• یکشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 99122417985
  • خبرنگار : 50022

یک فعال کارگری:

۵ تا ۶ میلیون کارگر زیرزمینی با حقوق ۸۰۰ هزار تومانی در کشور داریم!

۵ تا ۶ میلیون کارگر زیرزمینی با حقوق ۸۰۰ هزار تومانی در کشور داریم!

ایسنا/البرز عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار کشور گفت: بین پنج تا شش میلیون نفر کارگر غیررسمی و زیرزمینی در کشور داریم که بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند و قانون کار در قبال آنان اجرا نمی‌شود و هیچ نهادی هم وجود ندارد که به داد آنان برسد. کارگران ساختمانی، منشی‌ها و افرادی که سر چهارراه‌ها به دنبال کار می‌گردند از جمله این کارگران هستند.

علی اصلانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش ۳۹ درصدی حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۰ گفت: با این افزایش، حقوق سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ خیلی بهتر شده است که براساس آن پایه حقوق از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، حق مسکن از ۳۰۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان، بن خواربار از ۴۰۰ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان و حق اولاد از ۱۹۰ تومان به ۲۶۰ تومان افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: با این افزایش، حقوق یک کارگر با یک سال سابقه کار و یک فرزند  در ماه تقریبا به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد. اما همچنان مسائلی در خصوص معیشت کارگران وجود دارد که یکی از مهمترین آنها تورم است.

اصلانی افزود: اگر دولت در سال آینده بتواند تورم را کنترل کند کارگران مزه شیرین این افزایش حقوق را خواهند چشید اما اگر تورم مثل سال ۹۹  باشد که بعضا تا ۶۰ درصد به خصوص در مواد خوراکی افزایش داشت، کارگران دوباره با فاصله بین دستمزد و خط فقر و تورم مواجه خواهند شد.

وی یکی دیگر از مسائل جامعه کارگری را کارگران زیرزمینی اعلام کرد و گفت: بین پنج تا شش میلیون نفر کارگر غیررسمی و زیرزمینی در کشور داریم که بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند و قانون کار در قبال آنان اجرا نمی‌شود و هیچ نهادی هم وجود ندارد که به داد آنان برسد. کارگران ساختمانی، منشی‌ها و افرادی که سر چهارراه‌ها به دنبال کار می‌گردند از جمله این کارگران هستند.

اصلانی با بیان اینکه همه این عوامل در کنار دستمزد پایین، جامعه کارگری را با آسیب‌های اجتماعی شدیدی مثل اعتیاد، مواد مخدر، طلاق، قاچاق و ... مواجه کرده است، گفت: در هر حال امیدواریم در کنار این افزایش حقوق، تورم هم کنترل شود تا حداقل بخشی از فاصله میان خط فقر و دستمزد کارگران جبران شود.

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار البرز با بیان اینکه ما به عنوان جامعه کارگری مسائل و مشکلات کارفرمایان را درک می‌کنیم افزود: بر همین اساس می‌دانیم که ممکن است این افزایش حقوق برای بخش خدمات و کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر سنگین باشد به همین دلیل جدا از بحث افزایش دستمزد به اصلاح قانون نیاز داریم. در این زمینه کارفرمایان در شورای عالی کار به دنبال حقوق منطقه‌ای هستند تا تعیین دستمزد در کل کشور یکسان نباشد اما این موضوع به زیرساخت‌هایی نیاز دارد که هنوز فراهم نیست.

وی ادامه داد: ما به عنوان جامعه کارگری با حقوق منطقه‌ای مخالفتی نداریم ولی برای حقوق منطقه‌ای باید زیربنای کار درست شود چون بدون زیربنا مشکلات ۱۰ برابر می‌شود بنابراین می‌طلبد که دولت بعدی در مورد این موضوع تصمیم‌گیری کند.

این فعال کارگری در ادامه به مشکلاتی که طی یک سال اخیر کارگران با آن مواجه بوده‌اند هم اشاره و اعلام کرد: اجاره خانه و تأمین هزینه‌های درمان برای کارگران مصیبت شده است. طی این مدت ۷۰ قلم دارو از پوشش بیمه کارگران خارج شده و الان یک قرص سردرد هم باید به صورت آزاد تهیه شود. این وضعیت برای ۱۳ میلیون کارگر و حدود ۵۰ میلیون نفر جامعه کارگری وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: طی این مدت با افزایش قیمت گوشت قرمز بسیاری از کارگران ناچار به جایگزین کردن آن با مرغ شده‌اند چون کارگر توان خرید گوشت کیلویی ۱۶۰ هزار تومان را ندارد اما الان حتی مرغ هم در بازار پیدا نمی‌شود. وضعیت در تمام خوراکی‌ها همین است الان روغن هم در فروشگاه‌ها نایاب شده و به تعداد معدود آن هم با قیمت آنچنانی در اختیار مردم قرار داده می‌شود.

اصلانی گفت: حقوق کارگران در این یک سال فقط کفاف ۱۰ روز از زندگی آنان را می‌داد و خانواده کارگر در ۲۰ روز از ماه با مشکل مواجه بود. در هر حال امیدواریم سال ۱۴۰۰ با چنین مشکلاتی مواجه نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha