• پنجشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۲۱:۵۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99110906785
  • منبع : نمایندگی ایلام

برگزیدگان سومین جشنواره فصلی مطبوعات و رسانه های استان ایلام+بیانیه ی هیئت داوران

برگزیدگان سومین جشنواره فصلی مطبوعات و رسانه های استان ایلام+بیانیه ی هیئت داوران

ایسنا/ایلام سومین جشنواره فصلی مطبوعات و رسانه های استان ایلام با تجلیل از برگزیدگان با حضور مسئولان اجرایی و فرهنگی استان به کار خود پایان داد.

هیات داوران پس از بررسی آثار ارسالی، برگزیدگان را در بخش های مختلف به این شرح اعلام کرد:
تیتر
هیات داوران تیتری را شایسته دریافت عنوان اول ندانست.
جایزه دوم  به تیتر «شیره‌ای که جان جنگل‌های زاگرس را گرفت» اثر اکبر یعقوبی از خبرگزاری فارس و  جایزه سوم نیز به تیتر «اگر همه سر به سر تن به کشتن دهیم» اثر شمس‌الدین رستمی از پایگاه خبری تحلیل جامک تعلق گرفت.
هیات داوران، تیتر «شوک شوکه به درختان بلوط استان ایلام» اثر لیلا کایی از خبرگزاری بازار و  تیتر «اینجا گیت‌ها هم دلتنگ‌اند» اثر مجید کیان از خبرگزاری ایسنا را شایسته تقدیر اعلام کرد.
تیتر بخش ویژه کرونا
هیات داوران در این بخش ویژه هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه اول تا سوم تشخیص نداد و تنها  تیتر «رقص مرگ در عروس های کرونا زده ایلام» از خبرگزاری جمهوری اسلامی( ایرنا) را شایسته تقدیر اعلام کرد.

خبر
در بخش خبر با موضوع آزاد، هیات داوران دو اثر را شایسته تقدیر دانست:
«در تابستان داغ و سوزان دهلران ابرها آب شدند» اثر رحمان جابری از نشریه طلوع دهلران
«رونمایی متفاوت از یک اثر ادبی در کوهستان‌های ایلام» اثر حشمت الله کرمی نژاد از خبرگزاری کردپرس
خبر، بخش ویژه کرونا
در بخش خبر با موضوع ویژه کرونا، هیات داور هیچ اثری را شایسته رتبه اول و دوم ندانست.
اما دو خبر «ساعت کار بانک‌ها و ادارات شهرستان‌های سیاه ایلام کاهش یافت» ، اثر آزاده خرم از خبرگزاری ایرنا و «تنها واکسن امروز کرونا ماسک است» ، اثر بهروز مردانی از پایگاه تحلیلی خبری تابناک ایلام مشترکا سوم شدند.
همچنین دو اثر نیز شایسته تقدیر است:
استاندار ایلام: مرکز قرنطینه معتادان مبتلا به کرونا راه‌اندازی می‌شود، اثر کیومرث فیروزی از خبرگزاری ایرنا و «سختی‌های پرستار بخش کرونا از دوبار ابتلا به این ویروس» ، اثر زهرا طیبی از خبرگزاری فارس

مصاحبه
هیات داوران هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه اول ندانست
رتبه دوم  به اسلام انصاری‌فر برای مصاحبه‌ای با عنوان «از پست شیشه‌های شهر» از پایگاه تحلیلی خبری پویا خبر تعلق گرفت
رتبه سوم نیز به   مریم داری‌پور، برای مصاحبه‌ای با عنوان «گفتگو با خواننده‌ای که عاشق نجوم شد» از پایگاه خبری تحلیلی ویرا تعلق گرفت.

در بخش مصاحبه بخش ویژه کرونا نیز هیات داوران تنها اثر "نمی‌توانستم اشکم را پاک کنم" اثر متین نصیری از پایگاه خبری تحلیلی فریاد را شایسته تقدیر دانست.
یادداشت
هیات داوران هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه اول و دوم یادداشت مطبوعاتی ندانست.
 یادداشت‌های  «پرسپولیس در آستانه تاریخ‌سازی» اثر طاهر جمشیدزاده از پایگاه خبری تحلیلی پویا خبر و  «ایلدا بدون تیتر» اثر فرج الله صیدمحمدی از پایگاه خبری تحلیلی ویرا ، هر دو سوم شدند.
همچنین «اگر همه سر به سر تن به کشتن دهیم» اثر شمس‌الدین رستمی از پایگاه خبری جامک شایسته تقدیر شناخته شد.
یادداشت بخش ویژه کرونا
رتبه دوم به کرونا، امنیت و سلامت انسانی، اثر نصرت اله حیدری از پایگاه تحلیلی خبری فریاد و رتبه سوم به  اگر شرایط کرونایی را جدی نگیریم کاری از دست کادر درمان بر نمی آید!، اثر فاطمه حمدی از پایگاه خبری پی‌جور تعلق گرفت و  مهار کرونا؛ رفتارگرایی و نیاز به تغییر رفتارها، اثر طاهر جمشیدزاده از روزنامه اعتماد شایسته تقدیر شناخته شد.
مقاله
به دلیل محدودیت آثار ارسالی هیات داوران هیچ‌یک از آثار را شایسته دریافت جایزه شناخته نشد.
مقاله در بخش کرونا
در این بخش هیچ اثری شایسته رتبه‌های اول تا سوم شناخته نشد.
هیات داوران مقاله «فرهنگ کرونایی در این ور آب و آن ور آب» اثر عطاءالله جمالوندی از نشریه ایمن را شایسته تقدیر دانست.

عکس
رتبه نخست: «آخرین نفس‌های پاییز»، اثر زهرا مظفری از خبرگزاری فارس
رتبه دوم: «پاییز ایلام از دریچه دوربین»، اثر زینب زمانی محمدی از پایگاه خبری تحلیلی فریاد
رتبه سوم: «عروس زاگرس در پاییز هزاررنگ» اثر کسری صابری، از پایگاه خبری تحلیلی فریاد
شایسته تقدیر: «محرم امن حسینی» اثر فردین حسینی، از پایگاه خبری تحلیلی فریاد
عکس ویژه کرونا
رتبه اول: «معصومانه در پشت ماسک»؛ اثر زهرا مظفری از خبرگزاری فارس
رتبه دوم مشترک: «بازار ایلام پس از دو هفته قرنطینه»، اثر نگار دادجو از خبرگزاری فارس
رتبه دوم مشترک: «سوختن بر پیکر سوخته» اثر محمدرضا فرجی از پایگاه تحلیلی فریاد
رتبه سوم: «یک روز با کادر درمان» اثر پوریا خانی ذلان از پایگاه تحلیلی فریاد

گزارش 
در بخش گزارش هیات داوران هیچ اثری را شایسته دریافت جایزه اول و دوم ندانست.
جایزه سوم بخش گزارش‌نویسی  به گزارش «مرخصی ابدی سرباز گروهان یازده» اثر فرج براری از پایگاه خبری تحلیلی فریاد تعلق گرفت.
هیات داوران دو گزارش «زعفران طفل نوپای کشاورزی ایلام نیازمند نقش‌آفرینی زنان»، اثر زهرا موسوی از خبرگزاری ایرنا و «کاهش رونق تجارت در دروازه مدیترانه»، اثر رمضان نوری از خبرگزاری مهر شایسته تقدیر اعلام شد.
گزارش بخش ویژه کرونا
هیات داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه نخست ندانست.
 رتبه دوم به بودن یا نبودن اکسیژن ساز در ایلام" اثر یاسر بابایی از خبرگزاری کردپرس تعلق گرفت.
رتبه سوم نیز به  "مرگ درون خانوادگی؛ چهره ترسناک دیگری از کرونا در ایلام"، اثر آزاده خرم از خبرگزاری ایرنا تعلق گرفت.
 "روایت رمز جهاد تنها غساله اموات کرونایی‌ها در ایلام برای کمک مومنانه"، اثر اکبر یعقوبی از خبرگزاری فارس شایسته تقدیر شناخته شد.

اینفوگرافی
هیات داوران اثر "اینفوگرافیک ‌نرخ ولادت و وفات در پنج ماهه اول سال ۹۸ و ۹۹" اثر یونس میرزائی از پایگاه تحلیلی خبری فریاد را شایسته تقدیر دانست.
اینفوگرافیک بخش ویژه کرونا
هیات داوران در این بخش نیز یک اثر "کرونا تا ۲۰ آذر در ایران" اثر محسن مرادبگی از پایگاه تحلیلی خبری فریاد را شایسته تقدیر دانست.

صفحه آرایی
هیات داوران به اتفاق آرا صفحه آرایی "نشریه سفیر ایلام" اثر حکیمه موسی نژاد را شایسته تقدیر دانست.

بیانیه پایانی هیئت داوران سومین جشنواره فصلی مطبوعات و رسانه های استان ایلام

سومین دوره جشنواره فصلی مطبوعات با تمرکز بر «بخش ویژه کرونا» استان ایلام با بررسی ۴۲۴ اثر به پایان رسید.
خبرنگاران استان ۵۲۰ اثر را به دبیرخانه جشنواره فرستادند که از میان آنها ۴۲۴ اثر انتخاب شد. متاسفانه برخی از آثار یا با سرفصل‌های جشنواره هماهنگ نبودند یا در بازه زمانی مد نظر جشنواره منتشر نشده‌اند. 
نگاهی به آثار ارسالی نشان می‌دهد در این دوره از بخش‌های مختلفی اثر ارسالی داشتیم. 
آثار ارسالی به تفکیک عبارتند از:  
۱۰۲ یادداشت  
۴۵ مصاحبه  
۸ مقاله  
۱۴ عکس مجموعه 
۵۴ خبر  
۶۲ تیتر  
۸ اینفوگرافیک  
۱۲۵ گزارش  
۶ صفحه آرایی 
آموزش، ضرورتی که باید جدی بگیریم 
گرچه در هر جشنواره‌ای کیفیت آثار ارسالی می‌تواند روی طیف مطلوب تا نامطلوب حرکت کند، با این همه ما اعضای هیات داوران باید تاکید کنیم که توقع بیشتری داشتیم. 
به نظر می‌رسد برخی از اقتضائات درون‌سازمانی رسانه‌ها بعضی روزنامه‌نگاران استانی را ملزم می‌کند تا خود را در قالب‌های مرسوم محدود کنند. در حالی که آنچه روزنامه‌نگاری را بالنده نگه می‌دارد، توجه به اصل خلاقیت و کنار زدن قالب‌های محدود کننده است. 
برای نمونه، بیشتر گزارش‌های ارسال شده از قالب‌های مرسوم «سخت‌خبر» تبعیت می‌کردند. به‌گونه‌ای که سرآغاز و سوژه خوبی داشتند اما به دلیل افتادن در ورطه «وی گفت، وی افزود»ها ناگهان سررشته روایت گزارش‌ها از دست نویسنده خارج می‌شود به همین شیوه به پایان می‌رسد و در واقع به جای روایت گزارش‌گونه با چند اظهارنظر رسمی مواجهیم. 
از طرف دیگر، تمرکز برخی رسانه‌ها روی گفت‌وگو با مقام‌های رسمی از آنان تنها بلندگوی مقام‌های دولتی ساخته است. این در حالی است که ما می‌بایست واسطه شفافیت میان افکارعمومی و ارکان قدرت باشیم. 
همین نارسایی سبب می‌شود که در عرصه تیتر نیز خلاقیت تا حد زیادی زیر چرخ رسمی شدن‌ها له شود. روزنامه‌نگاران ایلامی می‌بایست بدانند کار ما صرفاً انعکاس حرف‌های مسئولان استانی نیست. همان‌طور که قرار نیست تیتری که برای «تبلیغ یک محصول غذایی» در نشریه خویش کار کردیم، به عنوان تیتر مناسب انتخاب شود. 
همچنین با توجه به انتشار مقاله‌ها و یادداشت‌ها در فضای آنلاین بهتر است اقتضائات فرمی روزنامه‌نگاری آنلاین و همچنین اصول بهینه‌سازی موتور جست‌وجو (SEO) رعایت شود. 
متاسفانه در این دوره جشنواره هیات داوران هیچ کدام از آثار ارسالی برای بخش گرافیک خبری را شایسته دریافت جایزه ندانست؛ چرا که  تنها به بارگذاری چند عدد در کنار یک شکل گرافیکی بسنده کرده‌اند. در حالی که هدف کاربرد گرافیک اطلاع‌رسان (یا اینفوگرافیک) تسهیل دریافت اطلاعات در قالب‌ها و اشکال گرافیکی است. 
هیات داوران در این دوره جشنواره توجه ویژه‌ای به بخش آثار کرونایی داشته است. اما متاسفانه این آثار نیز از همان آسیب رسمی‌گرایی و مسئول‌گرایی افراطی رنج می‌برد. اینجاست که به جای ترسیم و تصویر کردن درد و رنج‌های مردمان درگیر کرونا بیشتر این آثار دغدغه انعکاس اظهارنظرهای رسمی مسئولان را دارند. 
ذکر این نکته ضروری است که ما به هیچ‌وجه منکر زحمات مسئولان نیستیم و حتماً یکی از ارکان دریافت اطلاعات ما، مسئولان هستند ولی نباید این امر باعث شود تا ضلع مردم و همچنین ضلع خبرنگار نادیده گرفته شود.

