برای دسترسی به اخبار قدیمی‌تر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.
  • چرا وضعیت کرونایی هند فاجعه‌بار شد؟

    چرا وضعیت کرونایی هند فاجعه‌بار شد؟

    در هند در طول دو ماه گذشته هم جشن‌های سالانه رنگ در آغاز بهار برگزار شده است، هم فستیوال مذهبی عظیم حمام شاهی و هم رقابت‌های انتخاباتی در پنج ایالت پر جمعیت. هند یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد و حتی قبل از این هفته‌های اخیر هم متهم بود که به دلیل عدم پوشش کافی تست و مراقبت‌های بهداشتی، آماری که از تعداد بیماران و مرگ و میر ناشی از کرونا ارائه می‌کند، غیردقیق و تخفیف‌یافته است.

  • مراقب این توله‌سگ بانمک باشید!

    مراقب این توله‌سگ بانمک باشید!

    با سقوط بورس در ایران و رشد همزمان بازار ارزهای دیجیتال در جهان، سرمایه‌های خرد سرگردان حالا به سمت این بازار نوپدید سرازیر شده است. در کنار این اقبال عمومی در جهان و ایران نسبت به این دارایی مجازی، صدها و بلکه هزاران صفحه و کانال در شبکه‌های اجتماعی برای اطلاع‌رسانی، آموزش و کاسبی در این بازار راه افتاده.

  • داریم غرق میشیم!

    /دغدغه‌های شغلی/

    داریم غرق میشیم!

    تغییر وضعیت شیوع ویروس کرونا اجازه فعالیت از بسیاری مشاغل را مجددا گرفت اما باشگاه‌داران و صاحبان مجموعه‌های آبی و ورزشی معتقدند ضرری که آنان متحمل شدند، مشاغل دیگر نشدند و به عبارتی صاحبان و مربیان ورزش‌های آبی واقعا بیچاره شدند!

  • روایت شهری که هر کوچه‌اش یک مسجد دارد

    روایت شهری که هر کوچه‌اش یک مسجد دارد

    مسجدهای کوچک و بزرگ ندوشن قدمت و داستان‌های بسیاری دارند. از مسجد «آمنه‌گل» گرفته که فقط یک اتاق کاهگلی دارد و فقط زنان در آن رفت و آمد می‌کردند تا «مسجد جامع» که بخشی از تاریخ آن در موزه متروپولیتن نگهداری می‌شود.

  • هند بیشتر از «من و تو» نگران توافق ایران و چین است

    هند بیشتر از «من و تو» نگران توافق ایران و چین است

    تقریبا دو هفته از امضای سند توافقنامه همکاری 25 ساله ایران و چین می‌گذرد.

  • آیا دندانپزشک‌ها پول پارو می‌کنند؟

    /دغدغه‌های شغلی/

    آیا دندانپزشک‌ها پول پارو می‌کنند؟

    «دندونپزشکی شغل خوبیه بابا. درسته حالا دست طرف تو دهن مردمه اما عوضش پول خوبی می‌گیره. هیچکدومشون هم که تعرفه دولتی رو قبول ندارن، هر کسی نرخ خودشو داره و ۱۰ دقیقه‌ای یه دندون می‌کشه ۵۰۰ هزار تومن می‌گیره.» این تصور بسیاری از مردم درباره شغل دندانپزشکی است؛ تصوری که با آنچه خودِ دندانپزشکان می‌گویند متفاوت است.

  • هشدار! این آپشن می‌تواند قاتل کودکان شود

    /عادت‌های بد/

    هشدار! این آپشن می‌تواند قاتل کودکان شود

    «وقتی سوار ماشین شدیم، مثل همیشه از سقف بیرون رفت. تو اتوبان بودیم که یهو ترافیک شد و شوهرم پاشو گذاشت رو ترمز. پسرم با قفسه سینه خورد به لبه سان‌روف. دکترا گفتن استخوان جناق سینه‌ش شکسته و ریه شو پاره کرده و نتونستن براش کاری کنن. پسر نازنینم از دست رفت.»

  • نظر بدهید / یک مقام صنفی: مردم صف مرغ را دوست دارند!

    نظر بدهید / یک مقام صنفی: مردم صف مرغ را دوست دارند!

    رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی گفته است که مردم از صف مرغ خوششان می‌آید!

  • روی سردیس هخامنشی ننشینید!

    روی سردیس هخامنشی ننشینید!

    لباس‌های پلوخوری‌شان را پوشیده‌اند و با ظاهری که بیشتر مناسب مجالس مهمانی و عروسی است برای بازدید از موزه آمده‌اند. اغلب یک دوربین حرفه‌ای روی دوششان انداخته‌اند و ژست می‌گیرند تا همراهشان عکسشان را ثبت کند. گاهی اطرافِ جایی که برای عکاسی پسندیده‌اند آنقدر شلوغ می‌شود که مجبورند به بقیه تذکر دهند صحنه را برای عکاسی آنان خالی کنند چون حوصله صبرکردن هم ندارند.

  • دروغ سیزده از کجا آمده است؟

    دروغ سیزده از کجا آمده است؟

    «کج‌شدن برج میلاد»، «پس‌فرستادن کوه نور توسط ملکه انگلیس» یا اخبار فوت چهره‌های سرشناس، دروغ‌هایی هستند که در یک روز یعنی صبح سیزدهم فروردین شکل گرفتند و پایان همان روز عمرشان به سر آمد؛ شایعه‌هایی که به «دروغ سیزده» معروفند. اما این باور عامیانه از کجا آمده است؟

  • زاویه‌های پنهان پرونده تجاوز «ک.الف»

    زاویه‌های پنهان پرونده تجاوز «ک.الف»

    «ک.الف می‌تواند شکایت کند»؛ این عبارتی است که برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی و حتی کسانی که جسته و گریخته مساله را دنبال می‌کردند، مدام در مورد پرونده تکرار می‌کنند که «می‌تواند از رسانه‌ها شکایت کند»، «می‌تواند از متهم‌کنندگان شکایت کند»، «می‌تواند از حساب‌های توییتری شکایت کند» و ... . می‌گویند کسانی که او را به تجاوز متهم کردند با میل خودشان با او رابطه داشته‌اند و می‌گوید دختری که به خانه مردی می‌رود می‌داند که قرار است چه اتفاقی بیفتد و شاید اصلا دلش می‌خواسته!

  • با شخصیت جنجالی نوروز ایرانی بیشتر آشنا شوید

    با شخصیت جنجالی نوروز ایرانی بیشتر آشنا شوید

    پیام‌آوران نوروزی با نزدیک‌شدن بهار سر چهارراه‌ها دیده می‌شوند. هر لباس قرمزی که دستشان بیاید می‌پوشند، چهره‌هایشان را سیاه می‌کنند و وقتی چراغ قرمز می‌شود بین ماشین‌ها حرکت می‌کنند و آنقدر بدنشان را با صدای تمبک حرکت می‌دهند تا چیزی دستشان را بگیرد.

  • از بی‌حرمتی به یک دستبافته گیاهی تا ثبت جهانی آن

    /پرتره ناشناخته‌ها/

    از بی‌حرمتی به یک دستبافته گیاهی تا ثبت جهانی آن

    مدرسه‌ای که سال‌ها پیش در آن درس می‌خوانده حالا تبدیل به یک هتل سنتی شده است؛ خانه‌ای خشتی با پنجره‌های ارُسی، شیشه‌های رنگی و حوض پرآبی که فواره‌اش عصرها روشن می‌شود. حالا در ۷۴ سالگی پایش به مدرسه قدیمی‌اش باز شده تا درباره زیلو و اینکه چه شده که تصمیم گرفت زیلوهای قدیمی را جمع کند و برایشان موزه‌ای راه بیندازد بگوید.

  • هفت سین مشهوری که سین هایش شد؛ سیم تله، سیم چین...

    از محافظت آیت الله خامنه ای تا شهادت در عملیات والفجر ۸

    هفت سین مشهوری که سین هایش شد؛ سیم تله، سیم چین...

    ۹ سال و ۹ سفره هفت سینی که سین هایش شده بود؛ مین سوسکی، سیم تله، سیم چین، سیم خاردار، سرنیزه و... و جوانانی که یکی یکی برای تولد دوباره ایران زمین به خاک افتادند.

  • ناگفته‌هایی درباره قطعه هنرمندان بهشت زهرا

    ناگفته‌هایی درباره قطعه هنرمندان بهشت زهرا

    «عه، مگه ملکه رنجبرم مُرد؟»،«آقا، قبر سیروس گرجستانی کجاست؟»،«علی، بیا حسن جوهرچی اینجاست».

