سرطان
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از کشف یک ابر گازی عظیم تا بازگشت رنگ طبیعی موهای خاکستری
در این شماره از بسته اخبار علم و فناوری ایسنا، خبرهایی از شناسایی نوع جدیدی از ابرهای گازی در فضای میانکهکشانی، تلاش برای ساخت موشکهایی با توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر، بازگشت رنگ اصلی موهای خاکستری در نبود استرس و دو خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
مروری بر نتایج یک پژوهش؛
در ایران چند سال زندگی به دلیل سرطان از دست میرود؟
بررسی روند مرگومیر ناشی از سرطان در بازه زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ در ایران، نشان میدهد که در سال ۱۳۹۰ سالهای عمر از دسترفته به دلیل مرگ ناشی از سرطان، ۴۲۰ هزار سال بود، اما این مقدار در سال ۱۳۹۵ به ۵۳۰ هزار سال افزایش یافته است.
-
کشف ساختارهایی که به مقابله با تومورهای مغزی کمک میکنند
پژوهشگران سوئدی در بررسی جدید خود، ساختارهایی را کشف کردهاند که میتوانند در مقابله با تومورهای مغزی موثر باشند.
-
درمان سرطان بر روی باروری تأثیر دارد؟
یک متخصص زنان و زایمان گفت: هر نوع درمانی تأثیرات خاص خود را بر روی باروری دارد که در این میان درمانهای سرطان میتواند تأثیرات بیشتری داشته باشد.
-
سلولهای سرطانی برای زنده ماندن، خود را میخورند!
پژوهشگران دانمارکی در بررسی جدید خود دریافتهاند که سلولهای سرطانی، بخش آسیبدیده را به اندامی که مانند معده آنها است، منتقل میکنند تا انرژی لازم برای سلولهای جدید فراهم شود.
-
درمان سرطان با عوارض جانبی کمتر
در سالهای اخیر، ایمنیدرمانی، انقلابی در زمینه درمان سرطان ایجاد کرده است. با این حال، واکنشهای التهابی در بافتهای سالم اغلب عوارض جانبی ایجاد میکنند که این عوارض میتوانند جدی باشند و منجر به قطع دائمی درمان شوند. البته هنوز این سمیت بهدرستی درک نشده و مانع اصلی استفاده از روش ایمنیدرمانی است.
-
واکنش متفاوت بدن افراد مبتلا به سرطان نسبت به واکسن کووید-۱۹!
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتهاند که واکنش بدن افراد مبتلا به سرطان در برابر واکسن کووید-۱۹ متفاوت است.
-
درمانی که سیستم ایمنی را به مقابله با سلولهای سرطانی ترغیب میکند
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نوعی روش ایمنیدرمانی را به کار گرفتهاند که میتواند سیستم ایمنی را به مقابله با سلولهای سرطانی ترغیب کند.
-
نمک دریا، شفابخش یا سرطانزا؟
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف انواع نمکهای دریا هم به دلیل اینکه حاوی ید نیستند و هم بهدلیل آلودگیها و فلزات سنگینی که دارند، سبب بروز انواع سرطانهای کبد و مثانه میشود و نباید در برنامه غذایی روزانه ما قرار گیرد.
-
تحریک رشد سلولهای سرطانی با افزایش گلوکز کبد
نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، ایروین آمریکا نشان میدهد که چگونه تنظیمات شبانهروزی بدن، تولید گلوکز در کبد را طی پیشرفت سرطان ریه از بین میبرد و چگونه افزایش تولید گلوکز ممکن است رشد سلولهای سرطانی را تحریک کند.
-
تاثیر جانبی یک دارو در کاهش خطر ابتلا به سرطان
بر اساس مطالعه جدیدی که نتایج مصرف استاتین را برای یک دوره چهار ساله پیگیری کرده است، تجویز داروهای استاتین برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی میتواند خطر ابتلای آنان را به سرطان و مرگ ناشی از سرطان کاهش دهد.
-
آنچه مبتلایان سرطان قبل از تزریق واکسن کرونا باید بدانند
تزریق واکسن کرونا یا عدم تزریق آن از اصلی ترین دغدغه های مبتلایان به سرطان است و این بیماران باید بدانند که صرف نظر از هر نوع درمان، می توانند واکسن کرونا را دریافت کنند.
-
سلولهای سرطانی آزمایشگاهی مانند واقعیها نیستند
یک مطالعه جدید با هدف ایجاد تحول در نحوه برخورد ما با تحقیقات سرطان، نشان داده است که سلولهای سرطانی رشد یافته در ظروف آزمایشگاهی، همان ویژگیهای سلولهای سرطانی در انسان را منعکس نمیکنند.
-
درمان سرطان پستان با قاتلان طبیعی
قاتلان طبیعی، بخشی از سیستم ایمنی بدن انسان هستند که اهداف آنها سلولهای تومور سرطان پستان است. محرکهای آنها نیز پروتئینهای همجوشی هستند که توسط محققان دانشگاه کلمسون، آمریکا ساخته شدند تا این دو را با هم مرتبط کنند.