پیشنهاد هیات داوارن
با توجه به نارسایی‌های موجود پیشنهاد می‌کنیم خانه مطبوعات ایلام طی گفت‌وگوهای مستمر و صمیمانه با مسئولان استانی آنان را نسبت به وظایف اخلاقی و حرفه‌ای شغل روزنامه‌نگاری آگاه‌تر کنند. وظایف روزنامه‌نگار به انعکاس بی‌کم‌ و کاست نظر مسئولان محدود نمی‌شود. روزنامه‌نگار پایه میکروفن یا ضبط صوت نیست.
همچنین برای آشنایی روزنامه‌نگاران استان با شیوه‌های تازه اطلاع‌رسانی خوب است کلاس‌های آموزشی در زمینه‌هایی چون روزنامه‌نگاری آنلاین، روزنامه‌نگاری چندرسانه‌ای، روزنامه نگاری داده‌محور و آشنایی با مدیریت رسانه‌های اجتماعی، گرافیک و صفحه‌آرایی برگزار شود. 
تاکید کنیم که این آثار در مرحله داوری به شکل بدون نام در اختیار داوران قرار گرفته است و ما تمام همت خود را به کار بردیم تا با نگاهی حرفه‌ای و به دور از حب و بغض‌ این آثار را داوری کنیم.
 سعی کردیم خلاقیت یا تلاشی را نادیده نگیریم با این همه خوب می‌دانید که قضاوت کار بسیار سختی است و اگر اثری از چشم ما دور مانده به معنی بی‌ارزش بودن آن نیست.
در خاتمه هیات داوران با پاسداشت مساعی و اهتمام خانه مطبوعات استان ایلام و با آرزوی اعتلا و رشد افزون تر حرفه ی شریف روزنامه نگاری،به برگزیدگان این رقابت  صمیمیانه تبریک می گوید.

با تشکر بسیار
علی شاکر
ستایش‌الزهرا ابراهیمی
لیلی خاکی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha