حجت الاسلام والمسلمین جواد سرافراز در گفت وگو با ایسنا، یکی از عوامل کم توجهی به دو فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر را تبیین نشدن آن در جامعه دانست و اظهار کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر به درستی در میان آحاد مردم تبیین و نهادینه شود، این دو فریضه الهی غریب واقع نخواهد شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی امر به معروف و نهی از منکر را در حوزه خاص خلاصه می کنند، افزود: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تلاش می کند به جامعه نشان دهد که امر به معروف و نهی از منکر مربوط به یک حوزه خاص نیست، بلکه در حوزه های گوناگون و تخصص های مختلف می تواند کارگشا باشد.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گیلان، امر به معروف و نهی از منکر را دو ظرف دانست و تصریح کرد: همه خوبی ها و نیکی ها در ظرف معروف و همه زشتی ها و پلیدی ها در ظرف منکر قرار دارد لذا باید حوزه های تخصصی امر به معروف و نهی از منکر را به جامعه معرفی کنیم.
حجت الاسلام سرافراز، محیط زیست، منابع طبیعی، تعلیم و تربیت، صنعت و معدن و... را از جمله حوزه های تخصصی امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: امروز با پدیده کرونا مواجه هستیم که می تواند یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر در حوزه اجتماعی باشد، یعنی باید دیگران را به زدن ماسک دعوت و از استفاده نکردن از ماسک و انداختن ماسک های استفاده شده روی زمین نهی کنیم.
وی با اشاره به نقش رسانه ها در نهادینه کردن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، متذکر شد: معنای امر به معروف و نهی از منکر اعم از مسائل عبادی و گناهان کبیره است و همه مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و نظامی و... را شامل می شود.
دبیر ستاد احیای امر به معروف گیلان، امر به معروف و نهی از منکر را مطابق با فطرت دانست و اضافه کرد: هر چیزی که مورد قبول عقل و دین است معروف می شود و هر چیزی که از نظر عقل و دین منزجرکننده است، در محدوده منکر قرار می گیرد؛ البته امر به معروف و نهی از منکر به معنی تجسس در زندگی دیگران نیست.
حجت الاسلام سرافراز با بیان اینکه اسلام برای انسان و حریم خصوصی افراد حرمت قائل است، گفت: ما در جامعه زندگی می کنیم و زندگی اجتماعی بایدها و نبایدهایی دارد که باید آنها را رعایت کرد و اگر کسی خلاف این بایدها و نبایدها عمل کند، هنجارشکنی کرده لذا در جامعه اسلامی فردی بر فرد دیگر ولایت ندارد، اما فرد هنجارشکن به دیگران اجازه می دهد که به او تذکر دهند.
وی با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر را دارای سه حوزه مردم به مردم، مردم به مسئولان و مسئولان به مردم دانست و عنوان کرد: اولویت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، مطالبه گری مردم نسبت به مسئولان است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف گیلان، اخلاص در عمل و توکل را پشتوانه برکت و موفقیت همه حرکت های ایمانی دانست و یادآور شد: برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر باید مدارا و صبر را سرلوحه قرار دهیم.
حجت الاسلام سرافراز، از تشکیل هشت گروه تخصصی امر به معروف و نهی از منکر در استان خبر داد و اظهار کرد: ۱۴ کارگروه تخصصی اعم از دانشگاهیان و حوزویان برای تبیین و احصای مسائل نیز تشکیل شده است. همچنین شعب ویژه حمایت از آمران و ناهیان را نیز در دادگستری راه اندازی کردیم.
انتهای پیام
نظرات