در این راستا جوانی با یاری گرفتن از ائمه اطهار (ع) از ۱۴ سال قبل پخت حلیم سنتی در شهر زواره و پخش آن در بین همه مردم این شهر و حتی فرستادن آن به برخی استانهای کشور جهت تبرک در این راه قدم برداشته است.
محمد عابدی، بانی و مسئول پخت حلیم سنتی در گفت و گو با ایسنا در رابطه به پخت این آش از سال ۱۳۸۵ تاکنون گفت: تصمیم به پخت این آش از ۱۴ سال پیش و با ۲۵ کیلوگرم گندم به عنوان اصلی ترین حبوبات این آش شروع شد و امسال این مقدار به ۶۰۰ کیلو رسیده است.
وی با اشاره به نامگذاری این حلیم سنتی به نام حضرت زهرا (س) گفت: هر سال بر مقدار گندم این آش هر اندازه باشد به نیت سن حضرت زهرا ۱۸ کیلو بیشتر گندم اضافه می شود و بیش از ۲۰۰ نفر در پخت این آش همکاری می کنند و همه ساله هم شاهد افزایش مشارکت همشهریان و حتی برخی هموطنان از استانهای دیگر در این زمینه هستیم.
وی تصریح کرد: برای پخت این حلیم که تقریبا همه مردم شهر زواره از آن سهم می برند و به استانهای مختلف مثل اصفهان، شیراز، همدان و کرمان و تهران نیز فرستاده می شود، خیرین و کسانی که نذر و نیازی دارند با پرداخت پول و اهدا گوسفند کمک می کنند و به قول معروف همه چیز در پخت این آش دیکته شده و از قبل برنامه ریزی شده است و کار پخت این حجم از آش تنها با عنایت ائمه و حضرت زهر(س) هر ساله به بهترین وجه ممکن صورت می گیرد و مشارکت جوانان شهر و حتی زنان در این امر را شاهد هستیم که هر کس با نیت و برآورده شدن حاجات در این راستا به پخت این آش کمک می کنند.
بانی پخت آش سنتی با تشکر از زحمات خانواده به ویژه مادر خود در کمک به پخت این آش گفت: الحمدلله هر سال شاهد بیشترین، بالاترین و با کیفیت ترین در پخت این آش و مشارکت بالای هموطنان در این زمینه هستیم.
عابدی در عین حال با اشاره به مواد تشکیل دهنده این حلیم سنتی گفت: حدود ۱۰ تن مواد در پخت این آش استفاده می شود که شامل گندم، گوشت، نخود و لوبیا و پیاز داغ و روغن قلم فراوان است. برای پخت این آش هر سال یک گاو و ۴ الی ۵ گوسفند ذبح می شود که همه از نذورات مردم است.
وی تاکید کرد: اول و آخر کارها در پخت این حجم از آش لطف خدا و ائمه و دعای خیر پدر و مادرم بوده که به من کمک می کند این کار را انجام دهم. همه آبرو و نوکری ما از عنایات اقا امام حسین(ع) است و امیدواریم این نوکری را از ما نگیرد و به شایستگی از ما این اقدامات را قبول کند و خدا را شاکریم که با وجود بیماری منحوس کرونا امسال نیز با رعایت همه پروتکل های بهداشتی توانستیم این کار را به سرانجام برسانیم.
گفتنی است این حلیم سنتی جزو آش های معروف شهر زواره است که در شب آخر ماه صفر در این شهر پخته شده و صبح بین مردم تقسیم می شود.
انتهای پیام
نظرات