به گزارش ایسنا، محمدرضا بهرامی، سفیر سابق کشورمان در افغانستان در توییتی نوشت: «امروز و در ظرفیت شخصی گفتوگوهای خوبی در نشست مذاکرات صلح افغانستان؛ چشماندازها و موانع به اتفاق دکتر مرادیان رئیس انستیو مطالعات استراتژیک افغانستان داشتم.
از نظر من هر صلح واقعی باید برخوردار از دو ویژگی باشد؛ پایدار بوده و در واقع قابلیت اتکا و استمرار و برنامه ریزی داشته باشد و دوم همه طرفهای داخلی خود را در آن شریک ببینند و در واقع قابلیت اجماع سازی داشته باشد».
بهرامی همچنین در توییت دیگری با اشاره به مذاکرات صلح افغانستان نوشت: «به نظرم به نتیجه رسیدن هر روند مذاکراتی ناشی از منازعه مسلحانه نیاز به تحقق ۷ مولفه دارد؛
۱- دو طرف هویت یکدیگر رامورد پذیرش و رسمیت قرار دهند.
۲- دو طرف به عدم امکان پیروزی نظامی باورمند باشند.
۳- دو طرف بپذیرند گذشته قابل مذاکره نبوده و هزینهای است که باید برای صلح پرداخت شود. هر چند مردم هستند که بیشترین آسیب را دیده اند.
۴- دوطرف در مورد نقطه پایان روند مذاکرات و یا مقصد نهایی مذاکرات توافق داشته باشند.
۵- تعریف مشخص و قابل دسترسی از آتش بس در مراحل مختلف مذاکرات وجود داشته تا امکان اعتمادسازی مهیا گردد.
۶- مکانیزم های نظارتی قابل اتکاء برای استمرار تعهد طرفین تا پایان مذاکرات در دسترس باشد تا نگاه احتمالی ابزاری از مذاکرات دور شود.
۷- ناطر و میانجی مطلوب و برخوردار از حمایت بینالمللی به روند مذاکرات کمک کند. مشخصا نماینده خاصی از سوی دبیرکل ملل متحد در اینموضوع که چتر هماهنگکننده طرفهای بیرونی هم محسوب گردد».
انتهای پیام
با اشاره به مذاکرات صلح؛
سفیر سابق کشورمان: صلح واقعی در افغانستان باید قابلیت اجماع سازی داشته باشد

سفیر سابق کشورمان در افغانستان ضمن بیان مولفههایی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح در افغانستان ابراز کرد: هر صلح واقعی باید برخوردار از دو ویژگی باشد؛ پایدار بوده و در واقع قابلیت اتکا و استمرار و برنامه ریزی داشته باشد و دوم همه طرفهای داخلی خود را در آن شریک ببینند و در واقع قابلیت اجماع سازی داشته باشد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات