خدابخش مرادینافچی پیش از ظهر امروز (۶ شهریورماه) در نشست مشترک مشاوران امور زنان و خانواده دستگاههای اجرایی و مراکز علمی استان، با اشاره به نقش بانوان به عنوان همسر و مادر، اظهار کرد: کانون خانواده بهعنوان یک جامعه کوچکی است که محور و مدار آن بر دوش بانوان بوده و این در شرایطی است که بانوان در این دوره و در حوزههای علمی نیز وارد شده و موفقیتهای زیادی کسب کردهاند.
وی ادامه داد: خوشبختانه سطح علمی در حوزه بانوان ارتقا یافته و به توفیقات علمی زیادی دست یافتهاند و در این شرایط است که مطالبات بروز و ظهور پیدا میکند و نمیتوان برای این حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی کرد، مگر اینکه خود بانوان فرهیخته مدل اجرایی و عملیاتی ارائه کنند.
مرادینافچی عنوان کرد: انتظاری که امروز در حوزه بانوان وجود دارد مسئلهشناسی است که با بیان مسئله و توقف در آن مرحله، هیچ خدمتی نمیتوانیم به خود و جامعه ارائه دهیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان در ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا، بیان کرد: استان زنجان علاوه بر اینکه نسبت به استانهای دیگر، چند هفتهای دیرتر با ویروس درگیر شد و فرصت آمادهسازی و مهیا کردن تجهیزات را داشت و یکی از استانهای پایلوت برای آزمایش سرپایی کرونا بود، از اینرو استانهای دیگر نیز از مدل استان زنجان برای این کار استفاده کردند.
وی به لزوم ترویج فرهنگ استفاده از ماسک در جامعه تاکید کرد و گفت: اگر امروز فرهنگ استفاده از ماسک را اجباری نکنیم، خبرهای خوبی را در جامعه نخواهیم شنید و در این حوزه، مادران و بانوان بهعنوان محورهای خانواده میتوانند در این فرهنگسازی بسیار موثر باشند.
در ادامه این جلسه، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان نیز اظهار کرد: بانوان ما در چهار دهه اخیر و در عرصههای آموزش و پژوهش، پزشکی و امور فرهنگی و اجتماعی جایگاه خود را به خوبی نشان دادهاند و در توسعه و ترویج عدالت اجتماعی نیز تاثیرگذار هستند.
ماهرخ بلوری افزود: بررسیها نشان داد که بخش قابل توجهی از سرمایههای انسانی به لحاظ کمی و کیفی زنان هستند ولی درصد پایینی از آنها در ردههای مدیریتی حضور دارند.
این مسئول تصریح کرد: در استان نسبت شاغلان زن به کل شاغلان، ۳۹ درصد و نسبت زنان مدیر به کل مدیران در حال حاضر ۱۴.۱۵ درصد است. همچنین مدرک تحصیلی ۱۳ درصد این افراد دکتری، ۴۵ درصد مقطع کارشناسی ارشد و ۴۲ درصد کارشناسی با میانگین سنی ۴۶ سال است.
مدیر ستفای جهاددانشگاهی استان زنجان نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از طرحهایی که سال گذشته توسط جهاددانشگاهی به اجرا گذاشته شد، طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بود که طی این طرح، ۸۱ زن سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، شاغل شدند.
فاطمه شبیری افزود: ۸۱ زن سرپرست خانوار با شرایط سنی زیر ۵۵ سال و اینکه تحت حمایت هیچ سازمان و ارگان حمایتی نباشند، برای این طرح انتخاب شدند که با توجه به شرایط جامعه هدف، کار سختی بود. بعد از شناسایی فرصتها و مزیتهای استان، سه مزیت استانی شامل قالیبافی، خیاطی و قلمزنی روی مس انتخاب و بعد از آن فرآیند شناسایی و ارزیابی اولیه متقاضیان انجام شد.
این مسئول در رابطه با طرح توسعه مشاغل خانگی برای ۱۸۰۰ نفر در استان زنجان، تصریح کرد: دارا بودن حداقل ۱۸ سال سن، بومی بودن و نداشتن بیمه کارآفرینی از شرایط متقاضیان برای حضور در این طرح است.
انتهای پیام
نظرات