-
/گزارش/
داعش در افغانستان؛ تضعیف شده اما تهدید کننده
«"دولت خان"، یکی از ریش سفیدان قبایل افغانستان همچنان در کابوس حمله شبه نظامیان شاخه محلی گروه تروریستی داعش در این کشور که پنج سال پیش روستای او و چند روستای دیگر در شرق افغانستان را مورد حمله قرار دادند به سر میبرد. افراطگرانی شامل افغانها، پاکستانیها، عربها و مردانی از سمت آسیای مرکزی که سریعا حاکمیت وحشت را اعمال کردند.»
-
"امروز عربها را آتش میزنیم"
هاآرتص: چقدر نئونازیهای اسرائیل به نئونازیهای ترامپ شبیهند
تا حد زیادی مدت طولانی خداحافظی اعطا شده به نتانیاهو یادآور آخرین دوره ریاست جمهوری ترامپ است؛ وضعیت غیرمناسب روانی، حملات هیستری و همچنین درک پایان کار خود و متوسل شدن به هر کاری برای باقی ماندن در قدرت که هر یک از آنها به روش خود آن را آلوده کردند.
-
دقت موشکهای حماس رژیم صهیونیستی را نگران کرده است
یک کارشناس نظامی اسرائیلی با اشاره به حملات موشکی چند روز اخیر از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی اذعان کرد، ارتش رژیم صهیونیستی میداند که حماس دنبال ارتقای موشکهای خود در راستای مقابله با سامانه گنبد آهنین است.
-
اقدام بایدن درباره افغانستان و سردرگمی در گوآنتانامو
تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج کامل از افغانستان سوالاتی را درباره اثرات احتمالی این اقدام روی آینده مرکز بازداشت گوآنتانامو مطرح کرده است.
-
جنگ ۲۰ ساله افغانستان همچنان قربانی میگیرد
بر اساس تخمینهای صورت گرفته توسط گروههای حقوق بشر محلی و بینالمللی، ۴۷ هزار و ۶۰۰ غیرنظامی در جریان ۲۰ سال جنگ در افغانستان و از زمان حمله آمریکا به این کشور کشته و بیش از دو برابر این تعداد هم زخمی شدهاند.
-
/یادداشت/
دیپلماسی عمومی؛ جذب افکار عمومی جهانی
"دیپلماسی از واژه یونانی دیپلم گرفته شده و به لحاظ لغوی به معنای «تاکردن» است. کلمه دیپلما نیز از فعل مذکور مشتق شده و حاکی از «نوشته تاشده» یا طومار مانندی است که اگر به کسی اعطا میگردید دارای امتیازات خاصی میشد. برای مثال هنگام اعطای آن به فرستادگان دولتها، آنها را دیپلمات و حرفه آنها را دیپلماسی نام مینهادند."
-
چه کسی رئیس جمهوری چاد را کشت؟
رئیس جمهوری فرانسه در حالی روز جمعه برای ادای احترام و حضور در مراسم تدفین رئیس جمهوری مقتول جمهوری چاد به این کشور سفر کرد که هنوز مشخص نیست وی چطور کشته شده و اسرار مربوط به قتل وی هنوز در پس پرده است.
-
چاد و منطقه ساحل آفریقا؛ بعد از مرگ دبی چه اتفاقی میافتد؟
یک رسانه عرب زبان در یادداشتی نوشت که نبود رئیس جمهوری مقتول چاد بر ثبات کشورش و حتی ثبات منطقه ساحل که گروه بوکوحرام در حال گسترش نفوذ خود در این منطقه بوده و در آن ویرانی به بار میآورد، تأثیر خواهد گذاشت، احتمال داده میشود که چاد پس از سه دهه ثبات نسبی با مرحله جدیدی از هرج و مرج و آشوب مواجه شود.
-
حضور آمریکا در عراق به تروریسم جان تازه میبخشد
در پی توافق بغداد و واشنگتن برای عقب نشینی نیروهای آمریکایی و خارجی از خاک عراق، بار دیگر مطالبات گروههای مختلف و فراکسیونهای سیاسی در داخل جهت تسریع در اخراج تمامی نیروهای بیگانه مطرح شده است و این گروهها تاکید دارند که حضور آمریکا و نیروهای بیگانه یکی از دلایل اصلی عدم ثبات عراق است و در طوالانی شدن عمر گروههای تروریستی نقش بسزا دارد.
-
/یادداشت/
پیمان اقلیمی پاریس، توافقی نزاکتی
"بیش از یک قرن است که دولتها و نیز سایر فعالان عرصه روابط بینالملل در جهت همکاری بینالمللی اقدام به انعقاد توافقهایی کردهاند که از لحاظ حقوقی الزام آور تلقی نمیشود، و قصد دولتها از انعقاد این توافقها ایجاد تعهدات حقوقی نیست و فقط در چارچوب تعهدات سیاسی یا اخلاقی میباشد."
-
/تحلیل-نیویورکتایمز/
فرقهگرایی سیاسی تهدیدی علیه دموکراسی آمریکایی
"دموکراسی آمریکایی با چالشهای بیشماری مواجه است؛ محدودیتهای جدید درباره حق رای، اثر تباهکننده اطلاعات غلط، افزایش تروریسم داخلی، مداخله خارجی در انتخابات، تلاش برای خرابکاری در گذار مسالمتآمیز قدرت و بدتر کردن شرایط. تمامی این مسائل یک حقیقت اساسی را نشان میدهد؛ اینکه دو حزب سیاسی یکدیگر را به چشم دشمن مینگرند."
-
از سوریه تا ترکیه؛ گزارش محرمانه درباره نحوه گزینش عناصر داعش و اعزام آنها به خارج
یک وبسایت خبری به تازگی گزارش محرمانهای متعلق به سرویس امنیتی ترکیه منتشر کرده که نحوه گزینش اعضای داعش، آمورش و اعزام آنها به خارج برای انجام ماموریتهای تروریستی را نشان میدهد.
-
/تحلیل-فارنپالسی/
از مسئولیت اخلاقی تا تفکر جادویی؛ چطور ذهنیت بایدن درباره افغانستان تغییر کرد
"جو بایدن زمانی طرفدار این ایده بود که سربازان آمریکایی باید افغانستان را در وضعیتی بهتر از آنچه که در ابتدای کار در آن یافتند، ترک کنند. حالا او در مقام رئیس جمهور آمریکا دارد سربازان کشورش را از افغانستان صرف نظر از وضعیت این کشور خارج میکند."
-
/تحلیل-فارنپالسی/
بزرگترین دشمن پادشاه اردن کیست؟ خودش!
"پادشاه اردن بزرگترین دشمن خودش است، نه ولیعهد سابق یا هرگونه مخالفت مردمی. تاریخ مملو از داستانهای پادشاهان متزلزلی است که خودمخرب میشوند. اگر او به جای دستگیریها و نظریههای بیاساس به اصلاحات سیاسی واقعی و واگذاری قدرت به پارلمان تن دهد، ممکن است راه حلی برای او شوند. ایجاد یک سلطنت مشروطه میتواند کمککننده باشد."
-
/سرمقاله-لسآنجلستایمز/
"به جنگ سرد جدید، اینبار با چین، احتیاج نداریم"
«آیا جنگ سرد تازهای، که این بار آمریکا را در مقابل جمهوری خلق چین قرار دهد، آغاز شده است؟ به نظر میرسد سخنانی که از واشنگتن بیرون میآید و با تفسیر رسانههای جنگطلب تقویت میشود، جنگ سرد دومی را معلوم و چه بسا مورد استقبال تلقی میکند.»
-
واشنگتن پست: رابطه بایدن با اسرائیل بهخوبی رؤسای جمهوری قبلی نیست
روزنامه واشنگتنپست در تحلیلی نوشت: بایدن از زمان مبارزات انتخاباتی علاقه خود را به احیای توافق شکل گرفته در زمان اوباما (برجام) اعلام کرده بود. اما تا پیش از آغاز مذاکرات وین، مشخص نبود که سطح اختلافات تلآویو و واشنگتن تا چه حد است.
-
/گزارش-آسوشیتدپرس/
رویارویی بایدن با چالش پرگماتیسم در عرصه سیاست خارجی
"جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در روزهای گذشته خودش را صرف یافتن یک مسیر میانه در سیاست خارجی کرده است؛ جایی بین رقم زدن پر سرو صدای یک دوربرگردان در قبال چهار سال ترامپیسم و نزدیک شدن محتاطانه به جهان به همان صورتی که هست."
-
/یادداشت/
دیپلماسی تجاری؛ ضرورت احیای فریضه اقتصادی
واژه دیپلماسی به معنی روابط بینالمللی میان دولتها و ملتها و اعمال خواستهها و پیگیری اهداف یک ملت در عرصه سیاست خارجی از طریق مذاکرات رسمی دیپلماتهای دو کشور است. دیپلماسی، راهحل عملی دستیابی به اهداف ملی از طریق گفتگو، تعامل، مذاکره و دادوستد است. امروزه دیپلماسی، در حقیقت به راهکار بسیار کمهزینه، معقول، منطقی و مبتنی بر تعامل و نیز گزینهای مطلوب و ارجمند در تامین منافع بلندمدت ملی و بینالمللی تبدیل شده است.
-
الشرق الاوسط نوشت
مناقشه مرزی ترکیه و یونان لیبیاییها را نگران کرده است
رقابت میان ترکیه و یونان در مدیترانه شرقی بر اوضاع سیاسی کنونی لیبی تأثیر گذاشته است به ویژه بعد از آنکه آتن قصد خود را برای ترسیم مرزهای دریایی با لیبی اعلام کرد. این مسئله موجب نگرانی برخی سیاستمداران و شخصیتهای لیبیایی شده و آنها نگران تکرار اشتباهی هستند که نخستوزیر دولت وفاق لیبی با امضای توافقنامه با ترکیه مرتکب آن شده بود.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از واکنش بایدن به غنیسازی در ایران تا اعتراض به خشونت پلیس در آمریکا
در این شماره از بستۀ اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی از واکنش آمریکا به غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در ایران، اخراج ۱۰ دیپلمات آمریکایی از روسیه، برکناری نخستوزیر کره جنوبی، ادامه اعتراضات و تیراندازیهای مرگبار در آمریکا و دو خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
/تحلیل-گاردین/
۲۰ سال مداخله غربیها در افغانستان تنها تخریب به بار آورد
"توجیهات انگلیس برای حمله به افغانستان به دست آوردن نفوذ و بازدارندگی در برابر تروریسم بودند. اینها کلیشههای نئو امپریالیستی هستند."
-
الجزیره بررسی کرد
واقعیتها و آمار تکاندهنده از کمکهای نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
وزیر دفاع آمریکا، عالیترین مقام دولت جدید این کشور روز یکشنبه وارد اراضی اشغالی شد و با همتای صهیونیستی خود پیرامون مسائل منطقهای و قراردادهای نظامی دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.
-
نگرانیها از به خطر افتادن حقوق زنان در افغانستان
نگرانی ها از سوی قانونگذاران هر دو حزب اصلی در آمریکا و همچنین فعالان حقوق زنان در خصوص از دست رفتن دستاورهای به سختی کسب شده در حوزه زنان و جامعه مدنی در افغانستان در صورت خورج شتابزده آمریکا از این کشور افزایش یافته است.
-
/گزارش/
عیان شدن تنشهای اجتماعی در اردن
"مناقشه اخیر بین ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن و برادر ناتنیاش شاهزاده حمزه تنها یک دسیسه مربوط به کاخ پادشاهی نبود. این مناقشه به مساله مداخله عربستان اشاره داشته و تنشهای گستردهتر در داخل جامعه پیچیده اردن را برجسته ساخت."
-
راه نجاتی از بحران سیاسی اسرائیل وجود ندارد
یک نویسنده اسرائیلی اعلام کرد که همچنان نظام سیاسی اسرائیل در بن بست قرار دارد و در حالی که نتانیاهو به دنبال تشکیل یک دولت راستگرا است، اما وی با دشواریهایی در کسب موافقت بیسلئیل سموتریچ، رئیس فهرست صهیونیسم دینی برای حمایت از فهرست یکپارچه عربی مواجه است.
-
/یادداشت/
احیای دیپلماسی گردشگری؛ ضرورتی انکار ناپذیر در روابط خارجی
"استفاده از قدرت سخت یا قدرت نظامی برای تحتتاثیر قراردادن رفتار و علایق طرفهای سیاسی در راستای رسیدن به اهداف دیپلماتیک به سرعت در حال دگرگونی است. امروزه، از جمله سازوکارهای بینالمللی دولتها برای تاثیر بر علایق و جذب مخاطب خارجی و همسو کردن آنها به نفع سیاستهای کشور و بهبود روابط، استفاده از قدرت نرم است."
-
توطئه تروریستی در کریمه با منشأ ادلب
آیا واشنگتن، الجولانی را وارد بازی علیه روسیه کرده است؟
روسیه گروه تحریرالشام به رهبری ابومحمد الجولانی را به برنامهریزی برای انفجاری در مرکز شهر کریمه که اوکراین و روسیه بر سر آن نزاع دارند و در حال حاضر تحت کنترل روسیه است، متهم کرد.
-
/تحلیل- الأخبار/
پیشنهاد عربستان به صنعاء همزمان با حس کردن خطر از دست دادن مأرب
یک رسانه عرب زبان در یادداشتی با پرداختن به تحولات استان مأرب یمن نوشت، عربستان شکست در این استان در مقابل ارتش و کمیتههای مردمی یمن را احساس کرده است و به همین دلیل و به منظور ممانعت از سقوط مرکز مأرب و تسلط نیروهای یمن بر آن روی یک طرح جدید کار میکند.
-
/گزارش/
نگرانی فرانسه از بازگشت داعش به عراق، سوریه و لبنان
وزیر دفاع فرانسه خانم "فرانسوا پارلی" در دیماه گذشته از تجدید حیات داعش اظهار نگرانی شدید کرد و گفت: فرانسه معتقد است داعش همچنان حضور دارد و حتی میتوانیم بگوییم که داعش دوباره در سوریه و عراق در حال ظهور است. وی ادامه داد: از زمان سقوط آخرین پناهگاه داعش در سوریه در منطقه باغوز ما شاهد قدرت گرفتن دوباره داعش در سوریه هستیم.
-
چرا بحث در مورد پیمان مونترو در ترکیه بالا گرفته است؟
بحثهای اخیر در رابطه با پیمانی که ۸۵ سال پیش برای نظارت بر تنگههای کلیدی ترکیه بسته شده، موجی از ناراحتی در میان سیاستمداران این کشور ایجاد کرده است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.