• شنبه / ۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99090805772
  • خبرنگار : 30054

نصب سیستم های اعلام حریق

نصب سیستم های اعلام حریق

شرکت ایمن تیام سپاهان بالغ بر بیست و اندی سال در زمینه ایمنی، آتش نشانی و آزمایشگاه فعالیت دارد و خدمات تخصصی شارژ کپسول آتش نشانی طبق استاندارد NFPA-10 ، خرید و فروش انواع خاموش کننده های آتش، بازسازی سیلندرهای جوشکاری شده مطابق با استاندارد ۸۶۹ و تست آنها مطابق با استاندارد ۱۸۷۵۳، تست هیدرو استاتیک سیلندرهای بدون درز مانند سیلندرهای C02، CNG و …. را مطابق با استاندارد ۶۷۹۲ انجام می دهد و هم اکنون یکی از بهترین شرکت ها در این زمینه هاست.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام ایمن تیام سپاهان، نصب و راه اندازی سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق نیازمند داشتن مهارت و تخصص کافی در زمینه برق کشی ساختمان و دانش راه اندازی کنترل پنل آن است.

اجزای سیستم اعلام حریق

دتکتور یا آشکار ساز دودی،  کنترل پنل، شاسی دستی و چراغ هشدار دهنده

چنانچه متراژ مکانی که سیستم اعلام حریق در آن می خواهد نصب ‌شود بالا باشد، باید یا از کنترل پنل‌های صنعتی دارای قابلیت زون بندی زیاد استفاده شود و یا تعداد دتکتورها و به طبع آن، تعداد زون‌ها را افزایش داد.   

دتکتور یا آشکار ساز دودی وظیفه اعلام حریق از طریق به صدا درآوردن آژیر و روشن کردن چراغ هشداردهنده در هنگام دریافت دود را بر عهده دارند.

کنترل پنل نیز به منظور اطلاع از زون یا مکانی است که آتش و دود در آن تشخیص داده شده است.

نحوه تخصیص تعداد دتکتورها در هر منطقه

شرکت های تولید کننده سیستم اعلام حریق، استانداردهای خاص خود را دارند که به هنگام خرید کردن و نصب آن باید به این استاندارد توجه کرد 

از جمله هر زون یا منطقه  نباید از ۲۰۰۰ متر مربع بیشتر باشد و المان‌های آن یعنی دتکتور، چراغ ، آژیر و شاسی نباید بیشتر از ۲۴ عدد باشد.   

در حالت کلی برای یک واحد مسکونی که دو خوابه با متراژ ۱۰۰ متر مربع باشد، لازم است چهار دتکتور یا آشکار ساز، یکی برای حال و پذیرایی، یکی برای آشپزخانه و دو تا دتکتور دیگر برای اتاق‌ها در نظر گرفته می شود.

در آپارتمان‌های مسکونی عموماٌ هر طبقه به عنوان یک زون در نظر گرفته می‌شود و دتکتورهای داخل خانه و فضای مشاع آن طبقه مثل راه پله و پاگرد جز یک زون محسوب می شود.

شرکت ایمن تیام سپاهان ارائه دهنده خدمات ایمنی و آتش نشانی مانند شارژ کپسول آتش نشانی ، سیستم های اعلام و اطفاء حریق و آزمایشگاه تست هیدرواستاتیک با به کارگیری نیروهای متخصص آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

برای دریافت مشاوره و خدمات ایمنی-آتش نشانی می توانید با شماره های ۰۲۱۴۰۳۳۷۴۰۰ و ۰۲۱۴۰۳۳۴۷۰۰ تماس حاصل نمایید.

دتکتورها را چگونه نصب کنیم

جهت نصب سیستم اعلام حریق در سازه‌ها باید دو سیم کشی صورت گیرد. سیم کشی اول جهت اتصال دتکتورها به سیستم برق ساختمان و سیم کشی دوم جهت اتصال آشکارسازها به کنترل پنل است.

درون هر آشکارکننده یا دتکتور یا حسگرهای دود ورودی و خروجی‌ وجود دارد.

 در دتکتور یا آشکارسازها عموماٌ یک ورودی با نام  L۱ in  و یک خروجی با نام L۲ out   وجود دارد که هر دو مثبت هستند و یک L۲   منفی که مشترک است.  

ابتدا سیم‌ها با استفاده از سیم چین لخت کرده و به ورودی و خروجی ‌های دتکتور وصل می‌کنیم. بعد از اتمام  کار سیم کشی دتکتور، درپوش آن را گذاشته و به سراغ نصب دتکتورهای دیگر می‌رویم.

نصب آخرین دتکتور

نصب دتکتورها همگی مثل هم هستند ولی برای نصب آخرین دتکتور در یک زون باید به یک نکته دقت شود.

در دتکتور آخر به دلیل اینکه پایان یک مدار قرار دارد و از طرفی هر مداری باید بسته شود تا عمل کند؛ بنابراین برای بسته شدن مدار یک دیود یا مقاومت تعبیه گردد.

بسته به برند سیستم اعلام حریق استفاده از دیود یا متفاوت می باشد. در بیشتر برندها از دیود استفاده می شود.

ابتدا لازم است برای بستن مدارها  و نصب و راه اندازی تمامی آشکارسازها، سیم‌های داخل دتکتور بسته شوند و در انتها دیود را برداشته  سر سفید رنگ آن را به  پایانه  L۱ out و سمت رنگ مشکی را به  L۲وصل ‌کنیم.

نصب کنترل پنل سیستم اعلام حریق

۱. ابتدا اطمینان حاصل کنید که برق ۲۲۰ ولت سیستم کنترل پنل قطع باشد.

۲. برای جلوگیری از به بارآمدن خسارت، باطری‌ها را از درون جعبه، خارج کنید.

۳. پس ازامتحان کردن سیم کشی، مقاومت‌های انتهای خط را از ترمینال جدا کرده و آن‌ها را به ترمینال دتکتور آخر و آخرین آژیر هرم‌دار متصل کنید.

۴. بعد از آن تمامی آژیرها و دتکتورها را وصل نمایید.

۵. تکمیل بودن مدار سیم کشی را با یک اهم متر چک کنید.

۶. باید به هر شستی، مقاومت ۴۷۰ اهم متصل باشد.

۷. زمانی که از محکم  و سالم بودن همه اتصالات و عایق روی سیم‌ها مطمئن شدید، باتری‌ها را در سر جای خودشان قرار دهید، سپس درب جلوی دستگاه را بسته و در آخر دستگاه را به برق وصل نمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha