سرویس زیارت و گردشگری
-
سوگواره ریحانهالحسین(ع) در اعتاب مقدس ایران برگزار میشود
معاون فرهنگی حرم مطهر کریمه اهلبیت(س) گفت: سوگواره عزاداری ریحانهالحسین(ع) با حضور دختران خردسال ۳ تا ۵ سال به میزبانی آستانهای مقدس در شهرهای مشهد، قم ،تهران و شیراز برگزار میشود.
-
دستگیری ۵ حفار غیرمجاز در شهرستان تربتحیدریه
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از دستگیری ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان تربتحیدریه خبر داد.
-
صدور سند ششدانگ برای قلعه تاریخی کریمآباد رشتخوار
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان رشتخوار از اخذ سند ششدانگ برای قلعه تاریخی کریمآباد این شهرستان خبر داد.
-
/گردشگری غذا/
لذت تجربه طعمهای بینظیر در کشور زبانها
یکی از اهداف سفر کردن آشنایی با فرهنگهای جدید به خصوص فرهنگ غذایی منطقهای است که به آن سفر میکنیم؛ مزهها و طعمهای جدید در کشوری که تازه با فرهنگ آن آشنا شدهایم میتواند تجربهای هیجانانگیز را با خود به همراه داشته باشد.
-
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان:
مردم در توهم گنج، فریب گنجیابان را نخورند
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: مردم فریب توهم گنج را نخورند. آثار تاریخی همانند کتابی است که وسط آن سوراخ شده باشد یا همانند انسانی است که قلبش را جدا کنند. اگر آثار و لایههای تاریخی ما را سوراخ کرده و حفاری کنند، آن اثر تاریخی ارزش خود را از دست میدهد.
-
بررسی ظرفیت مناطق گردشگری قم
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم از بررسی آخرین وضعیت مناطق ۱۲گانه نمونه گردشگری در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در این استان خبر داد.
-
آغاز واکسیناسیون کارکنان و فعالان تاسیسات گردشگری خراسان رضوی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از آغاز واکسیناسیون کارکنان و فعالان تاسیسات گردشگری خراسان رضوی خبر داد.
-
پیکر مرحوم محمد خجسته باقرزاده در حرم رضوی آرام گرفت
پیکر حاج محمد خجسته باقرزاده در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.
-
مسئول میراث فرهنگی چناران خبر داد
کاهش ۹۰ درصدی گردشگران در رادکان
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران گفت: شهر تاریخی رادکان هر سال پذیرای گردشگران زیادی به خصوص قاره اروپاست اما در حال حاضر علاوه بر عدم حضور گردشگران خارجی با کاهش ۹۰ درصدی گردشگری داخلی مواجه شدهایم.
-
/در خانه موزهگردی کنیم/
تقابل طبیعت، انسان و فناوری در موزه علوم فناوری شانگهای
موزهها آیینه متجلی باورها، آیینها و استمرار تاریخ هر منطقه هستند که تمدنهای عظیم فرهنگ، تاریخ ایران و آثار سراسر کشور را به نمایش میگذارند.
-
ابلاغ مراتب ثبت ۶۰ اثر در فهرست آثار واجد ارزش به استاندار خراسان رضوی
معاون میراث فرهنگی کشور در نامههای جداگانه به محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان رضوی، مراتب ثبت ۶۰ اثر را در فهرست آثار واجد ارزش فرهنگی تاریخی ابلاغ کرد.
-
عضو هیأت علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مطرح کرد
توسعه گردشگری پساکرونا در گرو بهبود تعاملات سیاسی با سایر کشورها
عضو هیأت علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی گفت: علاوه بر تبلیغات و بازاریابی حوزه گردشگری در خارج از مرزها باید گفت که مناسبات سیاسی، بهبود تعاملات و همچنین ارتباطات گسترده با سایر کشورها به توسعه گرشگری پساکرونا کمک خواهد کرد.
-
مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی اعلام کرد
دریافت دو دوز واکسن کرونا شرط پیادهروی اربعین
مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه اعزام زائران پیاده اربعین منوط به صدور مجوز از سوی کشور عراق است، گفت: افرادی به پیادهروی اربعین اعزام خواهند شد که دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده و بیماری زمینهای نداشته باشند.
-
مدیر پروژه چهار باغ شیرین:
پروژه چهار باغ شیرین در راستای توسعه پایدار شرق مشهد اجرا خواهد شد
مدیر پروژه چهار باغ شیرین با اشاره به توسعه نامتوازن شهر مشهد گفت: پروژه چهاباغ شیرین با استفاده از ظرفیتهای بالقوه شرق مشهد و در جهت توسعه پایدار قسمتهای شرقی شهر طراحی و اجرا خواهد شد.
-
اگر زدن واکسن الزامی شود، تکلیف چیست؟
کارشناسان واحد پاسخگویی به پرسشهای شرعی در امور فرهنگی خواهران آستان مقدس حضرت معصومه (س) به پرسشهای شرعی بانوان در حوزه کرونا و واکسیناسیون پاسخ میدهند.
-
/خراسان را بشناسیم/
اصالت و صلابت مسجد پامنار سبزوار
یک پژوهشگر و باستانشناس خراسانی گفت: مسجد چنانکه از نامش مشخص است در اصل محل سجده و نماز است، اما اگر به تاریخ برخی از مسجدها همچون مسجدالنبی، مسجدالاقصی، مسجدالحرام، مسجد جامع اصفهان و مسجد گوهرشاد بنگریم درخواهیم یافت که مسجد از ابتداء شکلگیری علاوه بر جنبه عبادی، کارکرد آموزشی، سیاسی، اجتماعی و هنری نیز داشته و از آنجا که محل گردهمایی مسلمانان بوده، از سویی تصمیمات بزرگی در آن اتخاذ میشده است.
-
/نگاهی به موزههای خراسان/
طرحهای نقشبسته بر تار و پود اشیاء قیمتی موزه حرم مطهر رضوی
موزه هدایای مقام معظم رهبری در ۲۲ بهمن سال ۱۳۷۳ شمسی در طبقه همکف ساختمان گنجینه قرآن و نفایس، با حضور حضرت آیتالله واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه و تولیت معظم آستان قدس رضوی و حضرت آیتالله محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری افتتاح شده است.
-
یک پژوهشگر صنایعدستی مطرح کرد
کمک به حفظ محیط زیست با استفاده از صنایعدستی
این پژوهشگر صنایعدستی گفت: از آنجایی که صنعت مد دومین صنعت آلاینده محیط زیست است با استفاده از صنایعدستی در این صنعت میتوان به حفظ محیط زیست کمک کرد.
-
رونق گردشگری با تجربههای کرونایی
یافتههای بهدست آمده از بیماری همهگیر کووید- ۱۹ و اقدامات انجامشده برای مدیریت شیوع ویروس بسیار مهم است و با توجه به بهبود بخش گردشگردی باید از این بحران درس بگیریم تا در آینده مقاومتر باشیم.
-
عضو هیأت علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مطرح کرد
چشم امید صنعت گردشگری به حمایت دولت در پساکرونا
عضو هیأت علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی گفت: حمایت بلاعوض دولت از صنعت گردشگری یکی از شروط نجات گردشگری از ورشکستی در زمان حاضر و در دوران پساکروناست، در غیر این صورت خسارتهای وارد شده به صنعت گردشگری جبران نخواهد شد.
-
/آشنایی با دستبافتههای ایران/
جایگاه تاریخی قالیهای لیلیان در فرش ایران
فرش دستباف ایران از زمانهای بسیار دور شهره جهان بوده است. در افسانهها و داستانها هر جا سخن از ثروت و مِکنَت یا حسن سلیقه بوده یک فرش ایرانی در آن میدرخشیده است. اما ما ایرانیان به دلیل همیشه در دسترس بودن فرش دستبافت، کمتر به خود زحمت دادهایم تا این کالای مهم ایرانی که برآیند فرهنگ و سنت ماست را بشناسیم.
-
استاندار خراسان رضوی:
فاز نخست طرح توسعه منطقه گردشگری رادکان تا پایان سال اجرا میشود
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از آثار تاریخی منطقه برج تاریخی میل رادکان است که طرح مطالعاتی توسعه منطقه گردشگری مربوط به آن مصوب خواهد شد و فاز اول آن نیز تا پایان سال باید اجرا شود.
-
یک پژوهشگر صنایعدستی مطرح کرد
عملکرد ضعیف رسانه ملی در تبلیغ فرهنگ و صنایعدستی ایران
این پژوهشگر صنایعدستی گفت: متاسفانه رسانه ملی در خصوص معرفی، تبلیغ و گسترش این موضوع و پیشبرد فرهنگ و هویت ایران اقدامی انجام نمیدهد و میتوان گفت ارتقاء فرهنگ در پایینترین اولویتهای رسانه ملی قرار گرفته است.
-
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی:
ظرفیتهای کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری خلیلآباد برندسازی شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: در حوزههای کشاورزی، گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان خلیل آباد ظرفیتهای زیادی وجود دارد که برای بهرهمندی از آن باید برندسازی شود.
-
/در خانه موزهگردی کنیم/
«آکادمی فلورانس» میزبان ارزشمندترین آثار نقاشی و مجسمهسازی دوران رنسانس
موزهها همواره نمایانگر میراث ملتها در طول تاریخ بوده و فرهنگ، تاریخ و هنر را برای نسل بعد بازگو میکنند. موزهها همچنین حافظ تاریخ نسل گذشته و فرهنگ ملل و اقوام هستند و تجربه سیر در تاریخ را برای علاقهمندان به ارمغان میآورند.
-
ویژه برنامههای حرم مطهر رضوی در دهه سوم ماه محرم
به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری و عزاداری سیدالشهدا(ع)، در دهه سوم ماه محرم معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس ویژه برنامههای مختلفی را برای اجرا در حرم مطهر رضوی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی طراحی کرده است.
-
/خراسان را بشناسیم/
«قلعه عمرانی گناباد» مصداق سازگاری با طبیعت
یک پژوهشگر و باستانشناس خراسانی گفت: قلعه متروک عمرانی از جمله زیستگاههای کهنی است که در یکی از خشکترین و ناسازگارترین اقلیمهای ایران معروف به ریگ عمرونی ساخته شده و زندگی توام با بهرهوری و رفاه با بهرهگیری از امکانات محلی و ابتکارات معماری در آن فراهم شده است.
-
برای مواجهه با مرگ آماده باشید
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مرگ یک حقیقت اجتنابناپذیر برای تمام موجودات است و مهم این است که برای مواجهه با مرگ خود را آماده کنیم، گفت: مرگ نه به معنی نابودی بلکه به معنی انتقال است و خداوند در قرآن میفرماید ما مرگ و حیات را خلق کردیم بنابراین چیزی که آفریده شده یک امر موجودی است و به معنی نیستی و نابودی نیست.
-
/نگاهی به موزههای خراسان/
آشنایی با موزههایی که پیامآور صلح و تجلیگاه آداب دیرینه خراسان است
آثار و اشیاء به نمایش درآمده در موزه، آیینه تمامنمایی از فرهنگ، هنر، آداب و رسوم، باورها و اعتقادات نیاکان و گذشتگان ما محسوب میشود، به گونهای که موزه را میتوان به عنوان تنها پل ارتباطی میان گذشته، حال و آینده برشمرد.
-
مدیرکل میراث فرهنگی استان خبر داد
یک گام رو به جلو در مسیر ثبت جهانی آسبادهای ایران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: با امضاء تفاهمنامه سه جانبه بین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی استان و پایگاه میراث فرهنگی آسبادهای ایران یک گام رو به جلو در مسیر ثبتجهانی آسبادهای ایران برداشته شد.