-
پیام صریح سوریه به اسرائیل: اگر از جولان خارج نشوید به راه حل نظامی متوسل میشویم
پس از شکست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ایجاد منطقه حائل در جنوب سوریه و تشکیل شاخه "گروهی متشکل از عناصر برخی گروههای مخالف سوریه " جهت استقرار در این منطقه سناتور لیندسی گراهام که به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نزدیک است، اظهار امیدواری کرد که ترامپ را در صدور حکمی در زمینه به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی (۱۲۰۰ کیلومتر مربع) متقاعد کند.
-
دورنمای مذاکرات ترامپ-اون در هالهای از ابهام
دونالد ترامپ و کیم جونگ اون دومین اجلاس خود را در هانوی در ماه گذشته میلادی برگزار کردند. اما اینبار دولت ترامپ رویکرد سرسختانهای درباره خلع سلاح هستهای کره شمالی اتخاذ کرده بود. این مسئله شک و تردیدها را افزایش داد که آیا دو طرف به توافقی دست مییابند یا خیر؟
-
/گزارش - گاردین/
نتانیاهو با تفرقهافکنی به دنبال پیروزی در انتخابات آتی است
انتخابات ماه آینده اسرئیل، همهپرسیای بر سر نخست وزیری خواهد بود که با ایجاد تفرقه به پیروزی رسیده است.
-
تنشهای آمریکا و کرهشمالی به اوج میرسد
«دولت ترامپ که دو مانور نظامی بزرگ را با کرهجنوبی با هدف پیشبرد مذاکرات خلع سلاح اتمی کرهشمالی متوقف کرد، حالا به واسطه انتشار گزارشهایی درباره این که پیونگیانگ در حال آمادهسازی برای پرتاب یک موشک است، دچار سردرگمی و تنش شده است.»
-
سیر پوپولیستی اردوغان؛ از اصلاحطلبی تا یک امپراتوری جدید
"رجب طیب اردوغان همانند یک آشپز دونر کباب (کباب ترکی) است. او ابتدا دموکراسی ما را به خوبی پخت و اکنون به آرامی لایههای نازکی از دموکراسی ترکیه را هر بار میبرد و یک لایه از ترکیه سکولار و لیبرال را کنار میگذارد."
-
/گزارش-رای الیوم/
رازهای الباغوز و اموال داعش
همچنان سرکردههای برجسته داعش و دهها تن از عناصر این گروه در اردوگاهی به مساحت تقریبا نیم کیلومتر مربع در اطراف شهرک "الباغوز" در حومه شرقی دیرالزور در سوریه در محاصرهاند. اطلاعات به دست آمده حاکی است که سرکردههای ارشد داعش در چنگ نیروهای آمریکایی هستند و این نیروها خبرهای مرتبط با وضعیت عناصر داعش را شدیدا مخفی نگه داشتهاند.
-
پیشبینی ۴ سناریو برای حل بحران الجزایر بعد از بازگشت بوتفلیقه
عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیسجمهور الجزایر درحالی از ژنو به کشورش بازگشت که الجزایر دیگر همان کشور چند سال قبل نیست بلکه میدانها و خیابانهایش مملو از تظاهرکنندگان و معترضانی است که خواهان کنار رفتن وی از قدرت هستند.
-
ظهور داعش در فیلیپین همزمان با افول در خاورمیانه
در جزایر جنوب فیلیپین پرچمهای سیاه داعش به اهتزار درآمدهاند. مردانی در جنگل، یک اقیانوس آن طرفتر از محل تولد داعش، به نام این گروه حملاتی تازه را انجام میدهند.
-
/تحلیل-واشنگتنپست/
مادورو چطور در قدرت مانده است
روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشته است، نیکولاس مادورو با وجود بحرانی که در این کشور تورم را افزایش داده و حکومت او را تحت فشار قرار داده، به سبب تداوم وفاداری ارتش به حکومتش همچنان به حضور خود در قدرت ادامه میدهد.
-
همه چیز یا هیچ چیز؛ رویکرد ترامپ در قبال کره شمالی
دونالد ترامپ به رغم ناموفق بودن نشست دومش با رهبر کره شمالی و ایجاد فضای شک و تردید در پی آن، همچنان به دنبال رویکرد "همه چیز یا هیچ چیز" در قبال مساله خلع سلاح هستهای کره شمالی بوده و روی صمیمت شخصی خود با کیم جونگ اون برای نجات از این بنبست حساب باز کرده است.
-
/تحلیل -عبدالباری عطوان/
سه "دشمن جدید" آمریکا برای جور شدن بهانه مداخله نظامی در خاورمیانه
در سال ۱۹۹۱ زمانی که جماهیر شوروی سابق به صورت رسمی فروپاشید، ژوزف لنز، دبیرکل پیشین ناتو (۱۹۷۱ تا ۱۹۸۴) اظهار کرد: ما اکنون باید به دنبال دشمنی جدید برای ادامه برنامههای تسلیحاتی و آمادگیهای نظامیمان باشیم و جز گروههای سیاسی افراطی اسلامگرا به ویژه در منطقه خاورمیانه چیز دیگری وجود ندارد.
-
زنان داعشی تهدید به انتقام میکنند!
برخی از زنان داعشی خارج شده از آخرین پناهگاه این گروه تروریستی در سوریه در مقابل دوربین خبرنگاران با سر دادن شعارهای معروف داعش به تحسین این گروه تروریستی پرداخته و تهدید به انتقام و "فتوحات جدید" کردند.
-
/تحلیل- النشره/
آیا ترامپ برکنار و نتانیاهو بازداشت میشود؟
دموکراتهای آمریکا رئیسجمهوری این کشور را به سوءاستفاده از قدرت، فساد و ایجاد مانع در مسیر اجرای عدالت متهم کردهاند که در صورت اثبات آن قادر به برکناری وی از این منصب خواهند بود. در همین حال نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز محکوم به رشوه و فساد است و با این اتهامات مشخص نیست که چگونه میخواهد با رقبای خود برای پیروزی در انتخابات آینده این رژیم رقابت کند.
-
ویدئو / سوریه و سرنوشت احتمالیِ آن
بحران سوریه در مارس سال ۲۰۱۱ و با تظاهرات موسوم به حامیان دموکراسی آغاز و در ادامه به جنگ و درگیری داخلی کشیده شد. این جنگ خونین و پیچیده در سوریه باعث کشتهشدن صدها هزار نفر شده و میلیونها پناهنده سوری را روانه کشورهای دیگر کرده است. جنگ داخلی در سوریه موجب حضور کشورهای دیگر در این جنگ شد. در این بین، ایران و روسیه از حامیان دولت بشار اسد هستند. در مقابل، ترکیه، عربستان و ائتلاف بینالمللی تحت امر آمریکا قرار دارند. این تحلیل، نگاه رسانههای کشورهای غربی به وضعیت فعلی در سوریه را منعکس میکند که ممکن است در مواردی با برخی واقعیتهای سوریه و استراتژی ایران در این کشور متفاوت باشد.
-
یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛
جنگ سرد جدید میان آمریکا و روسیه عملا آغاز شده است
در دو ماه گذشته مقامات روسیه و آمریکا یکدیگر را به نقض پیمانهایی که در گذشته با یکدیگر منعقد کرده بودند متهم و تواناییهای نظامی و هستهای خود را به رخ یکدیگر کشیدند.
-
ویدئو / سایه ناآرامی، از آسیا تا آمریکا
طی روزهای گذشته تحولات مهمی در کشورهای آمریکا و ونزوئلا، الجزایر، هند و پاکستان رخ داده که اخبار آنها بازتاب زیادی در رسانههای جهان داشته است. مناقشه هند و پاکستان بر سر منطقه کشمیر بالا گرفت و ناآرامیهای ونزوئلا با تلاش آمریکا برای مداخله در اوضاع این کشور همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر، تصمیم رئیسجمهور ۸۲ ساله الجزایر برای ماندن در قدرت، مردم معترض این کشور را به خیابانها کشانده است.
-
ترس محافل عراقی از تکرار سناریوی زندان "ابوغریب"
یک رسانه اماراتی نوشت که همزمان با تحویل عناصر داعشی خارجی از کردهای سوریه به دولت عراق، نگرانیهای محافل عمومی این کشور نسبت به تکرار سناریوی فرار زندانیان زندان "ابوغریب" در سال ۲۰۱۳ و ایجاد خلأ امنیتی برای بازگرداندن داعش افزایش یافته است.
-
ویدئو / آینده روابط آمریکا و کره شمالی چه میشود؟
۱۲ ژوئن ۲۰۱۸ نخستین دیدار دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی انجام شد. بعد از آن، ترامپ در نشست سنگاپور اعلام کرد کره شمالی دیگر یک تهدید هستهای محسوب نمیشود اما به نظر نمیرسید این دوستی دوام زیادی داشته باشد و چند روز قبل هم دیدار آنها در پایتخت ویتنام بدون هیچگونه توافقی به پایان رسید. گاردین با اشاره به مقطع حساس در روابط دو کشور، مینویسد زمانی که ترامپ و اون به یکدیگر بیاحترامی میکردند، جهان جای امنتری بود اما دیپلماسی مغرورانه ترامپ باعث قدرت گرفتن رهبر کره شمالی شده است.
-
/گزارش- نیویورک تایمز/
کوشنر، بن سلمان و عربستان هستهای
سوالات بیشماری درباره نقش آمریکا و شخص جارد کوشنر در هستهای کردن عربستان وجود دارد این سوالات بخصوص با سفر اخیر و محرمانه داماد ترامپ به عربستان و دیدارش با ولیعهد بدنام سعودی جدی تر شده است.
-
/سرمقاله-نیویورکتایمز/
"زمان رفتن نتانیاهوست"
"نخست وزیر اسراییل شباهتهای بسیاری به ریچارد نیکسون، سی و هفتمین رییس جمهور آمریکا دارد."
-
خشم، ترس و اخلالگری؛ واکنش ترامپ به شکست در انتخابات ۲۰۲۰
" مایکل کوهن گفته است، اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ شکست بخورد قرار نیست بی سر و صدا کنار برود. ما باید حرف او را باور کنیم."
-
ظهور و افول داعش
گروه تروریستی داعش همزمان با حمله نیروهای کرد سوری تحت حمایت آمریکا به آخرین منطقه محاصره شده در مرز سوریه با عراق، با شکست نهایی خود مواجه است.
-
/تحلیل- نیویورک تایمز/
شکست نشست هانوی؛ توکیو، سئول و اون
ژاپن و کره جنوبی حالا هر دو در اندیشه شکست مذاکراتی هستند که تسلیحات هستهای را در دستان کره شمالی نگه داشته است. بزرگترین خطر برای منطقه از سرگیری آزمایشهای موشکی و هستهای کیم جونگ اون برای اثبات مجدد قدرت نفوذ خود است.
-
/سرمقاله- رای الیوم/
چرا کشورهای حوزه خلیج فارس برای داماد ترامپ فرش قرمز پهن میکنند؟
یک رسانه عرب زبان در واکنش به سفر داماد و مشاور ارشد ترامپ به خاورمیانه نوشت که هدف وی از این سفر تحت فشار قرار دادن کشورهای عربی برای موافقت با طرح صلح آمریکا برای فلسطین و اسرائیل موسوم به "معامله قرن" و حمایت مالی میلیاردها دلاری از آن است و امید است که این کشورها پس از شکست و خواری که از معاهدات قبلی در این باره نصیبشان شد به خودشان بیایند و مانع از اجرایی شدن طرح آمریکا شوند.
-
تولد اردوغان؛ از کوچههای "ریزه" تا کاخ ریاست جمهوری + عکس
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز ۲۶ فوریه، ۶۵ ساله شد.
-
هاآرتص: استقبال از بن سلمان در پاکستان هزینهای سنگینی برای عربستان داشت
یک روزنامه عبری زبان به روابط ریاض و اسلام آباد در سفر اخیر ولیعهد عربستان به پاکستان پرداخت و این سفر بن سلمان را تلاشی برای تقویت جبهه ضد ایران دانست.
-
/گزارش/
اتحادیه اروپا و عرب به یکدیگر نزدیک میشوند
در پایان دیدار سران اتحادیه اروپا با رهبران کشورهای عرب در شرمالشیخ گفته شد که اروپاییها و عربها تصمیم گرفتهاند با همکاری یکدیگر کشمکشهای جهان عرب و اسلام را حل کنند.
-
/گزارش/
چگونه میتوان تاسیسات هستهای کره شمالی را راستی آزمایی کرد
"موفقیت دومین اجلاس میان دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بیشتر وابسته به این است که کیم ثابت کند که او صادقانه متعهد به خلع سلاح هستهای است."
-
/تحلیل - گاردین/
ترامپ همین الان هم اخراج شده است!
"بگذارید خبری را به شما بگویم. آمریکا مدتهاست که ترامپ را از ریاست جمهوری کنار گذاشته است!"
-
نگاه گاردین به رابطه مصر و اروپا؛ به آغوش کشیدن استبداد
"چند روز پس از آنکه مصر، مردانی را اعدام کرد که گفته بودند بابت اعتراف کشتن دادستان سابق ارشد این کشور شکنجه شده بودند، رؤسای اروپایی از میزبانی رئیس جمهوری مصر لذت میبرند. منطقه شرمالشیخ میزبان اجلاس سرانی از اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب است. دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا ریاست اشتراکی این اجلاس را به همراه عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر برعهده دارد؛ ترزای می، نخست وزیر انگلیس نیز در میان مدعوین است."
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.