• چهارشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99091209835

معاون آموزش و فناوری صنعت، معدن و تجارت:

دانشگاه‌ها نمی‌توانند نیاز صنعت را تامین کنند

دانشگاه‌ها نمی‌توانند نیاز صنعت را تامین کنند

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزش و فناوری صنعت، معدن و تجارت گفت: سطح آمادگی فناوری مراحلی نه‌گانه دارد و دانشگاه‌ها با مشارکت صنعت می‌تواند محصولات را تا سطح تجاری‌سازی پیش برند. تا زمانی که دانشگاه و صنعت مشارکت نداشته باشد، ما نباید انتظار معجزه را در کشور داشته باشیم.

برات قبادیان در اولین همایش ملی برنامه درسی و اشتغال که به صورت آنلاین برگزار شد، در خصوص طرح تاپ و اهداف و برنامه‌ریزی‌های آن اظهار کرد: طبق گفته مقام معظم رهبری صنعت کشور دچار آفت مونتاژکاری و تحرک است؛ در واقع کار علمی و نوآوری در آن وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه احساس نیاز به دانشگاه باید در صنعت به وجود آید، افزود: تبدیل نگاه از مونتاژ کاری به نوآوری در صنعت در یک بازه زمانی ۱۰ ساله صورت می‌گیرد. اگر ما هوشیار باشیم و برنامه‌های کشور را مانند سند چشم‌انداز و سیاست‌های مختلف علمی و فناوری ابلاغ شده توسط رهبری و همچنین برنامه‌های صنعتی و سنواتی را به خوبی به اجرا درآوریم، در سال ۱۴۰۶ باید یک سند نوآور داشته باشیم.

دانشگاه‌های برتر دنیا درحال ورود به نسل پنجم هستند

معاون آموزش و فناوری صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش ارتباط میان دانشگاه و صنعت ادامه داد: باید در دانشگاه‌ها و در زمانی که دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری از پایان‌نامه و رساله خود دفاع می‌کنند، صنعت آن‌ها را شکار کند. دانشگاه‌های خوب دنیا چهار نسل را که شامل آموزش‌محور، پژوهش‌محور، کارآفرین و ماموریت‌گراست را گذرانده‌اند و در حال حاضر درحال گذراندن نسل چهارم و ورود به نسل پنجم هستند.

قبادیان بیان کرد: در بخشی از فناوری‌ها و حوزه‌ها دانشجویان ما از صنعت عقب‌تر هستند. دانشجویانی که ما تربیت می‌کنیم، کسانی نیستند که صنعت نیز نیازمند آن‌ها باشد. به نظر من صنعت ما نیز عقب است. دانشگاه‌های ما بودجه خود را از دولت می‌گرفتند و نیازمند بودجه از طرف صنعت نبودند. از طرفی دیگر صنعت نیز نیازهای خود را با دلار ارزان وارد می‌کرد. در نتیجه این عقب ماندگی در هر دو حوزه ایجاد شد. 

وی تشریح کرد: تحولات پیش رو در صنایع منجر به انقلاب صنعتی اول که نیروی بخار بود، انقلاب صنعتی دوم الکتریسیته و انقلاب صنعتی سوم فناوری اطلاعات شده است. طرح تاپ که مخفف توانمندسازی تولید و توسعه اقتصاد پایدار است را دو سال است که آغاز کرده‌ایم. ما امروز به این موضع نیازمندیم که در کنار یکدیگر قرار بگیریم. دانش‌آموختگان دانشگاه نه تنها باید بعد از اتمام تحصیل وارد صنعت شوند بلکه باید تلاش کنند حین تحصیل نیز به صنعت ورود پیدا کنند. طرح تاپ راه حلی در همین راستاست.

دانشگاه‌ها نمی‌توانند نیاز صنعت را تامین کنند

معاون آموزش و فناوری صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در حال حاضر اصل و محوریت دانشگاه‌ها بر ایجاد و تولید مقاله است. صنعت نیازمند عمل‌گرایی و سود است نه حل ارزش برای جامعه خود و رقابت با جامعه جهانی. دانشگاه‌ها نمی‌توانند فناوری دسته اول را به سرعت به صنعت ارائه کنند. سطح آمادگی فناوری مراحلی نه‌گانه دارد و دانشگاه‌ها نهایتا تا مرحله ۶ و با مشارکت صنعت می‌توانند محصولات را تا سطح تجاری سازی پیش ببرند. تا زمانی که دانشگاه و صنعت مشارکت نداشته باشند، نباید انتظار معجزه را در کشور داشته باشند. 

قبادیان گفت: شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و فناورانه می‌توانند محصول را انتخاب و به مرحله فناوری برسانند اما در مراحل بعدی که شامل تحقیق و توسعه فناوری است، هنوز به این نقطه نرسیده‌ایم. در حال حاضر برای ما تولید محصول روز بیشتر از سرمایه‌گذاری اهمیت دارد. در طرح تاپ یک هدف اصلی کلان در نظر گرفتیم که شامل ارتقای دانشگاه‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌سازی برای دانشجویان سرباز می‌شود. ذی‌نفعان طرح  توانمندسازی توسعه پایدار بنگاه‌ها، واحدهای صنعتی و تولیدی متقاضی فناوری و طراحی و توسعه است. به باور من این بنگاه‌ها می‌توانند فناوری‌ها را با حداقل هزینه به صنعت و جامعه عرضه کنند. 

وی افزود: ما در این طرح بیان کردیم که بنگاه‌ها نیازهای خود را اعلام کنند، در ثبت نام این بنگاه‌ها ۷۶ درصد از اهداف محقق شدند و ۳۶۰۳ نیاز ثبت شده داشتیم. گاهی جامعه دانشگاهی نیز کوتاهی‌هایی می‌کنند. علی‌رغم اینکه پروژه‌های ثبت شده در طرح ۳۷۸۳ پروژه بوده است، ۵۶۱ دانشجوی دکتری و ۶۶۹ استاد دانشگاه در آن ثبت نام کردند. 

قبادیان ادامه داد: تصور من این است که با وجود اسناد و برنامه‌های بالادستی بسیار مشکل جامعه ما در مرحله اجراست. اکنون زمان ورود دانشگاه‌ها برای حل مشکلات این بخش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha