-
/تحلیل-رای الیوم/
چرا اسرائیل از شکست آمریکا و پیروزی طالبان وحشت زده شده است؟
سردبیر روزنامه "رای الیوم" در تحلیلی به بررسی دلایل رعب و وحشت اسرائیلیها از شکست سنگین آمریکا در افغانستان پرداخته و معتقد است. نگرانی رژیم صهیونیستی از این جهت است که میداند آمریکا همانند دولت و ملت افغانستان، روزی پشت این رژیم را هم خالی خواهد کرد.
-
افغانستان، عراق، لیبی و داعش: مداخله غرب مجموعهای از ناکامی است
"یکی از تاثیرات بلندمدت موفقیت طالبان در افغانستان این خواهد بود که در سراسر خاورمیانه و بسیاری از مناطق آفریقا و آسیا، هر کجا که خشم و کینهای از آمریکا، انگلیس و دیگر نخبگان غربی وجود داشته باشد، پیروزی اخیر که بر دو دهه مداخلات ناموفق غربی چیره شد، از نظر شبهنظامیان به عنوان یک نشانه و علامت گاها الهامبخش برای آیندهای متفاوت در نظر گرفته میشود."
-
/گزارش/
از آشفتگی آمریکا و توهمات حریری تا خرسندی لبنانیها؛ بازتاب خرید سوخت از ایران توسط حزبالله
همه داستان آغاز حساسترین سفر دریایی کشتی حامل سوخت (مازوت) از ایران برای لبنان در سخنان سزار معلوف نماینده مسیحی پارلمان عضو فراکسیون " جمهوری قوی" وابسته به "نیروهای لبنانی" به ریاست سمیر جعجع، آشکار و شفاف است. سزار معلوف ضمن استقبال از اعلام خبر ارسال مازوت برای لبنان توسط سید حسن نصرالله میگوید: اگر کشتی ایرانی حامل سوخت، مشکل همه لبنان و نه فقط شیعیان را حل کند ،پس دیگر نمیتوان حزبالله را برای واردات مازوت از ایران سرزنش کرد ، از سویی ایران دشمن ما نیست و تنها دشمن ما فقط اسرائیل است. دلیل آن وجود سفیر ایران در لبنان است، همچون سایر سفرای کشورهای دوست لبنان مانند ایالات متحده آمریکا
-
عبدالبارئ عطوان بررسی کرد
پنج دروغ بایدن درباره افغانستان
تحلیلگر مشهور عرب در یادداشتی به بیان رسواییهای آمریکا در افغانستان، پنج دروغ موجود در گفتمان جو بایدن و چرایی اهمیت آینده افغانستان در نگاه برخی افراد و غفلت از آینده مهمتر آمریکا پرداخت.
-
/یادداشت/
پیچیدگی تحولات افغانستان و آینده مبهم آن
"در میان همسایگان ایران، کشور افغانستان به جهت پیوستگیهای ژئوپلیتیک، ژئواکونومیک و ژئوکالچر، حضور قدرتهای منطقهای و بینالمللی، تنوع و گستردگی بازیگران داخلی و شکنندگی و ناتوانی دولت آن، بر ابعاد امنیتی، سیاسی و اقتصادی ایران تاثیرات فراوانی دارد. این تاثیرگذاری و تنوع مسائل سیاسی و امنیتی در افغانستان با آغاز روند تسلط طالبان بر اکثر استانهای این کشور بر پیچیدگی تحولات افغانستان و آینده مبهم آن افزوده است. با توجه به تصرف کابل توسط این گروه باید به تحولات سالهای اخیر افغانستان و چرایی قدرت گرفتن این گروه افراطی و همینطور به تاثیرقدرت گرفتن آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران اشاره شود."
-
تحلیل عبدالباری عطوان از چرایی سقوط افغانستان و آینده آن در سایه حکومت طالبان
آمریکا شکست بزرگی در افغانستان متحمل شد و دو و نیم تریلیون دلار و ۳۵۰۰ سرباز را به عنوان غرامت این اشغالگری پرداخت کرد و صحنهای که ما در حال حاضر در کابل شاهد آن هستیم ممکن است در عراق، سوریه، لیبی و فلسطین اشغالی نیز تکرار شود. آینده افغانستان ممکن است به گام بعدی آمریکا بستگی داشته باشد و اگر واشنگتن به انتقام نظامی علیه طالبان متوسل شود، نبرد علیه آمریکا به حضور و پایگاههای آن در خارج منتقل خواهد شد.
-
یک تحلیلگر مسائل بینالملل:
هر چه طالبان دموکراتیکتر رفتار کند، کشورهای بیشتری حکومت آن را به رسمیت خواهند شناخت
یک تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: اگر طالبان شیعیان را مورد آزار قرار دهند یا با زبان فارسی مخالفت کنند، مسلما ایران نه تنها طالبان را به رسمیت نخواهد شناخت، بلکه مخالفتهای شدیدی نیز با آنان خواهد کرد و به طور کل هر چه طالبان دموکراتیکتر و مدنیتر رفتار کند، کشورهای بیشتری حکومت آن را به رسمیت خواهند شناخت.
-
هزینه های 20 سال جنگ افغانستان: انسانی و مالی
در فاصله کمتر از ۲۰ سالگی، ماموریت رزمی رو به اتمام آمریکا در افغانستان به عنوان طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا مطرح بوده است. آمریکایی های عادی عادت داشتند آن را فراموش کنند و این جنگ به نسبت جنگ ویتنام کمتر تحت نظارت کنگره قرار گرفت. اما تلفات فراوان این جنگ معادل ده ها هزار تن است. و از آنجا که آمریکا برای تامین مالی آن بخش عمده پولش را قرض گرفته، چندین نسل از آمریکایی ها تحت فشار بازپرداخت این پول قرضی قرار خواهند داشت.
-
واکاوی دلایل فروپاشیدن سریع ارتش افغانستان
به نظر میرسد تسلیم شدنها در افغانستان با همان سرعتی که طالبان میتواند سفر کند رخ میدهند.
-
بلومبرگ: خطر طالبان در افغانستان احتمالا به مرزهای ۶ کشور مجاور برسد
جنبش طالبان همزمان با سقوط هر شهر پس از شهر دیگری بعضا با درگیری و بعضا با تسلیم شدن نیروهای افغان به پیشرویهای خود ادامه میدهد و کم کم در حال نزدیک شدن به کابل است و پیروزی آشکار برای آن قلمداد میشود.
-
رهبر طالبان با ۳ چهره؛ گلوله، بیعت با القاعده و آیندهای نامعلوم
رهبر طالبان، مردی است خشن که این خشونت نشان از قساوت افرادش در درگیریها در سایه آیندهای نامعلوم برای افغانستان میدهد.
-
نقاط استراتژیک جهان را بشناسید
تنگههای "بسفر"و "داردانل" محل اختلاف قدرتهای بزرگ
دو تنگه بسفر و داردانل سبب میشوند که کشتیها از دریای سیاه به آبهای آزاد و گرم ورود کنند و همواره این دو تنگه محل تبادل و ارتباط فرهنگی و تمدنی بین دو قاره آسیا و اروپا بودهاند.
-
نیویورک تایمز: آمریکا دیگر باید حقیقت را درباره تسلیحات اتمی اسرائیل بگوید
سیاستمداران آمریکایی اغلب هشدار میدهند که اگر ایران به سلاح هستهای دست پیدا کند، بحران هستهای را در سراسر خاورمیانه به وجود خواهد آورد. آنها تاکید دارند که در حال حاضر این منطقه عاری از تسلیحات اتمی است. اما اسرائیل همین الان هم تسلیحات اتمی دارد و سیاستمداران آمریکایی هرگز درباره این حقیقت لب به سخن باز نمیکنند.
-
مقصر طولانی شدن بحران یمن کیست؟
عربستان سعودی که ابتکارعملهایی را برای بازگشایی مشروط فرودگاه صنعا و بندر حدیده مطرح کرده بود، اکنون در سیاست خارجی خود در قبال یمن دچار تزلزل شده است و با دور زدن حقایق جنایات علیه یمن؛ در تلاش برای تبدیل شدن از رهبر جنگ به میانجی صلح بین طرفهای محلی یمن است و واشنگتن نیز با آگاهی از اینکه ثبات در یمن یک مشکل برای آمریکا به شمار میرود؛ جنگ در این کشور را طولانیتر کرد.
-
پگاسوس بحثها را درباره فعالیتهای امنیت سایبری اسرائیل تشدید کرده است
افشاگریها درباره ابعاد نفوذ جاسوس افزار پگاسوس شرکت ان.اس.او بحثی شدید را در اسرائیل و خارج از آن درباره فعالیتهای بخش امنیت سایبری تحسین شده این رژیم به راه انداخته است.
-
نقاط استراتژیک جهان را بشناسید
کانال پاناما، تسهیل کننده تجارت دریایی میان سه قاره
کانال پاناما یک کانال ساختگی است که اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس وصل میکند و سبب می شود تجارت دریایی میان قاره اروپا به آمریکا و از آمریکا به آسیا تسهیل شود.
-
/تحلیل-رای الیوم/
"با تغییر معادلات قدرت، اسرائیل حرفی برای گفتن ندارد"
در پی حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و پاسخ سریع و قاطع حزبالله به این حملات، سردبیر روزنامه رای الیوم در تحلیلی عنوان کرد که معادله قدرت در خاورمیانه تغییر کرده است و اکنون رژیم صهیونیستی آن رژیم سابق نیست که در برابر حزب الله حرفی برای گفتن داشته باشد و همانند سابق عمل کند.
-
/گزارش-نشنال اینترست/
سلطه تک قطبی آمریکا بر جهان رو به پایان است
پایان نظم جهانی تک قطبی تحت تسلط آمریکا چیزی است که سالهای زیادی است که مورد پیش بینی و حتی مورد حمایت قرار گرفته است.
-
«خلیلزاد باید فراخوانده شود»
"زلمای خلیلزاد، معمار توافقنامه صلح با طالبان که قول کاهش خشونتها و امضای پیمان صلح را داده بود، اکنون با رعب و وحشتی که طالبان ایجاد کرده است، در مرکز انتقادها قرار گرفته است. بسیاری از منتقدان معتقدند زمان آن فرا رسیده است که فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان فراخوانده شود."
-
/تحلیل/
یازده سپتامبر هیچ ارتباطی به افغانستان نداشت
"دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است؛ اکثر آمریکاییها اکنون به این نتیجه رسیدهاند که حمله به افغانستان یک اشتباه بود. اما اذعان به این خرابکاری چه فایدهای دارد، مگر اینکه از آن درس عبرت بگیرید."
-
/گزارش ـ الاخبار/
آمریکا فعلا قصدی برای خروج از سوریه ندارد و برای ایجاد نیروی جدید در تقلاست
طی چند روز گذشته، اظهارات و بیانیههای مختلفی از سوی احزاب کرد سوریه منتشر شده است که در همه آنها خروج قریب الوقوع آمریکا از سوریه پیش بینی شده است. با این حال، منابع نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) این اظهارات را به شیوه دیگری تفسیر و تأکید کردهاند که ایالات متحده در حال حاضر قصد ترک شمال و شرق این کشور را ندارد. این درحالی است که شاهد فعالیت آمریکاییها در مناطق گسترش قبایل عرب هستیم و گفته میشود که هدف از آن تشکیل نیروی موازی با قسد و اجازه نفوذ بیشتر قبیلهها است.
-
واشنگتن پست نوشت
ولیعهد عربستان به دنبال قطع نفوذ روحانیون بانفوذ
ماه مه دولت عربستان استفاده از بلندگوها برای پخش صدای اذان و خطبه در مساجد را ممنوع کرده و دستور داد صدای پخش اذان که پنج بار در روز در پادشاهی عربستان طنین انداز میشود به اندازه دو سوم کمتر شود.
-
آیا روسیه و اسرائیل در مسیر رویارویی در سوریه هستند؟
"اظهارات اخیر یک آدمیرال روسی و یک منبع ناشناس روس موجب گمانهزنی درباره این شده است که آیا روسیه در حال تغییر رویکرد خود درخصوص حملات رژیم صهیونیستی علیه اهداف ایرانی و حزبالله در سوریه است یا خیر."
-
/تحلیل/
پاریسِ خاورمیانه؛ همانند پارچهکهنهای پارهپاره
"جهانِ عرب پیش از این با حسادت و حسرت به لبنان مینگریست، اما این پاریسِ خاورمیانه، اکنون مانند پارچهکهنهای پارهپاره بر جا مانده است. نظام سیاسی این کشور، با بنبست مواجه شده است."
-
/گزارش/
مداخلات سیاسی، تحقیقات درباره انفجار بیروت را به بن بست میکشاند
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، با گذشت یک سال از زمان انفجار بزرگی که در شهر بیروت تخریب به بار آورد، تحقیقات محلی درباره این حادثه هنوز منجر به دستگیریهای چشمگیر یا حتی شناسایی یک مجرم نشده و سیاستمداران عمدتا از بابت بن بست به وجود آمده برای پیشرفت پرونده مقصر اعلام شدهاند.
-
/گزارش-گاردین/
یک سال پس از انفجار بیروت؛ لبنان بیشتر در باتلاق فساد فرو میرود
"در زمین صفر آخرالزمانی لبنان، بوی گند موشهای مرده هنوز در میان انبوه دانههای پوسیده برجا مانده از انفجار سیلوهای بیروت به مشام میرسد؛ انفجار فاجعه آمیزی که روح بیروت را در هم شکست."
-
/تحلیل/
بهار عربی همانجا تمام شد که آغاز شده بود: تونس
"بر دیوارنوشته غمگینی در خیابانهای قاهره میخوانیم: «فردایی را که هرگز نیامد، یادتان هست؟» اشاره آن به سرنوشت بهار عربی است که زمانی وعده سرنگونی حکومتهای خودکامه و متوحش حاکم بر خاورمیانه را میداد."
-
"بوش قاتلی سریالی است که باید خفه شود"
"بوش یک قاتل زنجیرهای است که باید در کنار راتکو ملادیچ در لاهه باشد، نه اینکه در مورد افغانستان در ایالت مین سخنوری کند."
-
شاهزادهای اسیر در انتظار بازگشت
« ده سال پیش، در نزدیکی شهر بیابانی دور افتاده "اوباری" در لیبی گروهی از شورشیان مسلح در کمین کاروان کوچکی که در حال فرار از جنوب به سمت نیجر بود، نشستند. افراد مسلح اتومبیلها را متوقف کردند و مرد جوان طاسی را دیدند که دستهایش را با بانداژ پوشانده بود. آنها چهرهای را مشاهده کردند که در تلویزیون دولتی لیبی همه جا پخش شده بود: سیفالاسلام قذافی، پسر دوم دیکتاتور بدنام این کشور و یکی از اهداف اصلی شورشیان که در حال فرار بود.»
-
بنای سیاست خارجی جدید رژیم صهیونیستی "بر آوار دوران نتانیاهو"
۱۲ سال نخستوزیری نتانیاهو بنیان سیاست خارجی اسرائیل، از جمله در روابط این دولت با آمریکا را در هم ریخت. نفتالی بنت، نخستوزیر جدید اسرائیل میخواهد خطاهای دوران نتانیاهو را تصحیح کند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.