صفیالله کرامتی شب گذشته (۴ آذرماه) در جلسه مدیریت بحران استان که در استانداری زنجان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۷ محل برای اسکان اضطراری مسافران در استان در نظر گرفته شده که ۲۶ مورد آن در زنجان، ۹ مورد در ابهر، ۱۷ مورد در خدابنده و ۸ مورد در خرمدره است. همچنین در شهرستانهای ماهنشان، طارم، ایجرود و سلطانیه به ترتیب ۲۵، ۳۴، ۷ و یک محل اسکان برای در راه ماندگان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به وام جبران خسارت برای کشاورزان، افزود: با تلاش مدیریت استان، استمهال تسهیلات کشاورزان از ۳۱ شهریورماه پارسال تا ۲۹ اسفندماه امسال تمدید شد و این در حالی است که ۱۰ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پارسال کشاورزان اضافه شده که سهم استان زنجان ۲۳۵ میلیارد ریال است.
این مسئول در رابطه با بیست و دومین مانور سراسری زلزله در استان، ادامه داد: با توجه به شرایط خاصی که در حال حاضر در کشور ایجاد شده، با صدا و سیما و آموزش و پرورش استان در رابطه با اطلاعرسانی در طول هفته جاری هماهنگی شده و قرار است در ساعت مقرر از اپلیکیشن شاد و رادیوهای استانی آژیر زلزله پخش شده و خانوادهها با فرزندان خود پناهگیری و خروج اضطراری را تمرین کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان یادآور شد: با توجه به پیشبینی زمستان سردی که از جانب هواشناسی کشور انجام شده، انتظار میرود هماهنگی بیشتری در سطح صف اتفاق افتاده و فرمانداران نیز با دهیاران هماهنگی بالایی داشته باشند تا آسیبهای احتمالی در سریعترین زمان مخابره شود.
مدیرکل هواشناسی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه گفت: میانگین بارش استان در سال زراعی جاری ۴۱ میلیمتر بوده که در مقایسه با سال زراعی گذشته ۴۱ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت آماری ۲۷ درصد کاهش داشته است.
محمدرضا رحمننیا افزود: شهرستان طارم با ۵۵ میلیمتر بیشترین و زنجان با ۳۴ میلیمتر کمترین بارش را داشته است. شهرستان زنجان نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد و نسبت به دوره بلندمدت آماری ۳۵ درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده است.
این مسئول میانگین دمای سال زراعی جاری را با یک درجه افزایش ۱۲.۱ درجه سلسیوس اعلام کرد و ادامه داد: پیشبینی میشود در آذرماه افزایش ۵ تا ۱۰ میلیمتر بارش در شمالشرقی استان را شاهد باشیم ولی بارندگی در سایر نقاط استان نرمال خواهد بود و طی سه ماه آتی (آذر، دی و بهمن)، شمالشرقی و بخشی از شمال استان افزایش بارندگی در حدود ۵ تا ۱۰ میلیمتری را در پیش داشته و سایر نقاط استان وضعیت نرمالی دارد.
مدیرکل هواشناسی استان زنجان با بیان اینکه پیشبینی میشود در آذر، دی و بهمنماه امسال در کل استان شاهد افزایش یک تا ۲ درجهای دما نسبت به دمای نرمال استان باشیم، تصریح کرد: از ساعت ۴ صبح روز پنجشنبه ۶ آبانماه بارشهایی با سرعت یکدهم تا ۴ میلیمتر بر ساعت در استان آغاز میشود که پیشبینی بارش ۱۵ تا ۳۰ میلیمتری در مناطق شمالی و ۵ تا ۱۵ میلیمتری در سایر مناطق پیشبینی میشود.
رحمننیا یادآور شد: پیشبینی میشود از ابتدا تا پایان فعالیت سامانه بارشی در استان تا در شمالغرب استان ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر و در سایر مناطق ۳۰ تا ۶۰ میلیمتر بارش اتفاق بیافتد و مدلها بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر را بین ۲ تا ۳۰ سانتیمتر پیشبینی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: کاهش ۶ تا ۸ درجهای دما در طول فعالیت سامانه پیشبینی میشود و کمینه دمای شهرهای استان بین منفی ۲ تا منفی ۵ درجه سلسیوس و بیشینه دمای شهرهای استان بین ۴ تا ۸ درجه سلسیوس و بیشینه سرعت باد بین ۵۰ تا ۶۰ کیلومتربر ساعت، پیشبینی میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، اظهار کرد: راهداری زمستانی هر ساله از ۱۵ آذرماه تا ۱۵ فروردینماه شروع میشود ولی امسال با توجه به پیشبینیهای انجام شده از شرایط جوی، راهداری زمستانی از ۱۳ آبانماه آغاز شده و اکثر راهداران در راهدارخانهها مستقر هستند.
عبدالحسین علیاکبری ادامه داد: سال گذشته اطلاعاتی از خودروهای سنگین و نیمهسنگین دستگاهها و ادارات جمعآوری شد. امیدواریم امسال نیز این اطلاعات تکمیل شده و اطلاعات رانندگان خودروهای سنگین و نیمهسنگین استان جمعآوری شود تا در صورت بروز مشکل برای راهداران، این رانندگان برای همکاری فراخوان شوند.
وی افزود: امیدواریم در صورت نیاز، دستگاههایی که زیرساختهای خودرویی و منابع انسانی لازم را در اختیار دارند، با این ادارهکل در امر راهداری زمستانی همکاری کنند.
این مسئول تصریح کرد: ۵۸۴۰ کیلومتر راه استان با ۲۵۴ دستگاه انواع ماشینآلات توسط ۵۵۷ نفر در ۳۲ راهدارخانه و ۵۰ اکیپ نگهداری میشود و در حال حاضر صد درصد راهدارخانهها آماده پذیرش مسافران در راه مانده است.
مدیرکل راهداری استان زنجان از خرید نمک و ماسه و حمل آن به محل انبارها خبر داد.
انتهای پیام
نظرات