سورنا ستاری عصر امروز (۸ مهرماه) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان، با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان یک زیستبوم جدید است، اظهار کرد: توسعه امری درونزا در اقتصاد هر کشوری است و در سطح استانی نیز هر استانی بر اساس مزیتهای رقابتی که دارد، میتواند پیشرفت و توسعه داشته باشد. باید نسبت به نیروی انسانی حساس بود که نیاز به زیستبوم دارد و زیستبوم از مردم عادی تا دانشگاهها را شامل میشود.
وی افزود: دولتها باید بتوانند مسائل مربوط به اشتغال را تسهیل و حل کنند و این در حالی است که پارکهای استان پیش از آنکه سختافزاری باشد باید ابزار بوده و در اختیار جوانان قرار گیرد که تحقق این مهم نیازمند همت استانی بوده و پسندیده نیست که پارکهای استان، زمین و ساختمان مشخصی نداشته باشد.
این مسئول ادامه داد: زنجان استانی است که ظرفیت گیاهان دارویی، صنایعدستی و برق بالایی دارد، در این زمینهها در بحث ثروتآفرینی از سایر استانها عقبتر است، به همین دلیل باید توسعه استان بر مبنای مزیتهای رقابتی تولیدی آن تدوین و عملیاتی شود تا ارزآوری و ثروتآفرینی بالایی اتفاق بیفتد تا تجربههای گذشته دوباره تکرار نشود.
ستاری با بیان اینکه قطعا ماده اولیه هیچ محصولی نمیتواند چنین ارزشی را ایجاد کند، بلکه دانش و فنآوری است که میتواند چنین ارزشافزودهای را تولید کند، تصریح کرد: برای رسیدن به این نقطه باید دانشگاهها جایگاه خود را در اقتصاد دانشبنیان پیدا کرده و اثرگذاری خود را ایفا کنند. دانشگاهها باید بتوانند درآمد خود را از محل فروش نوآوری و محصولات تولید شده توسط شرکتهایشان، کسب کند که خوشبختانه این مهم در استان زنجان، فرهنگی است که در حال جاافتادن است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، پایه حرکت اقتصاد دانشبنیان را دانشگاههای نسل سوم و چهارم دانست و یادآور شد: خوشبختانه دانشگاههای استان در این مسیر گام برداشته و حرکت میکند که تداوم آن نیازمند حمایت است. از آنجایی که در بخش پژوهش محصول حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی است و بدون بخش خصوصی نوآوری آنگونه که باید، نمیتواند توسعهیافته و پیشرفت کند.
وی با اشاره به مصوبات سفر به استان زنجان، گفت: همه مواردی که نیازمند بودجه باشد، به زودی هماهنگ و تامین میشود و باید به پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی به عنوان پایه رشد استان توجه شود. همچنین واگذاری زمین به پارک استان در اولویت قرار گیرد.
این مسئول با تاکید بر تقویت صندوق پژوهش و فناوری استان، عنوان کرد: این صندوق به دلیل اهمیت بالایی که دارد باید تقویت شود تا بتواند حمایت از استارتآپهای داخل استان را انجام دهد. داشتن صندوق پژوهش با حجم ۳ میلیارد تومان مناسب استان نیست و این صندوق باید با حمایت بخش خصوصی توسعه یابد و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور نیز در این امر مشارکت میکند.
ستاری خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در صندوقهای پژوهش و فناوری زیانده نبوده و فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری سودده است. نتیجه کار اقتصاد دانشبنیان باید در زندگی مردم دیده شود، علاوه بر آن نتیجه و اثر وجود دانشگاههایی با تراز بالا باید در زندگی مردم زنجان نمود پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات