری در مازندران را بسیار بالا دانست و افزود: تنها در سه بندر مازندران حدود ۱۵ میلیون تن ظرفیت مبادلات تجاری وجود دارد ولی در حال حاضر به خاطر وجود برخی موانع و مشکلات از جمله راهها، تنها از یک پنجم ظرفیت آنها استفاده میشود و امید است مسئولان امر با رفع مشکلات راه، از ظرفیتهای ارزشمند و بالای گمرکات استان حداکثر استفاده شود.
یوسفی منش در ادامه به فعالیت های گمکری در چهار ماهه امسال پرداخت و گفت: از اواخر سال ۹۸ با شیوع جهانی ویروس کرونا شرایط صادرات و واردات در اوایل امسال با کمی افت مواجه شد ولی به مرورزمان شرایط بهتر شده و مبادلات تجاری در حال انجام است به طوری که شاهد رشد قابل ملاحظه نسبت به ماههای گذشته هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در چهار ماهه امسال ۲۶۱ هزار تن صادرات به ارزش ۶۳ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار انجام شد که تعداد اقلام صادراتی در این مدت ۳۲ قلم به ۲۳ کشور بوده است.
ناظر گمرکات مازندران متذکر شد: عمدهترین اقلام صادراتی در این مدت سیمان، فرآوردههای لبنی، خوراکی، بستنی، شربتهای یخزده، مواد پلاستیکی مانند ظروف یکبار مصرف بوده است که عمدتاً به کشورهای روسیه، قزاقستان، عراق، ترکمنستان و امارات از طریق ۵ گمرک در سطح استان مازندران صورت گرفته است.
یوسفی منش تاکید کرد: در چهار ماهه نخست امسال واردات از طریق گمرکات مازندران نیز ۹۲۶ هزار و ۴۲۷ تن به ارزش ۲۹۹ میلیون ۴۶۶ هزار دلار با تعداد ۲۱ قلم کالا از ۲۱ کشور طرف معامله بوده است وعمدهترین اقلام وارداتی جو خوراکی، ذرت، روغن، دانههای روغنی، چوب و کاغذ از کشورهای روسیه، هلند و قزاقستان بوده است که از سه گمرک نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار انجام شد.
وی در ادامه در خصوص سرانجام خودروهای توقیف شده در محوطه گمرک نوشهر، اظهار کرد: این خودروها به سه دسته تقسیم میشوند که دسته اول خودروهایی هستند که ثبت سفارش و مجوز آنها جعلی یا غیرقانونی بود و صورتجلسه قاچاق برای آنها تنظیم شده است.
مدیر کل گمرکات مازندران افزود: پس از اینکه گمرک کالاها را تحویل گرفت نوبت به سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی می رسد.
یوسفی منش خاطرنشان کرد: تعداد ۷۶ دستگاه انواع خودروهای لوکس در محوطه گمرک از سال ۹۲ تاکنون توقیف شده هستند و قیمت آنها نیز افزایش قابل توجهی یافته است.
وی ادامه داد: واردات حدود ۴۰ دستگاه از خودروها ممنوع بوده است و زمانی که برای اظهارنامه آمده بودند چون به ممنوعیت برخورد کردند نتوانستند ترخیص کنند.
این مسئول با بیان اینکه تعداد دیگری از خودروها نیز ضوابط فنی را ندارند و در زمان ترخیص باید مرجوع میشدند، خاطرنشان کرد: مجوز بیش از ۳۰ دستگاه خودرو هم که جعلی بوده و دیگر قابل مرجوع کردن نیست به نفع دولت ضبط میشود.
یوسفی منش گفت: اقدامات قانونی برای همه خودروهای توقیف شده در گمرک نوشهر انجام شده اما منتظر سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی هستیم تا خودروها از محوطه گمرک نوشهر خارج و به انبارهای خود منتقل کنند.
انتهای پیام
نظرات