به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیش از ۹۰ حزب برای کسب کرسیهای پارلمانی در میانمار رقابت میکنند.
در حالیکه اپوزیسیون میانمار در تنش هستند، آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار همچنان محبوبترین سیاستمدار در این کشور به شمار میرود. اما دولتش به دلیل ناتوانی در رشد اقتصادی که فقر گسترده در کشور را به همراه داشته و ناکامی در کاهش تنشها در میان گروههای مختلف قومی نتوانسته انتظارات را برآورده کند.
بیش از ۳۷ میلیون تن واجد شرایط رای دادن هستند و پنج میلیون تن از آنها را رای دهندگان اول تشکیل میدهند. ترس از کرونا ویروس و اقدامات حفاظتی شاید در تعداد شرکت کنندگان این انتخابات تاثیر بگذارد. همچنین کارزارهای انتخاباتی به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی در برخی از نواحی میانمار محدود بوده است.
سوچی ۷۵ ساله ماه گذشته میلادی در نایپیدائو، پایتخت رای خود را به صندوق انداخت و سایر شهروندان ۶۰ سال به بالا نیز همین کار را کردند چون بر اثر شیوع ویروس کرونا این افراد مجبورند در خانههای خود بمانند.
حزب سوچی موسوم به "لیگ ملی برای دموکراسی" در سال ۲۰۱۵ با اختلاف زیادی از سایر احزاب پیروز شد و به بیش از ۵۰ سال حکومت خونتا در میانمار پایان داد.
کمیسیون انتخابات میانمار اعلام کرده که نتایج را روز دوشنبه اعلام میکند. اما برای جمع آوری همه آرا یک هفته زمان لازم دارد چون برخی از آرا از مناطق دورافتاده جنگلی به دست آن میرسد.
این رای گیری را میتوان یک همه پرسی برای رهبری سوچی دانست.
انتهای پیام
نظرات