  • «شوهرم موهایم را تراشید و من گریستم»

    «شوهرم موهایم را تراشید و من گریستم»

    مناسبت‌های تقویمی شاید خیلی کاربردی نباشد اما گاهی می‌تواند برای ما یادآور دوستان و عزیزانی باشد که در این شلوغی کارها با بهانه‌ای از آنها یادی کنیم. مثلا روز معلم به «حوریه» زنگ میزنم و او با اولین جمله می‌گوید می‌دانستم زنگ می‌زنی و کلی بگو و بخند می‌کنیم و بعد هم خداحافظ ... .

  • رونمایی از تخلفات عجیب برخی داروخانه‌ها و مراکز درمانی

    رونمایی از تخلفات عجیب برخی داروخانه‌ها و مراکز درمانی

    در حالی که برخی از داروخانه‌ها از ناآگاهی بیماران استفاده می‌کنند و برای یک نسخه هم از بیمار و هم از سازمان تامین اجتماعی پول می‌گیرند، سازمان تامین اجتماعی همزمان با طرح اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک و توسعه خدمات غیرحضوری از ابتدای اسفندماه اعلام کرده است که دیگر دفترچه‌های بیمه درمان کاغذی صادر نمی‌شوند.

  • نام‌هایی که از تاریخ پاک نمی‌شود

    گفت‌وگو با نوه مصدق؛

    نام‌هایی که از تاریخ پاک نمی‌شود

    تاریخ و تصمیمات بزرگی در تاریخ هر ملتی وجود دارد که باعث می شود هرگز از یادها نرود حتی اگر دهها سال از آن بگذرد. تاثیر این تصمیمات بر سرنوشت ملتها، حتی با تغییر حکومتها هم قابل انکار نیست. مثل ۲۹ اسفند که برای مردم ایران یادآور ملی شدن صنعت نفت در دوره نخست وزیری دولت دکتر محمد مصدق است.

  • ماجرای دیدار «حسین» و «منیژه» پس از ۱۸ سال

    ماجرای دیدار «حسین» و «منیژه» پس از ۱۸ سال

    «از نیروی هوایی آمدند و ساختمان، ورودی‌ها، درها و پنجره‌ها را رنگ زدند. در و دیوار ساختمان پر شده بود از پلاکاردهای خوش‌آمدگویی. آقای روادگر آمد اما حسین نه!»

  • با خوراکی‌های شوینده آشنا شوید

    با خوراکی‌های شوینده آشنا شوید

    برخی خوراکی‌ها خاصیت شویندگی هم دارند. هم می‌توان آنها را همراه غذا مصرف کرد و هم می‌توان از آنها برای تمیز و ضدعفونی‌کردن سطوح در خانه‌تکانی‌های عید استفاده کرد. در حالی که ورود شوینده‌ها به فاضلاب به دلیل بروز مسائل و عوارض بسیاری مثل پدیده مغذی‌شدن، تجزیه‌ناپذیری گروه سخت‌شوینده‌ها، ایجاد کف و مسائلی دیگر موجب آلودگی منابع آبی و محیط زیست می‌شوند، شوینده‌ها با مواد طبیعی آلودگی‌ تولید نمی‌کنند.

  • جنگ چند هزار میلیاردی بخاطر پول خُرد

    جنگ چند هزار میلیاردی بخاطر پول خُرد

    «شما از کی حسابتو شارژ کردی؟ فکر کن یه عده زیادی مثل خودت حسابشونو شارژ می‌کنن و چند ماه هم طول می‌کشه تا استفاده‌ش کنن. حساب کن ببین چه پول کَلونی میشه و صاحب اپلیکیشن هم چه سودی می‌بره. حالا یکی پیدا شده که زورش زیادتره و می‌خواد رقیبشو از میدون بِدر کنه و میگه همه هم باید از اون چیزی که من میگم استفاده کنن. واسه خاطره همینه که اپلیکیشن قبلی داره از دور خارج میشه.»

