سید علی هاشمی در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه بوشهر عنوان کرد: امروزه سیاست نهاد کتابخانه های عمومی مبتنی بر علم و دانش است و این سیاست را به واسطه ایجاد کتابخانههای غنی میتوان محقق کرد.
وی آمار کتابخانههای استان بوشهر را حدود ۶۵ مرکز و تعداد اعضای آن را ۳۶ هزار نفر برشمرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر از افتتاح و آغاز به کار یک کتابخانه استاندارد در بوشهر خبر داد و گفت: کتابخانه خلیج فارس دارای دو سالن مجزای خواهران و برادران و ظرفیت هر سالن ۶۰ نفر است، همچنین دارای یک سالن مخزن با ظرفیت ۵۰ هزار جلد کتاب، نمازخانه خواهران و برادران، سالن اجتماعات، سالن جلسات، بخش مرجع، بخش کودک، سیستم خنک کننده و گرمایشی، کلاس درس و سالن کافینت است.
هاشمی تصریح کرد: این کتابخانه در ده رده موضوعی کتاب داشته که شامل کلیات، فلسفه، علوم اجتماعی، علوم عملی، زبان، تاریخ و جغرافیا، بوشهرشناسی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان است.
وی در زمینه نحوه تجهیز کتاب های این کتابخانه روشهای مختلفی را برشمرد: بخشی از کتابها از نهاد کتابخانههای عمومی تهیه شده و بعد از این نیز، منابع به صورت ماهیانه توسط نهاد کتابخانههای عمومی خریداری و به آدرس کتابخانه ارسال میشود، بخش دیگر نیز از طریق سهم وصولی نیم درصد شهرداریها ارسال میشود، و بخشی هم از طریق خیرین ارسال شده و خواهد شد، قسمتی نیز از کتابهای موجود انباری و مازاد بر بر کتابخانه های استان است.
این مسئول عنوان کرد: شرایط کتابخانههای استان نسبت به سایر استانها متوسط است، در بعضی شاخصها شرایط کتابخانه های بوشهر مناسب و در برخی دیگر مطلوب نیست که برای رسیدن به وضع مطلوب نیازمند عزم جدی مسئولان هستیم.
سید علی هاشمی تاکید کرد: برای ایجاد فرهنگ مطالعه لازم است برابر استانداردهای موجود اخذ تصمیم شود، یعنی برای روستاهای بالای ۱۵۰۰ نفر که فاقد کتابخانه هستند، نسبت به احداث کتابخانه اقدام شود و برای روستاهای بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر جمعیت نیز کتابخانه سیار تعریف شود، همچنین در شهرهای فاقد کتابخانه، کتابخانه ایجاد کنند و تعمیر و ترمیم کتابخانههای موجود تامین اعتبار شوند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر خاطرنشان کرد: خرید منابع کافی کتابخانهها مستلزم تامین هزینه است، اصولا به ازای هر نفر ۴ جلد کتاب باید موجود باشد که در استان بوشهر، به ازای هر نفر یک جلد کتاب هم نداریم.
به گزارش ایسنا، کتابخانه خلیج فارس در سال ۹۰ شروع به کار کرده، و اعتبار آن نیز از محل تملک دارایی تامین شده است. این مرکز در دو طبقه با مساحت زیربنای ۲ متر مربع کلنگ زنی شده، و هزینه ی آن بالغ بر ۶ میلیارد و چهارصد میلیون تومان تخمین زده میشود.
انتهای پیام
نظرات