جنگ تحمیلی
-
مجاهدت شهید علیرضا اشرفی لاله در افغانستان و لبنان
علیرضا پس از آغاز تجاوز گسترده ارتش بعث عراق در سال ۱۳۵۹ به خاک کشورمان و تصرف بخشی از منططقه خوزستان، «علیرضا اشرفی لاله» با خیل دوستان خود به جبهه جنوب شتافت به مبارزه با دشمن بعثی پرداخت، تا اینکه چهارم فروردین سال ۱۳۶۰ به گروه زرهی «المهدی (عج)» پیوست.
-
یادکردی از سه شهید وزارت دفاع
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در طول هشت سال دفاع مقدس سه وزیر و بیش از ۱۰۰۰ شهید را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است. شهیدان چمران، نامجو و فکوری سه وزیر شهید این وزارتخانه هستند.
-
مدیرکل امور عشایر استان خبر داد:
چاپ کتاب کارنامه عشایر لرستان در دوران دفاع مقدس
مدیرکل امور عشایر لرستان از چاپ کتاب کارنامه عشایر این استان در دوران دفاع مقدس خبر داد.
-
کربلا کدام طرف است؟
من و غلامحسین دهقانی زاده؛ اولین کسانی بودیم که از پشت مواضع دشمن به سنگر دوشکا رسیدیم.در یک لحظه از غفلت نیروی دشمن استفاده کردم و به سبک تیر اندازی دوشکا خیره شدم. دیدم که نوار دوشکا از یک بشکه پر از نفت سیاه (گازوئیل) خارج می شود، به تیربار جنگی دوشکا می رسد و بدون هیچ گیر کردنی، یکی پس از دیگری شلیک می شود.
-
جانشین قرارگاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان اصفهان:
عراقیها، اسیر آزادگان ایران بودند
جانشین قرارگاه حضرت سیدالشهدا(ع) در استانهای اصفهان، یزد و چهار محال و بختیاری گفت: آزادگان هیچ وقت اسیر زندانبانان عراقی نبودند، بلکه این عراقیها بودند که اسیر صبر و پایداری رزمندگان ایرانی شدند.
-
پای خاطرات مردی از جنس اسارت و آزادگی
بیست و ششمین روز از مرداد ماه، یادآور بازگشت سرافرازانهی آزادگان به میهن اسلامی در سال ۱۳۶۹ و فرصتی برای مرور رشادتهای این غیور مردان است.
-
یک آزاده:
مسئولان همانند آزادگان حافظ امنیت در حوزههای مختلف باشند
یک آزاده دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: امروزه از اسرای هشت سال دفاع مقدس به عنوان اسوه صبر و افرادی که برای امنیت کشور جنگیدند یاد میشود، درحال حاضر افرادی که عهدهدار مسئولیتهای بزرگ در کشور هستند نیز باید برای امنیت کشور خود بجنگند و حافظ امنیت اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و روانی کشور باشند.
-
آزادگان با صبر و استقامت فخر و حماسه آفریدند
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پیامی به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان به کشور، آزادگان را فخر دوران حماسه توصیف کرد.
-
خوابی که با آزادی تعبیر شد
گفتم: «چرا دست از سر من بر نمیداری، بذار با این حال خودم بمیرم. من که با شما کاری ندارم.» عبدالمیر دست کرد داخل جیبش و گفت: «بیا این برگه آزادیت.»
-
«محرم» متفاوت اسرا
محرم اسارت نیز برایمان متفاوت بود و شباهتی به عزاداریهای قبلاز اسارت نداشت. خبری از طبل، سنج، بلندگو، منبر، حسینیه و مسجد، هیئت و ... نبود. اما واژة محرم، عاشورا و امام حسین(ع) تا اعماق جانهای بیقرارمان نفوذ میکرد و دلها را به آتش میکشید.
-
این قهرمانان جنگهای هوایی را بیشتر بشناسید
در دوران دﻓﺎع ﻣﻘﺪس، ﻧﯿﺮوی ﻫﻮاﯾﻰ در ﺑﺨﺶ آﻓﻨﺪ و ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﮐﺎرﻫﺎی درﺧﺸﺎﻧﻰ انجام داد. به گونهای که در هر ماه تعداد از تیزپروازان این نیرو در راه دفاع از میهن به شهادت رسیدند. در این گزارش به معرفی شهدای مرداد ماه نیروی هوایی میپردازیم.
-
به خاطر یک لامپ/خاطره
حدوداً ۳۰۰۰ اسیر بودیم که همه مفقودالاثر بودیم و بدون اطلاع صلیب سرخ در اردوگاه عراق نگهداری میشدیم و هیچ نهادی از وجود ما اطلاع نداشت، نه ایرانیان و نه خانوادههایمان و نه صلیب سرخ. شاید یکی از دلایل اطلاعرسانی نکردن عراق در خصوص تعداد و نام اسرا این بود که میخواست در مواقع اضطراری از ایران امتیاز بگیرد.
-
فرزندانم من را نشناختند
بسیاری از خانوادهها خیلیها فرزندانشان را به واسطه تغییرات زیادی که کرده بودند، نمیشناختند. از خانواده ما هم برادرم آمده بود، همین که نگاهمان به هم افتاد با سرعت به طرف هم دویدیم. برادرم دسته گلی که برای استقبال آورده بود؛ قبل از اینکه به دست من بدهد از هیجان زیاد آن را به طرفی پرتاب کرد.
-
شنیدن خبر آزادی وسط بازی فوتبال
یکسری از بچهها در آسایشگاه بودند و یکسری هم داشتند فوتبال نگاه میکردند. میدیدیم که خیلی شلوغ شده است و همه هورا میکشند! گفتیم که لابد به خاطر ما این کار را میکنند. نمیدانستیم جریان چیست، چون در زمین گرم بازی بودیم.
-
چند روایت از یک فرمانده
«یک ساک مشکوک به بمب در شهربانی است به ما کمک کنید.» سلمان ایزدیار که در آن لحظه یکی از نیروهای گشت بود، به همراهش «شهبازخانی» گفت: «راه بیفت بریم.» آن طور که سلمان گفت، شهبازخانی بی چون و چرا راه افتاد ولی توی راه پرسید: «مگر تو می توانی بمب خنثی کنی؟!»
-
شهادت یک جانباز ۷۰ درصد جنگ تحمیلی
«حسین نوری ولشکاتوئه» جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس به همرزمان شهیدش پیوست.
-
خبرنگاران میتوانند تاریخ را تغییر دهند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران گفت:خبرنگاران با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نام شهدا را زنده نگه میدارند.
-
سرنوشت یک پارچه گلدوزی شده یک اسیر جنگی
سرباز عراقی وقتی داشت مرا میگشت پارچه را پیدا کرد و از من گرفت. گفتم: «من همین یادگاری را از اینجا دارم.» صدایمان که در حال یکیبهدو بودیم بلند شد. از من اصرار و از او انکار.
-
یادی از دو خبرنگار شهید
عزیز اله امیریان و علیرضا شاملو دوتن شهدای رسانه هستند که در دوران هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیده اند.
-
روایتی از شهادت یک جهادگر
در طول چهار سال در همه کلاسها رتبه اول یا دوم را در مدرسه به خود اختصاص داد. دفاع از اصول انقلاب اسلامی ویژگی روحی این شهید بود که متعاقب هر اتفاق و رخدادی در انقلاب حساسیت خود را به نوعی در فعالیتها و صحبتها بروز میداد در سال ۵۹ پدر خود را از دست داده و مجبور میشود برای ادامه تحصیل و کمک به خانواده کارگری کند.
-
روزی که عباس پر کشید
عباس بابایی به کمک همکارانش در مدت ایام حج سال ۶۶ طرحی را برای عبور سالم کشتیهای تجاری در خلیج فارس به اجرا درآوردند، که ماحصل آن عبور امن و با سلامت چهل فروند کشتی غول پیکر تجارتی از تنگه خورموسی بود.
-
چاپ خاطرات رزمنده عراقی عضو قرارگاه سِرّی جنگ تحمیلی
سیدرسول موسوی(مجمد موسوی) عراقی الاصل، اهل العماره عراق است که در دوران دفاع مقدس رزمنده «قرارگاه سِرّی نصرت» سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران بود و در اردوگاه «موصل ۲» دوران اسارت خود را سپری کرد.
-
مروری بر نتایج عملیات «نصر ۷»
عملیات «نصر ۷» در روز ۱۴ مرداد ۱۳۶۶ با رمز «یا فاطمه الزهرا(س) » در منطقه عمومی ‹‹سلیمانیه›› عراق به اجرا درآمد. حضور دشمن روی ارتفاعات منطقه سردشت به ویژه ارتفاع دوپازا نه تنها استقرار نیروهای خودی را در منطقه با مشکلات زیادی مواجه کرده بود، بلکه با زیر پوشش قرار دادن عناصر ضدانقلاب، تردد آنها را نیز آسان میکرد. بر همین اساس، انجام عملیات به منظور رفع این معضل در دستور کار فرماندهی سپاه پاسداران قرار گرفت.
-
خاطره ای از رهایی برای بازگشت به وطن
بعد از دو روز اعلام شد که قرار است عازم ایران شویم. با کنترل اسامی کاغذ صلیبسرخ و اسکورت سربازان عراقی عازم مرز خسروی هستیم. داخل اتوبوس نشستیم و هرکس حرفی میزد ولی نمیدانستیم چه خواهد شد. هم سر از پا نمیشناختیم و هم دلهره داشتیم. هر لحظه ممکن بود عراقیها پیادهمان کرده و ما را برگردانند.
-
مرگ آخرین قصه ما نیست !
همینکه به دشتی بزرگ رسیدند، محمود فرمان ایست داد و همه نشستند و او شروع به صحبت کرد. از معنویتی که نیروها با قدرت بیشتری جلو میبرد و از شهدا؛ انگار دری به دنیایی تازه روی بچهها باز کرد. حرفهایش خیلی به جانودل بچهها نشست.
-
روایت یک سجده شکر در «دور از چشم صلیب»
جمعه ۲۶ مردادماه سال ۱۳۶۹، اولین گروه هزار نفری از اسرای ایرانی برای مبادله با هزار نفر از اسرای عراقی به سوی مرز خسروی فرستاده شدند. در اولین شب تبادل، اسرایی که در آسایشگاهشان تلویزیون داشتند، شاهد مبادله اسرا بودند. اتوبوسهای عراقی در مرز توقف میکردند و اسرا یکییکی پیاده شده و به طرف اتوبوسهای کشور خودمان میرفتند.
-
روایتی از شهادت یک جوان فوتبالیست
اسماعیل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هنگام تجاوز رژیم متجاوز صدام به خاک کشورمان، به قیامی جانانه علیه دشمن برخاست و همانند سایر جوانان فداکار وطن، داوطلبانه در دوره آموزشی نظامی شرکت کرد.
-
از عملیات فریب عراقی ها چه میدانید؟
فکر میکردیم هواپیماهای آمریکایی میگویند: «چرا به آنها اجازه میدهید پرواز کنند، آنها را بر فراز دریا سرنگون کنید.» دو روز اول هرگاه تلاش میکردیم پرواز کنیم، آمریکاییها بهشدت به فرودگاههایمان حمله میکردند. به همین علت، روز سوم هم احساس میکردیم اگر برای پرواز تلاش کنیم ما حمله خواهند کرد و اینکه در آن روزبه ما اجازه پرواز دادند، برایمان بسیار عجیب بود و درک نمیکردیم که چرا اجازه این کار را به ما دادند، در حالی که پیش از آن جلوی مأموریتهایمان را میگرفتند.
-
سرپرست جهاد دانشگاهی لرستان:
مطالعه وصیتنامه شهیدان مورد توجه قرار گیرد
سرپرست جهاد دانشگاهی لرستان گفت: مطالعه وصیتنامه شهیدان مورد توجه قرار گیرد.
-
توصیه سید آزادگان درباره برگزاری مراسم محرم
« باید کار خوب انجام دادن را به عنوان یک وظیفه بدانند و اگر خوبی کردید انتظار خوبی متقابل را نداشته باشید. خوبی کنید، اگرچه ممکن است در مقابل، بدی ببینید و با تکرار و استمرار خوبی و کار خوب است که زندگی، بنای محکمی پیدا میکند و خوب عمل کردن اثر خود را خواهد گذاشت.»