علی مالمیر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در این پرونده ثبت جهانی هگمتانه به تنهایی مدنظر نیست، اظهار کرد: منظر تاریخی هگمتانه تا همدان شامل تپه باستانی هگمتانه، بازار تاریخی همدان، میدان آرامگاه بوعلیسینا، بخشی از بافت واجد ارزش به ویژه در رینگ اول شهر و آثار متعددی که در این محدوده قرار دارد را شامل میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان ادامه داد: کارهای مطالعاتی پرونده ثبت جهانی هگمتانه در حال انجام است و مقرر شده با شتاب بیشتری تکمیل شده تا نیمه اول سال آینده برای بررسی به یونسکو ارسال شود.
مالمیر تصریح کرد: برای ثبت جهانی قبل و بعد از تکمیل پرونده و همچنین ثبت باید اقداماتی انجام و برای تکمیل پرونده عواملی درنظر گرفته شود که این موارد در استانداری پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه تکمیل پرونده پیچیده و زمان بر است، مطرح کرد: با توجه به آثار متعددی که در دل پرنده وجود دارند، در صورت نیاز باید اقداماتی در حوزه مرمت و احیای آنها داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در پایان از دستور کار پرونده کاروانسراها برای ارسال به یونسکو خبر داد و گفت: دو کاروانسرای فرسفج و تاجآباد از استان همدان نیز در این پرونده قرار دارند.
انتهای پیام
نظرات