  • گوشه‌ای از یک وضعیت تکان‌دهنده در چابهار

    گوشه‌ای از یک وضعیت تکان‌دهنده در چابهار

    سال‌هاست که بی‌آبی در این خطه جان می‌گیرد. از کودک گرفته تا پیر و جوان، یکی در توتک‌ها غرق شده و یکی طعمه گاندوها شده است. گاهی هم شانس با بعضی کودکان مثل «حوا» و «امیرحمزه» یار بوده تا اگرچه یک عضو بدنشان را از دست داده‌اند اما زنده مانده‌اند تا شاید روزی را ببینند که آب به روستاهایشان رسیده است.

  • نمایش فقر بچه‌ها؟ به چه قیمتی؟

    نمایش فقر بچه‌ها؟ به چه قیمتی؟

    قرار بود امروز، جمعه در یکی از گالری‌های خیابان پاسداران تهران نمایشگاه عکسی از بچه‌های کوره پزخانه برگزار شود اما این نمایشگاه دیروز به همت و اعتراض تعدادی از فعالان اجتماعی و فعالان حقوق کودک لغو شده است.

  • یکی جلوی این دزدها را بگیرد

    یکی جلوی این دزدها را بگیرد

    قامتش خمیده است اما روحی به بلندای درختان سرو دارد، دست‌های پینه‌بسته‌اش را نشانم می‌دهد و می‌گوید درختی که با این دست‌ها کاشته بودم را شبانه بریدند و بردند، دنباله نگاهش را که می‌گیرم به ویلای مجللی می‌رسم که بین درختان میوه جا خوش کرده است. تلخندی می‌زند و می‌گوید، باغ من کنار این ویلا است اما به منِ کشاورز اجازه ساخت چهاردیواری و حفاظت از درختانم را نمی‌دهند!

  • اینجا کرونا در سفر است

    اینجا کرونا در سفر است

    برخورد سلیقه‌ای با محدودیت‌ها و پروتکل‌های بهداشتی صدای خیلی از مردم را درآورده است. انتشار ویدئوهایی از نارضایتی مردم از خدمات نامناسب برخی از شرکت‌های هواپیمایی واکنش سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری را به همراه داشته است و حتی سه پروازِ یکی از شرکت‌های هواپیمایی به دلیل رعایت‌نکردن دستورالعمل‌های ابلاغی مقابله با شیوع ویروس کرونا لغو شده است.

  • ما کرونا نمی‌گیریم!

    ما کرونا نمی‌گیریم!

    با وجود شیوع کرونای انگلیسی و شروع موج چهارم این بیماری و همینطور هشدارهای وزارت بهداشت، اما گویی برخی باور دارند که کرونا نمی‌گیرند و در مقابل هرگونه هشداری تنها مقاومت می‌کنند!

  • جزئیاتی از کار و زندگی یک زوج مکانیک

    جزئیاتی از کار و زندگی یک زوج مکانیک

    این روزها سخت است که با کسی درباره «ساختن زندگی از هیچ» حرف بزنید. دختر و پسری که عاشق هم شده‌اند و به همه پشت کرده‌اند تا با سختی‌های زندگی در کنار هم بجنگند و زندگی کنند، خط داستانی مناسب یکی از سریال‌های مناسبتی صداوسیماست، نه زندگی واقعی! با این وجود هنوز هم هستند کسانی که نه تنها این خط داستانی را باور می‌کنند، بلکه تجربه‌اش هم می‌کنند!

  • سرگذشت تلخ دو بیمار در بیمارستانی مشهور

    سرگذشت تلخ دو بیمار در بیمارستانی مشهور

    فرزند یک بیمار ۶۸ ساله که در پی کارگذاری اشتباه یک شنت در مغزش جان باخته و همچنین فرزند بیماری دیگر که بعد از چند روز سرگردانی در بخش کرونای بیمارستان فوت کرده، به روایت سرگذشت تلخ پدران خود پرداختند.

  • حرف‌های قبرکنی که آرامگاه میناوند را آماده کرد

    /دغدغه‌های شغلی/

    حرف‌های قبرکنی که آرامگاه میناوند را آماده کرد

    کارش در افغانستان کشاورزی بوده و حالا که سه سالی می‌شود ساکن ایران شده، شغلش کندن قبر است. او و برادرش خانه ابدی مرحوم مهرداد میناوند و علی انصاریان را آماده کرده‌اند.

  • مواجهه یاسمنگولایی با یاسمنگولاها

    مواجهه یاسمنگولایی با یاسمنگولاها

    «یاسمنگولا پاش لای در گیر کرده بود / سگه واسه گرفتنش تیر کرده بود».