علی معتمدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه مهمترین اتفاق این روزها برای صنعت، معاون و تجارت ایران این است که وزارتخانه متولی آن بعد از چهار ماه از بلاتکلیفی نجات یافت، اظهار کرد: یکیاز مهمترین وزارتخانهها و شاید شاه بیت دولت وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در این مدت بدون متولی بود و متأسفانه این وضع برای کشور و بخشهای صنعت و معدن، چندان خوشایند نبود.
وی با بیان اینکه ما امیدوارم آقای رزم حسینی از این فرصتی که دارد استفاده کند، عنوان کرد: بخش صنعت و معدن تشنه اتفاقات اساسی و پایهای است.
معتمدی با اشاره به اینکه یکیاز وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارهای مربوط به بازرگانی است، بیان کرد: چند سال است که وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن ادغام شده و مردم شرایط بسیار سختی دارند، این را باید مدنظر داشته باشیم که توجه به این موضوع، فقط وظیفه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیست و وظیفه همه است که به معیشت مردم کمک شود.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه ما اعتقاد داریم بازار باید کنترل شود، تصریح کرد: امروزه قیمتها به سرعت تغییر کرده و گرانی بیداد میکند، این وضع به خاطر این است که کنترل نمیشود.
وی با اشاره به اینکه انجام این نوع کارها، وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، بیان کرد: من فکر میکنم مهمترین کار همین است، چون بحث ارتزاق، معیشت، سفره مردم و بهداشت مردم مطرح است، انتظار صنعتگران از وزیر این است که به وضعیت کارگران رسیدگی کنند.
معتمدی با اشاره به اینکه وظیفه وزیر راهبری است و انتظار ما این است که برنامه این وزارتخانه را اجرا کند، تصریح کرد: ما انتظار نداریم وزیر شروع کند به عوض کردن معاون و مقامات دیگر، بلکه انتظار میرود برنامههای موجود را دنبال کند.
این اقتصاددان عنوان کرد: امروزه مشکل ارز در حوزه صنعت و معدن، بزرگترین مشکل صنایع است، صنعتی که صادرات داشته باید تکلیفش معلوم شود که ارز حاصل از صادرات را چه کار کند.
وی با اشاره به اینکه الان بحث ارز صادراتی، حاشیه بسیار بزرگی در کنار بخش صنعت و معدن است، ادامه داد: مسئله ارز حاصل از صادرات و واردات باید حل شود و باید این موضوع با راهکارهای مناسب حل شود، صادر کنندهای که صادرات داشته باید تشویق شود و اگر میخواهیم تجهیزات دیگری وارد شود با ارز آن صادر کننده تسویه شود.
معتمدی ادامه داد: وزارت صنعت و معدن باید از گمرک بخواهد که کالاها و مواد اولیه صنعتگران که در گمرک دِپو شده و صنعتگران را دچار مشکل کرده ترخیص شود، البته واقعاً برای چند ماه آینده نمیشود انتظار خاصی از وزیر صنعت و معدن داشت ولی امید ما این است که یک حرکت بزرگ مانند زمان شیوع کرونا، صورت بگیرد.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه درحال حاضر ۹۰ هزار واحد صنعتی در کشور بلاتکلیف هستند، عنوان کرد: صنعتگران ما نمیدانند وقتی که صبح از خواب بیدار میشوند کارشان را با چه قیمت ارزی جلو میبرند، در این رابطه مسئولان این وزارتخانه باید با مسئولان بانک مرکزی صحبت کرده و بالاخره تکلیف را معلوم کنند.
وی با بیان اینکه من اعتقاد ندارم که افزایش نرخ ارز به نفع صادرات است، تصریح کرد: البته برخی میگویند بالا رفتن نرخ ارز به نفع صادرات است، اما چگونه ممکن است یک تولیدکننده که صادرات دارد افزایش نرخ ارز به نفعش باشد ولی کارگر او در عذاب و مضیقه بسر ببرد.
معتمدی تأکید کرد: موفقیت در این زمینه مشروط به این است که وزیر با بخش خصوصی همکاری داشته باشد و این را بدانیم که همکاری با بخش خصوصی در سطح کلان و خُرد راه نجات اقتصاد ماست.
انتهای پیام
نظرات