• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99081811435

و سرانجام «بایدن»... 

و سرانجام «بایدن»... 

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: بایدن در داخل مرزها با جامعه ای دوپاره، خشمگین و سرخورده مواجه است و در خارج از مرزها با کشورهایی عصبانی از عهدشکنی‌ها و خودمحوری‌های آمریکا. 

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در یادداشتی آورده است؛  

سرانجام پس از چهار روز کشمکش شدید سیاسی در امریکا، رسانه های اصلی این کشور، جو بایدن ، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 را به عنوان چهل و ششمین رییس جمهوری امریکا اعلام کردند.

بایدن با پیروزی در ایالت مهم پسنیلوانیا، به 273 رای الکترال از مجموع 538 رای رسید و توانست عنوان رییس جمهوری بعدی امریکا را از آن خود کند.

در حالی که ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان و رییس جمهوری کنونی امریکا، این اعلام پیروزی را زودهنگام توصیف و بار دیگر تاکید کرد شکایات علیه روند انتخابات ریاست جمهوری را در محاکم قضایی دنبال خواهد کرد. با این حال با توجه به فاصله زیاد میان آرای مردمی و الکترال بایدن با ترامپ، دور از انتظار خواهد بود که سرنوشت پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری امریکا تغییر کند.

از این رو قابل انتظار خواهد بود که بایدن از روز بیستم ژانویه سال 2021 ، رسما اداره امریکا را در دست بگیرد، کشوری که از کرونا، درگیری های نژادی و شکاف های عمیق سیاسی - اجتماعی رنج می برد. 

اصلی ترین عامل شکست ترامپ نیز ناتوانی وی در مدیریت بحران کرونا توصیف شده است. در روزهایی که سیاستمداران امریکایی بر سر کسب آرای الکترال بیشتر رو در روی یکدیگر شمشیر کشیده بودند، میزان ابتلا به کرونا طی یک شبانه روز از 120 هزار تن گذشت و تعداد جان باختگان نیز رقم 240 هزار تن را پشت سرگذاشت. 

در حال حاضر میلیون‌ها امریکایی به دلیل شیوع ویروس کرونا بیکار هستند و بسیاری از کسب و کارها بسته شده‌اند. کسری بودجه دولت فدرال به رقم باورنکردنی سه تریلیون دلار رسیده و بدهی دولت فدرال نیز از رقم حیرت انگیز 27 تریلیون دلار گذشته است.  همزمان، امریکا ماه‌ها درگیر آشوب های شدید نژادی بر سر کشته شدن تعدادی از شهروندان سیاه‌پوست توسط ماموران پلیس سفید پوست بوده است.

همچنین، شکاف‌های سیاسی - اجتماعی در این کشور به فراخ‌ترین و عمیق‌ترین حد خود رسیده و برخی حتی از شورش‌های اجتماعی یا نوعی جنگ داخلی در این کشور سخن به میان می‌آورند. این در حالی است که ادامه جدال‌ها میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بر سر نتیجه انتخابات 2020 ، امریکا را در وضعیت بغرنجی قرار داده است. 

در خارج از مرزهای امریکا نیز، آشوب و هرج و مرج بر سیاست خارجی این کشور حاکم شده است. خروج امریکا از چند ده پیمان و توافق دوجانبه، چند جانبه و بین المللی در زمان ریاست جمهوری ترامپ، موجب خشم متحدان امریکا شده است. همچنین سیاست های شکست خورده دولت ترامپ در قبال کشورهایی همچون روسیه، چین، ایران، ونزوئلا و کره شمالی، انبوهی از مشکلات را پیش روی رییس جمهوری بعدی امریکا خواهد گذاشت. 

بایدن در داخل از مرزها با جامعه ای دوپاره، خشمگین و سرخورده مواجه است و در خارج از مرزها با کشورهایی عصبانی از عهدشکنی‌ها و خودمحوری‌های آمریکا. 

غلبه بر هر کدام از این مشکلات، انرژی فراوانی را از دولت بعدی امریکا خواهد گرفت ، ضمن این که مشخص نیست که در آینده ، بایدن تا چه اندازه توان یا اراده عمل به وعده‌هایش داشته باشد.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha