• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۹:۰۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99070806408
  • خبرنگار : 50165

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور:

توسعه زنجان بر اساس مزیت‌های رقابتی تولید باشد

توسعه زنجان بر اساس مزیت‌های رقابتی تولید باشد

ایسنا/زنجان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: توسعه استان زنجان باید بر اساس مزیت‌های رقابتی تولید آن باشد.

سورنا ستاری عصر امروز (۸ مهرماه) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان، با بیان اینکه اقتصاد دانش‌بنیان یک زیست‌بوم جدید است، اظهار کرد: توسعه امری درون‌زا در اقتصاد هر کشوری است و در سطح استانی نیز هر استانی بر اساس مزیت‌های رقابتی که دارد، می‌تواند پیشرفت و توسعه داشته باشد. باید نسبت به نیروی انسانی حساس بود که نیاز به زیست‌بوم دارد و زیست‌بوم از مردم عادی تا دانشگاه‌ها را شامل می‌شود.

وی افزود: دولت‌ها باید بتوانند مسائل مربوط به اشتغال را تسهیل و حل کنند و این در حالی است که پارک‌های استان پیش از آنکه سخت‌افزاری باشد باید ابزار بوده و در اختیار جوانان قرار گیرد که تحقق این مهم نیازمند همت استانی بوده و پسندیده نیست که پارک‌های استان، زمین و ساختمان مشخصی نداشته باشد.

این مسئول ادامه داد: زنجان استانی است که ظرفیت گیاهان دارویی، صنایع‌دستی و برق بالایی دارد، در این زمینه‌ها در بحث ثروت‌آفرینی از سایر استان‌ها عقب‌تر است، به همین دلیل باید توسعه استان بر مبنای مزیت‌های رقابتی تولیدی آن تدوین و عملیاتی شود تا ارزآوری و ثروت‌آفرینی بالایی اتفاق بیفتد تا تجربه‌های گذشته دوباره تکرار نشود.

ستاری با بیان اینکه قطعا ماده اولیه هیچ محصولی نمی‌تواند چنین ارزشی را ایجاد کند، بلکه دانش و فن‌آوری است که می‌تواند چنین ارزش‌افزوده‌ای را تولید کند، تصریح کرد: برای رسیدن به این نقطه باید دانشگاه‌ها جایگاه خود را در اقتصاد دانش‌بنیان پیدا کرده و اثرگذاری خود را ایفا کنند. دانشگاه‌ها باید بتوانند درآمد خود را از محل فروش نوآوری و محصولات تولید شده توسط شرکت‌های‌شان، کسب کند که خوشبختانه این مهم در استان زنجان، فرهنگی است که در حال جاافتادن است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، پایه حرکت اقتصاد دانش‌بنیان را دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم دانست و یادآور شد: خوشبختانه دانشگاه‌های استان در این مسیر گام ‌برداشته و حرکت می‌کند که تداوم آن نیازمند حمایت است. از آنجایی که در بخش پژوهش محصول حاصل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است و بدون بخش ‌خصوصی نوآوری آن‌گونه که باید، نمی‌تواند توسعه‌یافته و پیشرفت کند.

وی با اشاره به مصوبات سفر به استان زنجان، گفت: همه مواردی که نیازمند بودجه باشد، به زودی هماهنگ و تامین می‌شود و باید به پارک علم و فناوری دانشگاه‌ تحصیلات تکمیلی به عنوان پایه رشد استان توجه شود. همچنین واگذاری زمین به پارک استان در اولویت قرار گیرد.

این مسئول با تاکید بر تقویت صندوق پژوهش و فناوری استان، عنوان کرد: این صندوق به دلیل اهمیت بالایی که دارد باید تقویت شود تا بتواند حمایت از استارت‌آپ‌های داخل استان را انجام دهد. داشتن صندوق پژوهش با حجم ۳ میلیارد تومان مناسب استان نیست و این صندوق باید با حمایت بخش‌ خصوصی توسعه یابد و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور نیز در این امر مشارکت می‌کند.

ستاری خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در صندوق‌های پژوهش و فناوری زیان‌ده نبوده و فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری‌ سودده است. نتیجه کار اقتصاد دانش‌بنیان باید در زندگی مردم دیده شود، علاوه ‌بر آن نتیجه و اثر وجود دانشگاه‌هایی با تراز بالا باید در زندگی مردم زنجان نمود پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha