جنگ تحمیلی

برای دسترسی به اخبار قدیمی‌تر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.
  • یادکردی از عملیات آفندی شرهانی

    یادکردی از عملیات آفندی شرهانی

    امروز بیستم تیر ماه، سالروز انجام عملیات آفندی شرهانی توسط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

  • مادر شهیدان زمانی به فرزندانش پیوست

    مادر شهیدان زمانی به فرزندانش پیوست

    مادر شهیدان «حمید و عبدالکریم زمانی» از شهرستان خمینی شهر استان اصفهان دار فانی را وداع گفت.

  • سایه روشن عبور از مرز برای جنگ با صدام

    سایه روشن عبور از مرز برای جنگ با صدام

    دو سه ماه پیش از آغاز عملیات رمضان و هم‌زمان با طرح‌ریزی برای عملیات بیت‌المقدس در جلسه‌ای خدمت حضرت امام عرض شد که باید به‌منظور تأمین کامل امنیت کشور و دفع متجاوز، علاوه بر آزادسازی مناطق و شهرهای اشغالی، به خاک عراق نیز وارد شد و دشمن را تحت‌فشار قرار داد، اما امام فرمودند «نه، چه لزومی دارد؟» با ارائه دلایلی ازجمله اینکه ایران اگر بخواهد از کشور دفاع کند باید در جایی پدافند و دفاع شود که نیروهای ایرانی هر روز نگران و مضطرب از حمله دشمن نباشند.

  • صفایی بوشهری: احداث موزه دفاع مقدس بوشهر تسریع شود

    صفایی بوشهری: احداث موزه دفاع مقدس بوشهر تسریع شود

    نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: با هدف معرفی رشادت‌ها و حماسه‌های رزمندگان باید احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در اولویت کار مسئولان دستگاه‌های مرتبط این استان قرار گیرد.

  • ماجرای ملاقات محرمانه بختیار و صدام

    ماجرای ملاقات محرمانه بختیار و صدام

    یکی از افسرانی که در مقدمات و طراحی کودتای نقاب نقش فعالی داشت و بعنوان نیروی تشکیلاتی و سازماندهی در ستاد عملیاتی بختیار در خارج از کشور به ثبت و ضبط اسامی شرکت‌کنندگان و افسران عملیاتی در کودتا می‌پرداخت، سرگرد خلبان فرهاد نصیرخانی بود. وی در جریان عملیات کودتا در ایران نبود و در کنار دیگر اعضای خارج‌نشین از پاریس به هدایت نیروهای عمل‌کننده در کودتا مشغول بود.

  • روایت آخرین وداع در «خط خون»

    روایت آخرین وداع در «خط خون»

    سعید و مجتبی تاران چند قدمی بیشتر عقب نرفته بودند که بعثی‌ها از پشت‌سر، ما را به رگبار بستند. مجتبی برای آخرین‌بار به پشت‌سر برگشت تا شاید دوباره تیراندازی کند که ناگهان گلوله‌ای به او خورد. مجتبی چند قدم به‌سمت عقب تلوتلو خورد و یک‌باره روی زمین افتاد.

  • مروری بر زندگی سردار احمد متوسلیان در سالروز ربوده شدنش

    مروری بر زندگی سردار احمد متوسلیان در سالروز ربوده شدنش

    پس از شروع غائله کردستان در اسفندماه سال ۱۳۵۷ به همراه ۶۶ تن از همرزمانش داوطلبانه عازم بوکان شد و به دلیل ابتکار عمل هوشیارانه و فرماندهی قاطع خود توانست تمامی اشرار مسلح را متواری و منطقه را از لوث وجود ضدانقلابیون که در رأس آنها دمکرات‌ها قرار داشتند، پاکسازی کند. او پس از تثبیت مواضع نیروهای انقلاب در بوکان، به شهرهای سقز و بانه رفت. در ابتدای ورود به شهر بانه، به تلافی کمین ناجوانمردانه‌ای که ضدانقلابیون به نیروهای ستون ارتش زده بودند، طی یک عملیات دقیق «ضدکمین» خسارات سنگینی به آنان وارد آورد که در این نبرد ۴۰۰ اسیر و ۲۰۰ کشته از ضدانقلاب برجای ماند.

  • «خاطرات ترک‌خورده» یک اسیر

    «خاطرات ترک‌خورده» یک اسیر

    ۲۴ ساعت بود که بدون آب و غذا توی طویله بودیم. حتی دست‌شویی نمی‌توانستیم برویم. بوی تعفن همه‌جا را برداشته بود. هوا خیلی گرم بود.

  • درگذشت والدین چند شهید دفاع مقدس

    درگذشت والدین چند شهید دفاع مقدس

    مادر شهیدان «سیدکمال و سیدجمال میری» و «حاج رشید بختیاری» پدر شهیدان «محمد و علی بختیاری» به فرزندان شهید خود پیوستند.

  • مروری بر دستاوردهای  عملیات «کربلای۱۰»

    مروری بر دستاوردهای عملیات «کربلای۱۰»

    نزدیک به دو ساعت قبل از آغاز اجرای عملیات، گزارش‌های شنود حاکی از غفلت نیروهای عراقی بود. ساعت ۲۰:۱۵ واحد جنگال اعلام کرد که وضعیت کلی منطقه عادی است و نیروهای عراقی همچنان در آماده‌باش درجه ۲ به سر می‌برند. باوجوداین، دقایقی پس از حمله سراسری یگان‌ها اعلام شد که نیروهای خودی در محور آبزیادی از کمین‌های دشمن عبور کرده‌اند و پیشروی به سمت مواضع اصلی عراقی‌ها ادامه دارد و دشمن در برخی محورهای دیگر درحالی‌که عقب‌نشینی است.

  • عقابان جاوید ارتش در تیرماه

    عقابان جاوید ارتش در تیرماه

    ﻧﯿﺮوی ﻫﻮاﯾﻰ ارتش در ﻃﻮل اﯾﻦ ﺳﺎلﻫﺎ در ﺻﻔﻮف ﻣﻘﺪم تمام ﮐﺎرﻫﺎی اﻓﺘﺨﺎرآﻣﯿﺰی ﮐﻪ از ﻧﯿﺮوﻫﺎی ﻣﺴﻠﺢ اﻧﺘﻈﺎر ﻣﻰرﻓﺖ، ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.‌ در دوران دﻓﺎع ﻣﻘﺪس، ﻧﯿﺮوی ﻫﻮاﯾﻰ در ﺑﺨﺶ آﻓﻨﺪ و ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﮐﺎرﻫﺎی درﺧﺸﺎﻧﻰ انجام داد. به گونه‌ای که در هر ماه تعدادی از تیزپروازان این نیرو در راه دفاع از میهن به شهادت رسیدند.

  • چند یادآوری تاریخی پیرامون قربانی شدن حقوق بشر

    چند یادآوری تاریخی پیرامون قربانی شدن حقوق بشر

    با توجه به قرار گرفتن در هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، درصدد هستیم برخی از مهم‌ترین و فجیع‌ترین این جنایت‌ها را که با تحولات مربوط به دفاع مقدس و جنگ تحمیلی علیه ما گره خورده است، موردبررسی قرار دهیم.

  • سایه روشن یک «جنایت جنگی»

    سایه روشن یک «جنایت جنگی»

    بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین و وحشتناک‌ترین تهاجم شیمیایی‌ای بود که آثار و پیامدهای منفی زیادی به بار آورد. جمهوری اسلامی ایران این تهاجم را غیرانسانی اعلام کرد و شهر سردشت را نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان بعد از بمباران هسته‌ای هیروشیما نامید.

  • سندی از یک عملیات

    سندی از یک عملیات

    در جلسه امروز فرماندهان قرارگاه کربلا و قرارگاه‌های مجری عملیات آینده در شرق بصره، با توجه به این‌که عراق در جنوب منطقه عملیات آب‌ رها کرده است، تغییراتی در مانور عملیات داده شد، بدین ترتیب که قرارگاه نصر به سبب آب‌گرفتگی منطقه مأموریت آن، از اجرای عملیات در مرحله اول حذف شد و حدود شش کیلومتر از حد شمالی این قرارگاه نیز که هنوز آب به آن نرسیده است، به قرارگاه فتح واگذار شد.

  • یادداشتی پیرامون حقوق بشر آمریکایی

    یادداشتی پیرامون حقوق بشر آمریکایی

    با یک تحلیل ساده می‌توان دریافت، حقوق بشر آمریکایی، یعنی حمایت از دولت‌های غاصب در سرزمین‌های اشغالی و به خاک و خون کشیدن مردم آزادی‌خواه آن دیار است. نموه بارز آن رژیم اشغال گر قدس می‌باشد که نه تنها با حمایت دولت آمریکا به گسترش شهرک‌های صهیونیست نشین دامن می زند، بلکه به بهانه‌های واهی مناطق فلسطینی نشین را در نوار غزه و یا مناطق دیگر زیر بمباران شدید موشکی و راکتی خود قرار می‌دهد.

  • دیدار ناتمام

    دیدار ناتمام

    اولین بار که او را در گروهان دیدم، ‌دوستان هم‌محلی‌اش گفتند معلم است و البته که او معلم بود و هست و امیدوارم درسی که او به من داد تا وقتی زنده‌ام، فراموشم نشود. در ورای سکوت همیشگی و چهره‌ی آرام و متبسم و چشمان پرنفوذ شهید سرچمی، روحی با عظمت و دلی مملو از عشق به خداوند، مخفی بود.

  • نباید از این فرمانده اسمی برده می‌شد

    نباید از این فرمانده اسمی برده می‌شد

    پیکر علی هاشمی در ۴۹ سالگی در نزدیکی محل استقرار قرارگاه فرماندهی سپاه ششم پیدا شد. در آن زمان محسن رضایی برای اولین بار اعلام کرد علی هاشمی فرمانده قرارگاه فوق سری نصرت بوده است.

  • ماجرای شهادت فرمانده سِری‌ترین قرارگاه جنگ

    ماجرای شهادت فرمانده سِری‌ترین قرارگاه جنگ

    علی هاشمی نمی‌خواست ضعف نشان بدهد چرا که معتقد بود این عقب آمدن بر روحیه دیگر یگان‌ها نیز تأثیر خواهد گذاشت و روحیه رزمندگان آن‌ها را تضعیف خواهد کرد. پس از این ماجرا عراقی‌ها هلی‌برن کردند و علی هاشمی در این جریان به شهادت رسید.

  • چریک هم این قدر عاطفی؟!

    چریک هم این قدر عاطفی؟!

    اصالت گفت‌وگو گاهی در سکوت است، گاهی در جنگ و گاهی نیز در چند خط خرچنگ‌قورباغه.

  • آنچه «مگر چشم تو دریاست» به مخاطبش می‌گوید

    آنچه «مگر چشم تو دریاست» به مخاطبش می‌گوید

    خانمِ آقا گفتند «حالا که تا این‌جا اومدید، می‌خواید برید آقا رو هم ببینید؟» خیلی خوشحال شدم، باورم نمی‌شد.‌ گفتم «از خدامه خانم‌جان!» ایشان یک شخصی را صدا زدند و گفتند: «حاج‌خانم رو راهنمایی کنید برند خدمت آقا. من چادر سفید سَرَمه، نمی‌تونم بیام بیرون.» رفتیم دیدیم آقا پشت میز کوچکی روی زمین نشسته‌اند و در حال انجام کارهایشان هستند.

  • روایت کاربزرگ شهید چمران در جنگ

    روایت کاربزرگ شهید چمران در جنگ

    یک نفر آدم بلند شود، برود یکسری نیرو جمع کند و کار بزرگی انجام دهد و نگذارد اهواز سقوط کند، آن هم با نیروهای عادی و مردم که از هرجایی آمده بودند و آنجا خدمت می‌کردند.

  • صفحات خالی سازمان‌های اطلاعاتی درباره شهید چمران

    صفحات خالی سازمان‌های اطلاعاتی درباره شهید چمران

    مصطفی در مصر آموزش های جنگ چریکی م‌ دید و بعد از آن که انور سادات بر سر قدرت آمد با افکار او نتوانست کنار بیاید و مدتی به ایران آمد. بعدا با دعوت امام موسی صدر به لبنان رفت و در آن جا می‌خواست تشکیلاتی علیه شاه سازماندهی کند اما وقتی وضعیت شیعیان لبنان را دید نظرش عوض شد و تشکیلاتی برای آن‌ها درست کرد.

  • یک خاطره از «عملیات کربلای ۱»

    یک خاطره از «عملیات کربلای ۱»

    هندوانه از جمله میوه‌هایی است که در جشن یلدا خونمایی می‌کند. خوردن این میوه در جنگ تحمیلی بسیار لذت بخش بوده است.

  • عقاب‌های خردادی چگونه پرواز کردند؟

    عقاب‌های خردادی چگونه پرواز کردند؟

    در هر ماه از سال‌های جنگ تحمیلی و پس از آن، تعدادی از تیزپروازان کشورمان به شهادت رسیدند. در خردادهای هر سال تعدادی از خلبانان جاویدنام میهن به شهادت رسیدند که مروری کوتاه بر زندگی چند تن از آنها خواهیم داشت.

  • آنچه باید از «صبح روز نهم » بدانیم

    آنچه باید از «صبح روز نهم » بدانیم

    «صبح روز نهم » پانزدهمین عنوان از مجموعه «بیست و هفت در ۲۷» که کتاب‌های سرگذشت‌نامه فرماندهان شهید لشکر ۲۷ است.

  • یک ابتکار زمستانی

    یک ابتکار زمستانی

    پس از یک بارش سنگین، سنگر گروهی رزمندگان، خراب شد. او سریعاً به کمک آنها شتافت همه را سالم از زیر الوار چوب، پلیت و برف نجات داد. ولی بی­سیم زیر آوار سنگی باقی ماند و قطع ارتباط شد.

  • مروری بر دستاوردهای عملیات «قدس ۱»

    مروری بر دستاوردهای عملیات «قدس ۱»

    دشمن در صبح‌ روز نخست‌ با هواپیماهای‌ « پی‌سی‌۷ » و چرخبال‌ اقدام‌ به‌ بمباران‌ شیمیایی‌ و انفجاری‌ کرد، اما با استقرار سریع‌ توپ‌های‌ ضدهوایی، یک‌ فروند از این‌ نوع‌ هواپیما با موشک‌ «سام ‌۷» ساقط‌ شده‌ و پاتک‌ هوایی‌ دشمن‌ عملاً‌ ناکام‌ ماند.

  • اوحدی: استفاده ابزاری از شهدا ممنوع

    اوحدی: استفاده ابزاری از شهدا ممنوع

    رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نباید اجازه دهیم که حریم شهدا و ارزش‌های آن‌ها در جهت مباحث سیاسی، مورد استفاده ابزاری قرار گیرد.

  • نفرینی که با شهادت اجابت شد

    نفرینی که با شهادت اجابت شد

    برادر کوچک‌مان که آن موقع، هفت هشت ساله بود، کاری کرد که حسن خروشید و بر خلاف ذات صبورش، دست روی او بلند کرد. آن طفلک هم که چنین رفتاری آن هم از سوی مهربانترین برادر، برایش سنگین بود، شروع کرد به گریه و گفت: «الهی بری شهید شی و دیگر برنگردی»

  • سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان کرمان منصوب شد

    سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان کرمان منصوب شد

    مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان گفت:مردم جامعه شهدا را دوست دارند و به شهدا ایمان و اعتقاد راسخ دارند و ما باید افتخار کنیم که به این انسان‌های عزیز و بزرگوار خدمت می‌کنیم.