مطالبات از دولت سیزدهم
-
بررسی وضعیت پژوهش در مناظرات انتخاباتی؛
چرا این حوزه برای هیچ یک از کاندیداهای ریاست جمهوری مهم نیست؟!
کمتر از دو هفته آینده سکاندار دولت آینده انتخاب میشود و در این مدت از بین هفت کاندیدای ریاست جمهوری، هیچیک نه تنها برنامهای برای پژوهش و پیشرفت علمی کشور ارائه نکردند؛ بلکه در سخنان خود حتی کوچکترین اشارهای به اهمیت توجه به تحقیقات برای پیشرفت و توسعه کشور نداشتند.
-
غفلت کاندیداها صدای فعالان گردشگری را درآورد
مرور برنامهها و وعدههای انتخاباتی ریاستجمهوری به کلیدواژهای از گردشگری نمیرسد؛ این غفلت صدای اعتراض فعالان گردشگری را بلند کرده است.
-
رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا):
تلاش ما رساندن صداهای خاموش به گوش مسئولین است/در نظرسنجیهای انتخاباتی کاملاً بیطرفیم
رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) تأکید کرد: در مجموعه ایسپا همواره تلاش کردهایم صداهای خاموشِ جامعه را به گوش مسئولین برسانیم؛ صداهایی که تریبونی در اختیار ندارند و ایسپا تلاش میکند، تریبون این صداهای خاموش باشد.
-
یک اقتصاددان:
وعدههای مالیاتی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند
درحالیکه برخی از نامزدهای ریاست جمهوری در زمینه مالیات برنامههای خود را حذف مالیات تولید، کاهش نرخ آن از ۲۵ به ۱۰ درصد و فشار بر صاحبان مشاغل برای مالیات ستانی را مطرح کردهاند، یک کارشناس اقتصادی وعدههای مالیاتی کاندیداهای ریاست جمهوری را صرفا ابزاری برای تبلیغات میداند و تنها راهکار موثر برای افزایش درآمدهای مالیاتی را اخذ مالیات از مجموع درآمدها اعلام کرد.
-
چهار مطالبه مهم کارگران از دولت آینده
یک مقام کارگری توجه به موضوع مسکن، معیشت، امنیت شغلی و قراردادهای کارگران، مستمری و حقوق بازنشستگان و پرداخت مطالبات تامین اجتماعی را از اولویتهای دولت آینده برشمرد.
-
پیشنهادات محیط زیستی برای پرسشهای مناظرههای انتخاباتی
پس از برگزاری نخستین مناظره میان نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در آن توجه بسیار اندکی به مسایل زیستمحیطی شد، یک کارشناس محیط زیست ضمن انتقاد از دیدگاه نامزدها نسبت به توسعه اقتصادی بدون در نظر گرفتن محیط زیست، چند پرسش که بهتر است نامزدها در مناظره دوم به آن پاسخ دهند را پیشنهاد داد.
-
چند پیشنهاد برای حل مشکلات اقتصادی مردم
یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان اینکه بدون مردم سالاری اقتصادی نمیتوان مشکلات اقتصادی را حل کرد، چند راهکار برای رفع مشکلات اقتصادی مطرح کرد.
-
شورای شهر و مسئولیت انتخاب شهردار
وزارت کشور در قالب فیلمهایی کوتاه با هدف آشنایی با قانون شوراها به تشریح این قانون پرداخته است.
-
چالشها و اولویتهای آموزش و پرورشی دولت سیزدهم
نگرانی از کم توجهی نامزدهای انتخاباتی به آموزش و پرورش/چالش کیفیت آموزش در دولت بعدی
وزیر اسبق آموزشوپرورش بر ضرورت چاره اندیشی دولت سیزدهم برای حل چالش سه گانه کیفیت آموزش، فضای مجازی و کنکور و آزمون های مدارس خاص تاکید کرد و گفت: در برنامههای کاندیداها و اظهاراتی که در روزهای اخیر صورت گرفته کمترین توجه به مقوله فرهنگ در معنای عام و حوزه آموزشوپرورش به معنای خاص آن شده است.
-
یک کارشناس مسائل بینالملل: دولت آینده نیازمند دیپلماسی فعال است
یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: دولت آینده نیازمند داشتن سیاست خارجی و دیپلماسی فعال است.
-
انباشت وعدههای انتخاباتی و ناامیدی جوانان
وعدههای میلیونی دردی از جوانان دوا نمیکند
معاون امور جوانان رفع مشکلات پیرامون اشتغال و بیکاری جوانان را مهمترین مطالبه جوانان از دولت سیزدهم دانست و با اشاره به وعده پرداخت وام ازدواج ۵۰۰ میلیون تومانی یکی از کاندیداها، گفت: به طور کلی پرداخت مبالغ این چنینی با هر عدد و رقمی دردی از جوانان دوا نمیکند. اگر کاندیداها بجای وعده افزایش یارانه یا وام ازدواج، تعهد دهند که میتوانند در عرض یک ماه ۵۰۰ هزار اشتغال ایجاد کنند، قطعا لیاقت رسیدن به مقام رییس جمهوری را خواهند داشت.
-
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:
نظام دانشگاهی نیازمند تحول است/رئیس جمهور آتی باید تضمینکننده تحول جامعه دانشگاهی باشد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما دانشگاهیان باید خود را با چالشهای جامعه درگیر کنیم و دولت آینده باید تحول مورد نیاز جامعه دانشگاهی را تضمین کند.
-
بحران «سالمندان تنها» در ۲ دهه آینده/چگونگی مواجهه دولت آتی با این موضوع
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با تاکید بر اینکه ایران در دو دهه آینده با بحران بزرگ سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد، از دولت آینده خواست تا در برنامه هفتم توسعه با همکاری مجلس شورای اسلامی به بازآرایی ساختاری و سیاستگذاری در عرصه سالمندی اقدام کند.
-
در جامعهای که دانشگاه فکر تولید میکند و اندیشهها را نقد و اصلاح میکند؛
نقش و جایگاه آموزش عالی در برنامه کاندیداهای ریاست جمهوری کجاست؟
دانشگاه به منزله یک نظام در نظامهای کلان اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه محاط است که هم از آنها تاثیر میپذیرد و هـم بـر آنها تأثیر میگذارد. بنابراین نمیتوان نقش اساسی و کلیدی این مراکز در برنامههای توسعهای کشور را نادیده گرفت. به همین جهت همزمان با آغاز فعالیتهای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری انتظار میرود هر یک از کاندیداها در خلال بحثهای اقتصادی، سیاسی و بینالمللی و اعلام برنامههای خود در ابن زمینهها، سهم و جایگاه مراکز علمی و دانشگاهی در دولت احتمالی خود را روشنتر بیان کنند.
-
یک کارشناس خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری:
بر فرض که مسکن بسازید، قدرت خرید مردم چه میشود؟
یک کارشناس بازار مسکن درباره برنامه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای بخش مسکن گفت: عمده کاندیداها از احداث یک میلیون مسکن صحبت میکنند اما مردمی که با این سطح پایین درآمدی از عهده حداقلهای زندگی خود برنمیآیند آیا توان و حتی فرصت فکر کردن به خرید مسکن را دارند؟ ابتدا باید قدرت اقتصادی خانوارها را برای خرید نقدی یا اقساطی افزایش داد.
-
یک اقتصاددان:
نامزدهای ریاست جمهوری برنامه اقتصادی روشنی ندارند
یک کارشناس اقتصادی گفت: اولین مناظره انتخاباتی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که کاندیداها برنامه اقتصادی دقیق و روشنی ندارند و صرفا به بیان کلی و بدیهیات گویی چون تقویت تولید، رشد صادرات و ... بسنده کردند.
-
چند نکته درباره رویکرد نامزدهای ریاست جمهوری پیرامون دسترسی به شبکههای مجازی
یک کارشناس در ارزیابی خود از موضوعات و سوالات مطرح شده در نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: نامزدها باید درباره این موضوعات صحبت کنند که مشکلات مدیریت اینترنتی چه مواردی بوده و برای آن چه راهکار و برنامهای دارند؛ باید بگویند دسترسی مردم به شبکههای اجتماعی و فضای اینترنت به عنوان دسترسی همگانی چطور خواهد بود؟
-
پیشنهاد فعالان انرژیهای تجدیدپذیر به دولت آینده
نامزدهای ریاست جمهوری توجه به انرژیهای تجدیدپذیر را در برنامههای خود قرار دهند
نایب رئیس کمیته تجدیدپذیر سندیکای صنعت برق با تاکید بر اینکه به جای قطع برق توسعه نیروگاههای خورشیدی در دستور کار دولت آینده قرار گیرد، نسبت به عقب ماندگی کشور در این حوزه از کشورهای همسایه هشدار داد.
-
نظر یک کارشناس در مورد مناظره شب گذشته:
پاسخها قانعکننده نبود!
نخستین مناظره انتخاباتی در حالی شب گذشته برگزار شد که قرار بود محور اصلی آن مسائل اقتصادی باشد اما به اعتقاد یک کارشناس اقتصادی، پاسخهای کاندیداها قانع کننده نبود.
-
راهاندازی کارناوال انتخاباتی در شهریار "ممنوع"
فرماندار شهرستان شهریار با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط ستادهای انتخاباتی و هواداران کاندیداها در ایام تبلیغات با توجه به وضعیت کرونایی کشور افزود: راهاندازی کارناوال انتخاباتی در شهریار ممنوع است.
-
مناظره اقتصادی، آگاهی مردم از دیدگاههای اقتصادی کاندیداها را بیشتر کرد؟!
علیرغم شروع تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری و همچنین برگزاری مناظره انتخاباتی در بخش اقتصادی، کارشناسان نسبت به اینکه هنوز راهکارهای کارشناسی و با استدلالی از سوی این افراد مطرح نشده و فقط وعدههایی بدون عنوان شدن چگونگی رسیدن به آن و با استفاده از کدام زیرساخت و منابع داده شده، گلایه دارند. در این میان جای سوال است که مردم تاکنون توانسته اند نامزد برتر خود در بخش اقتصاد را انتخاب کنند؟ و برگزاری مناظره روز گذشته آیا به سطح آگاهی مردم در زمینه دیدگاههای اقتصادی کاندیداها کمک کرد؟
-
دولت آینده کودکان کار را جزیره ای نبیند
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ضمن اشاره به قوانین مصوب برای حمایت و ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: دولت آینده برای اینکه بتواند این حوزه را مدیریت کند، کودکان کار در خیابان را جزیره نبیند. تا زمانی که شرایط اقتصادی بهتر نشود، اعتیاد کنترل نشود و ... نمی توان کودکان کار در خیابان را مدیریت کرد تا شاهد کاهش این کودکان باشیم.
-
در اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چه گذشت؟
از تضمین خرید محصولات کشاورزی به قیمت روز تا توزیع سبد غذایی
تضمین خرید محصولات کشاورزی به قیمت روز، توجه به کشت و آبیاری، فروش محصولات کشاورزی از طریق بورس کالا، پایداری نظام کشاورزی، ساماندهی بازار نهاده های کشاورزی، حل مشکل بیمه کشاورزان، کوتاه کردن دست دلالان و توزیع سبد غذایی از جمله وعده های داده شده توسط کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره انتخاباتی بود.
-
مطهرنیا: ساماندهی داخل بدون توجه به مسایل منطقهای و بینالمللی مشکل افزاست
یک استاد دانشگاه گفت: ساماندهی وضعیت داخل کشور حتی به لحاظ معیشت و اقتصاد بدون توجه به مسایل منطقهای و بینالمللی بسیار سخت و مشکل افزاست.
-
«وام ازدواج ۵۰۰ میلیونی»؛ وعدهای که نصیب نورچشمیها میشود!؟
رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وعدههای اجتماعی و فرهنگی نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری نظیر وعده پرداخت وام ازدواج ۵۰۰ میلیون تومانی،افزایش یارانه مستقیم، دادن حقوق به زنان خانهدار و ... گفت: مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور نظیر مساله ازدواج با شعارهای انتخاباتی و در کوتاه مدت حل نمیشود. ایدهای نظیر پرداخت وام ازدواج ۵۰۰ میلیونی راه حل مساله ازدواج جوانان نیست بلکه مُسَکِن آسیبزایی است که تنها کارکرد آن جمع آوری رای است.
-
جای خالی دغدغههای محیط زیستی در برنامههای نامزدها/ دولت آینده به «کمآبی» توجه کند
کم بارشی و به تبع آن کمبود منابع آب و خشکسالی از پدیدههایی است که سرزمین ایران در طول تاریخ با آن نا آشنا نبوده است و در سال جاری هم با این معضل مواجه هستیم. با این حال کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون در برنامههای خود به موضوعات محیط زیستی مانند آب اشارهای نکردهاند. در این شرایط یک کارشناس آب ضمن هشدار نسبت بحران خشکسالی و تبعات جدی آن میگوید: اگر دولت آینده به مساله کمآبی توجه نکند، قادر به مدیریت معضلات اجتماعی ناشی از آن نخواهد بود.
-
یک اقتصاددان مطرح کرد
غفلت مناظره اقتصادی از چالشهای مهم اقتصادی!
با توجه به اینکه امروز اولین مناظره انتخاباتی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، یک کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از نادیده گرفته شدن بسیاری از موضوعات و چالشهای اقتصادی مهم در این مناظره، گفت: نامزدهای ریاست جمهوری زمانی که وعدههایی را مطرح میکنند حتما منابع مالی برای آنها درنظر بگیرند تا به مشکلات اقتصادی اضافه نشود.
-
نامزدهای ریاست جمهوری حوزه انرژی را جدی نگرفتند
یک کارشناس ضمن ارزیابی نخستین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری، از عدم توجه کاندیداها به حوزه انرژی انتقاد کرد و گفت: لازم است مشاوران کاندیداهای ریاست جمهموری در مورد اهمیت حوزه انرژی نکات لازم را به آن ها اعلام کنند.
-
دولت بعدی برای اقتصاد هوشمند چه کند؟
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند خطاب به دولت آینده برای تحقق اقتصاد هوشمند و دولت الکترونیک پیشنهاداتی را مطرح کرد.
-
وظایف شوراهای شهر در حوزه مالی و اقتصادی
وزارت کشور در قالب فیلمهایی کوتاه با هدف آشنایی با قانون شوراها به تشریح این قانون پرداخته است.