• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99070906736
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل بهزیستی گیلان عنوان کرد

آمادگی گیلان برای مهندسی معکوس سمعک

آمادگی گیلان برای مهندسی معکوس سمعک

ایسنا/گیلان مدیرکل بهزیستی گیلان، با اشاره به وارداتی بودن سمعک، گفت: یک گروه دانش بنیان در گیلان برای تولید سمعک از طریق مهندسی معکوس برای نخستین بار اعلام آمادگی کرده است.

حسین نحوی نژاد در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ درصد از جمعیت معلولان استان گیلان را افراد ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهد، اظهار کرد: عمده ترین مشکل ناشنوایان معیشت است، زیرا این افراد علیرغم سلامت جسمی، قدرت برقراری ارتباط با جامعه را به اندازه کافی ندارند و لذا شغل مناسب را پیدا نمی کنند.

وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان و تخصیص اعتبارات ویژه برای رفع مشکلات معیشتی آنان، افزود: یارانه و بیمه خدمات توان بخشی نیز به معلولان شنوایی تعلق می گیرد. همچنین سال گذشته ۳۶۰ مورد اشتغال برای ناشنوایان و کم شنوایان استان ایجاد کردیم و ۷۰ واحد مسکونی تحویل آنان داده شد.

مدیرکل بهزیستی گیلان، یکی از مشکلات ناشنوایان را زبان اشاره دانست و تصریح کرد: زبان اشاره زبان ملی و بین المللی است و اگر جامعه این زبان را به رسمیت بشناسد، دیگر ناشنوایان نیازمند رابط  نیستند. خوشبختانه از هفته های آینده اخبار ناشنوایان از شبکه باران پخش می شود.

نحوی نژاد، افزایش قیمت ارز را یکی از چالش های تامین سمعک برای معلولان نیازمند دانست و خاطرنشان کرد: سمعک تنها وسیله توانبخشی وارداتی است و لذا با گران شدن چند برابری قیمت خرید آن مواجه هستیم؛ البته یک گروه دانش بنیان در گیلان برای تولید سمعک از طریق مهندسی معکوس برای نخستین بار اعلام آمادگی کرده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۰ دستگاه سمعک و ۸۰۰۰ حلقه باتری سمعک رایگان در استان توزیع کردیم، متذکر شد: در نیمه نخست امسال نیز ۳۵۰ دستگاه سمعک دیجیتال همراه با ۴۰۰۰ حلقه باتری سمعک خریداری و توزیع شد.

مدیرکل بهزیستی گیلان، نابینایان را قشر مهم و تاثیرگذار در جامعه معلولان دانست و تصریح کرد: ۱۰ درصد معلولان استان نابینا هستند، اما ۴۰ درصد آنان تحصیلات دانشگاهی دارند که نشان دهنده توانایی آنان در برقراری تعامل سازنده با اجتماع است، اما همچنان عبور و مرور و ایاب و ذهاب بزرگترین مشکل نابینایان است لذا شهرداری های استان موظف هستند دو خیابان از شهر خودشان را ویژه نابینایان مناسب سازی کنند.

وی با بیان اینکه نیازمند فرهنگ سازی شهروندان جهت رعایت حقوق معلولان هستیم، یادآور شد: در حال حاضر مهدهای کودک آمادگی تلفیق نابینایان و ناشنوایان با سایر کودکان را ندارد و لذا مهدهای ویژه معلولان داریم، اما نباید این جداسازی اتفاق بیفتد.

نحوی نژاد، استان گیلان را پیرترین استان کشور با نرخ باروری ۰.۴ درصد دانست و گفت: در کنار توجه به حفظ کرامت و فضیلت سالمندان، باید از فرزندآوری و جوان سازی جمعیت حمایت کنیم لذا بهزیستی از خانواده های دارای دوقلو به بالا حمایت اقتصادی می کند. همچنین حمایت های ژنتیکی برای مادران باردار در نظر گرفته شده است.

مدیرکل بهزیستی گیلان، با اشاره به تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، اضافه کرد: خوشبختانه ارتباط سازنده و نزدیک بین سازمان بهزیستی که دارای اورژانس اجتماعی و خدمات مداخله ای است با قوه قضائیه برقرار شده و می توانیم از کودکانی که حقوق آنان دچار آسیب شده، دفاع فعالانه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha