• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99091914591
  • خبرنگار : 50181

آزاد شدن واردات خودرو چه تاثیری بر بازار دارد؟

آزاد شدن واردات خودرو چه تاثیری بر بازار دارد؟

ایسنا/کرمانشاه در لایحه بودجه سال 1400، نزدیک به 20 هزار میلیارد ریال درآمد از محل مالیات بر واردات ورودی خودرو صفر کیلومتر در نظر گرفته شده که این عدد در سال‌هایی که واردات خودرو ممنوع بود، صفر لحاظ می‌شد.

این موضوع گمانه‌زنی‌هایی را ایجاد کرده که شاید در سال 1400 واردات خودرو به کشور پس از چند سال ممنوعیت آزاد شده و تحولاتی در بازار خودرو ایجاد شود، اما باید دید این تاثیرات چه مثبت و چه منفی، تا چه اندازه خواهد بود.

یک کارشناس بازار خودرو معتقد است، آزاد شدن واردات خودرو تاثیر چندانی در بازار خودروهای داخلی نخواهد داشت.

بابک کریمخان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به گمانه‌زنی‌هایی که درباره احتمال آزاد شدن واردات خودرو در سال آینده وجود دارد، گفت: اگرچه این موضوع در حد احتمال مطرح است، اما در صورت آزادسازی واردات تاثیر چندانی بر بازار خودروهای داخلی نخواهد داشت.

عضو انجمن همگن قطعه‌سازان کشور با بیان اینکه نرخ خودروهای وارداتی معمولا آنقدر بالا است که در کلاس خودروهای تولید داخل جا نمی‌گیرد و در کلاس بالاتری قرار دارد، ادامه داد: از همین رو خودروهای وارداتی وارد عرصه رقابت با تولیدات داخلی نخواهند شد و تاثیر چشمگیری بر قیمت خودرو داخلی ندارد.

به گفته کریم‌خان، خودروهای وارداتی عمدتا در دسته خودروهای لوکس محسوب می‌شوند، در حالیکه خودرویی که قشر عمده مردم در داخل کشور برای آن تقاضا دارند خودرو با نرخ بین 100 تا 250 میلیون تومان است که بعید به نطر می‌رسد خودرو وارداتی در این رِنج قیمتی وجود داشته باشد.

وی از تاثیر آزادشدن احتمالی واردات خودرو بر بازار خودروهای خارجی در داخل کشور هم یاد کرد و افزود: واردات خودرو می‌تواند بخشی از عطش بازار برای این دسته از خودروها را کاهش دهد و مقداری از قیمت‌های نجومی و غیرمنطقی خودروهای خارجی که اکنون به دلیل عدم واردات تا این حد بالا رفته، بکاهد.

رئیس انجمن قطعه‌سازان استان کرمانشاه از پیامدهای نامناسب احتمالی واردات خودرو خارجی به کشور هم نام برد و خاطرنشان کرد: وقتی که واردات خودرو صورت می‌گیرد، باید فکری به حال سرویس، تامین قطعات یدکی و پشتیبانی این نوع خودروها هم بشود، نه اینکه بعد از مدتی که خودروهای خارجی نیازمند سرویس شد مردم برای تامین قطعات آنها مستاصل بمانند.

کریم‌خان یادآور شد: به علاوه واردات خودرو باید روند دائمی داشته باشد و متوقف و برقرار کردن متوالی آن مناسب نیست.

وی با بیان اینکه شاید بهتر باشد ارزی که برای واردات خودرو خارجی اختصاص می‌یابد صرف واردات قطعات و موارد اولیه مورد نیاز خودروسازان داخلی شود، عنوان کرد: اگر این روند اتفاق بیفتد می‌تواند پنج تا شش برابر خودروهایی که قرار است وارد شود، در داخل کشور ظرفیت تولید خودرو ایجاد کرده و بازار خودرو را بسیار متاثر می‌کند.

عضو انجمن همگن قطعه‌سازان کشور تاکید کرد: اگرچه مردم حق دارند در صورت تمایل خودرو خارجی بخرند، اما نباید فراموش کنیم کشور اکنون در شرایط نیمه جنگی است و در چنین شرایطی باید بر اساس اولویت‌ها تصمیم‌گیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha