باستانشناسي
-
کشف عجیبی که باستانشناسان دوباره مدفون کردند
محققان باستانشناس در مکزیک اعلام کردند ناگزیرند یک اثر تاریخی مهم را که در حومه مکزیکوسیتی کشف شده تا زمانی نامعلوم در آینده دوباره مدفون کنند.
-
/یادداشت/
تحلیلی تازه بر نگارش الواح کشف شده ی کنارصندل جیرفت
از نظر بنده جهت نگارش یکی از الواح چند سطری کشف شده از محوطه کنارصندل جیرفت، نه از راست به چپ، بلکه از چپ به راست، اما برای سطر اول است. در ادامه، نگارش به صورت مارپیچی چپ به راست، راست به چپ در سطرهای بعدی ادامه مییابد و در مجموع گویا لوح مورد بحث مانند استوانه کوروش دوم، پس از ذکر نسبنامهای، به شرح یک واقعه و یا فرمان، اما به صورت خیلی کوتاه اشاره میکند.
-
مطالعات ژنتیک روی استخوانهای باستانی
بقایای استخوانی بهدستآمده از کاوشهای باستانشناسی سراسر کشور برای تعیین هویت و اصالت قومیتها در آزمایشگاه فرسودگی زیستی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی ـ فرهنگی، مورد مطالعات ژنتیک قرار میگیرد.
-
صدها تابوت در مصر مرمت شدند
در جریان پروژه بزرگ مرمت تابوتهای مصر باستان، صدها تابوت در «موزه مصر» مرمت شدند.
-
یافتههای تازه باستانشناسی از «سبزهمیدان» قزوین
باستانشناسان به این نتیجه رسیدهاند که لایههای کاوششده در محدوده سبزهمیدان قزوین که در آنها مواد فرهنگی از قبیل سفال، استخوان و دیگر یافتهها بهدست آمده، هیچ کدام از نوع نهشته فرهنگی برجا نیستند و در نتیجه جابهجایی از مکانی به مکان دیگر حمل شدهاند.
-
بخشهای جداشده «کتاب مردگان» به هم متصل شدند
تکههای جداشده از پارچهای که بر روی آن نوشتههایی از «کتاب مردگان» مصر باستان نقش بسته است بعد از مدتها به صورت دیجیتالی کنار یکدیگر قرار گرفتند.
-
باستانشناسان دنبال شهر پررونق سلجوقی در بجنورد
فصل دوم مطالعات باستانشناختی محوطه «معصومزاده» بجنورد در خراسان شمالی آغاز شد. در فصل اول کاوش، پیشفرضهایی در ارتباط با استقرار شهری پررونق از دروه سلجوقی در این منطقه مطرح شده است.
-
کشف کارگاه باستانی سفالسازی در مصر
باستانشناسان موفق شدند بقایایی از یک کارگاه سفالسازی را که در شرایط مطلوبی قرار دارد در مصر کشف کنند.
-
ماجرای کشف گور بانوی اشکانی چه بود؟
کاوش نجاتبخشی محوطه وِلِم در محدوده سد گِلوَرد نکا در شهرستان بهشهر، به کشف مجموعهای از بقایای ۲۵ تدفین و هدایای فاخر تدفینی دوره اشکانی، از جمله بقایای تدفین و هدایای بانویی ۲۵ تا ۳۰ ساله منجر شد.
-
کاوش در حمام صفوی فرحآباد
کاوشهای باستانشناسی حمام صفوی فرحآباد به منظور حفاظت و جلوگیری از تخریب بیشتر آغاز شد.
-
کشف اثر هنری که «نئاندرتالها» خلق کردند
یک اثر هنری که توسط «نئاندرتالها» خلق شده است در یکی از غارهای آلمان کشف شد.
-
در یک نشست مطرح شد
چرا بخش خصوصی را تحویل نمیگیرند؟
در آستانه چینش کابینه در دولت سیزدهم، از تشکلهای خصوصی گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی پرسیده شد که چرا در ارتباط با نهادهای بالادستی، مجلس، وزارتخانهها و سایر دستگاهها تا کنون ناموفق بودهاند و مرجع دریافت نظر و اطلاعات در این سه حوزه تخصصی نیستند.
-
شناسایی محوطههای تاریخی جدید در مریوان
محوطههایی شاخص و کلیدی از دوران پارینهسنگی تا دوران اسلامی، در جریان بررسیهای باستانشناسی منطقه مریوان شناسایی و مطالعه شد.
-
کشف بقایای یک کلیسای تاریخی در آلمان
باستانشناسانی که در آلمان به دنبال کشف یک کاخ سلطنتی بودند به بقایای یک کلیسای تاریخی برخوردند.
-
کشف بقایای چند وایکینگ در سوئد
چند قبر متعلق به وایکینگها به همراه چند اثر تاریخی در سوئد کشف شد.
-
یافته جدید باستانشناسان ایرانی
قدمت هلیلرودِ جیرفت به پارینهسنگی رسید
دستاوردهای نخست بررسی پارینهسنگی «جیرفت» که در راستای تکمیل نقشه باستانشناسی کشور صورت گرفت، نشانگر وجود استقرارهای دوران پارینهسنگی میانی و احتمالا پارینهسنگی قدیم در حوزه هلیلرود است.
-
کاخهای افشاری از دل کاوشهای کلاتنادری بیرون آمد
کاخهای دوره افشاریه و گورستانهای پیش از تاریخ با فرهنگ اقوام کوچروی اوراسیا، از میان کاوشهای باستانشناسی در محدوده دژ طبیعی کلاتنادر بیرون آمد.
-
کشف تابوت تاریخی رومی در انگلستان
یک تابوت تاریخی شامل بقایای دو انسان در انگلستان کشف شد.
-
ارثی که به وزیر جدید میرسد
دومین وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درحالی قرار است تعیین شود که گِرههای کور گذشته هنوز باز نشده و کرونا سنگهای بیشتری را بر سر راه قرار داده است.
-
کشف تازه از تدفین انسان در فارس
کاوش باستانشناسی محوطه «هیربدان» داراب به شناسایی نهشتههایی از دوره کفتری و یافتههایی از قبیل تدفینهای انسانی، سازههای معماری و چند کتیبه روی لبه ظرف سفالی منجر شد.
-
آغاز فصل سوم کاوشهای باستانشناسی «خُلهکوه» تاکستان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین از آغاز فصل سوم کاوشهای خلهکوه تاکستان در ادامه مطالعات باستانشناسی این منطقه برای امکانسنجی ایجاد سایتموزه خبر داد.
-
یافتههای تازه باستانشناسان در لرستان
باستانشناسان ردپایی تازه از ادوار پیش از تاریخ تا دوران اسلامی در تپه «امرایی الشتر» لرستان کشف کردند.
-
/یادداشت/
«پوده» از نزدیک
«پوده»، روستایی از توابع شهرستان دهاقان است و در ٩٠ کیلومتری اصفهان قرار گرفته؛ منطقهای که اماکن تاریخی آن و فاصلۀ طبیعیاش از پارک ملی و پناهگاه حیاتوحش کلاه قاضی اصفهان، نشان میدهد در برههای از دوران اسلامی، نخجیرگاه برخی شاهان و حتی حاکمان عصر صفوی تا عهد قاجار بوده است.
-
مرمت گنبد شیخ لطفالله با حاشیه شروع شد!
پس از گذشت دو سال و در حالی که هنوز، به سؤال بسیاری از منتقدان دربارۀ چندوچون مرمت گنبد شیخ لطفالله پاسخی اصولی داده نشده، خبر میرسد که روند مرمت ترکهای بعدی گنبد، به دست همان گروه مرمتگر پیشین آغاز شده است؛ باستانشناسی که اعلامشده بود بهعنوان ناظر بر ادامۀ مرمت این گنبد نظارت خواهد داشت اما، از شروع مرمت بیاطلاع است!
-
وزیر گردشگری در دیدار با سفیر آلمان:
«از کشورهای جهان عقب نیستیم»
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به سفیر آلمان در ایران گفت: با خرید تعداد زیادی واکسن خارجی و تولید واکسن داخلی امیدوارم تا دو ماه دیگر واکسیناسیون شدت بیشتری بگیرد و دوباره شاهد رونق گردشگری باشیم.
-
کشف سکههای متعلق به دوران طاعون
یک فرد در انگلستان سکههای نادر متعلق به دوران طاعون یا مرگ سیاه را کشف کرده است.
-
کشف یک قلعه تاریخی در ترکیه
گروهی از باستانشناسان در ترکیه قلعهای متعلق به دوران پادشاهی «اورارتو» را کشف کردهاند.
-
تحقیق درباره راز قبرهایی که باز میشدند
مردم مناطقی از اروپا در بازه مشخصی از قرون وسطا عادت داشتند بنا به دلایلی که هنوز مشخص نیست قبرها را دوباره باز کنند و برخی از اشیائی را که به همراه اجساد دفن شده بودند خارج کنند.
-
کشف اتفاقی یک لوح باستانی در مصر
یک لوح سنگی باستانی در ارتباط با یک فرعون به طور اتفاقی در مصر کشف شد.
-
کشف گورستان باستانی در یک کاخ
باستانشناسان در یکی از جزایر کرواسی یک گورستان باستانی را در باغ یک کاخ تاریخی کشف کردهاند.