-
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
سرطان پستان بیماری زنانه نیست
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه معضل عمدهای که با آن مواجه هستیم این است که باوجود اطلاع رسانیهایی که در خصوص سرطان پستان در زنان صورت میگیرد، این اطلاع رسانی شامل مردان نمیشود و مردان از ابتلا به سرطان پستان خود را مستثنی میدانند، گفت: بنابراین حضور مردان در کلینیکها برای بررسی مشکلشان خیلی دیرتر اتفاق میافتد و غالبا زمانی مراجعه میکنند که معمولا بیماری آنها در مرحله پیشرفتهتری است.
-
بقای سلولهای سرطانی با کمک ژن پیری!
پژوهشگران فنلاندی و اسکاتلندی در بررسی جدید خود دریافتند که سلولهای سرطانی با کمک ژنی موسوم به "ژن پیری" میتوانند پایههای خود را در بدن محکم کنند و گسترش یابند.
-
از بین بردن سرطان با استفاده از رادیوداروها و نانوذرات
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود سعی دارند تا رادیوداروها و نانوذرات را برای مقابله با سرطان به کار ببرند.
-
انفجار سلولهای سرطانی با چربی سالم
در حال حاضر، اسیدهای چرب امگا ۳ در میان افرادی که به دنبال روشهایی برای بهبود سلامت قلب خود هستند، محبوب شده است اما نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که این مواد شیمیایی ممکن است ماده اصلی برای از بین بردن تومورهای سرطانی باشند.
-
چگونه میزان مسمومیتزایی برنج را کاهش دهیم؟
یک کارشناس تغذیه می گوید شایع ترین موارد گزارش شده، آلودگی برنج با آرسنیک، کادمیم، جیوه و سرب بوده که دریافت آنها به مدت طولانی، مسمومیت و عوارضی مانند سرطان و نقص مادرزادی در نوزادان را به دنبال دارد.
-
علایم یکی از سرطانهای شایع کودکان
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) سرطان خون یکی از شش سرطان شایع در کودکان است و در صورت تشخیص به موقع درصد بهبودی آن به میزان چشمگیری افزایش مییابد. آگاهی هر چه بیشتر افراد جامعه نسبت به علائم این بیماری منجر به تشخیص زودهنگام و در نتیجه درمان مؤثرتر آن میشود.
-
شایع ترین علائم سرطان پوست چیست؟
رئیس مرکز فوریت های پزشکی گیلان، شایع ترین علامت سرطان پوست را تغییرات پوستی مثل یک توده پوستی جدید، زخم های پوستی که بهبود نمی یابند و تغییرات در خال های پوستی عنوان و تصریح کرد: ملانوما مرگبارترین نوع سرطان پوست است.
-
تشخیص سرطان در چند دقیقه با کمک اشعه ایکس
مهندسان دانشگاه دوک (Duke) نمونهی اولیه یک دستگاه اشعهایکس را ساختهاند که نه تنها شکل اجسام را نشان میدهد بلکه ترکیبات مولکولی آنها را نیز نمایان میکند.
-
نقش تغذیه در پیشگیری و درمان سرطان
انجمن علمی دانشجویی بین رشتهای پیشگیری از سرطان دانشگاه فردوسی مشهد جلسهای مجازی با عنوان "نقش تغذیه در پیشگیری و درمان سرطان" را برگزار میکند.
-
اولین آزمایش خون در جهان برای نظارت بر درمان سرطان
محققان "دانشگاه ملی سنگاپور" اخیرا از توسعه اولین آزمایش خون در جهان برای نظارت در لحظه بر میزان موفقیت درمان سرطان خبر دادهاند.
-
کمبود پلاکت خون در استان بوشهر
مدیرکل انتقال خون بوشهر از کمیاب شدن پلاکت خون و نیاز مبرم بیماران به این فرآورده خبر داد و از مردم خواست برای رفع این کمبود یاری نمایند.
-
پژوهشگران بررسی کردند
راهکاری برای کاهش درد در بیماران سرطانی
آموزش خودمدیریتی درد میتواند اثر مثبتی بر کنترل شدت درد و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک بگذارد.
-
انواع سرطان و راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه سرطان بهعنوان یک بیماری ژنتیکی شناخته میشوند، گفت: عامل پنج تا ۱۰ درصد از انواع سرطانها میتواند ارثی و خانوادگی باشد و حدود ۸۰ درصد سرطانها تکگیر هستند، یعنی تنها یک عضو خانواده را درگیر میکند.
-
خطرات جدی "قلیان" برای "سلامت"
قلیــان کشــیدن بــه روش اســتفاده از دخانیــات اشــاره دارد کــه در آن دود قبــل از رسـیدن بـه دهـان مصـرف کننـده از آب عبـور مـیکنـد و همین امر برای برخی این تصور را ایجاد میکند که ضرر آن در هنکام گذر از آب کاهش مییابد و از سیگار سالمتر میشود. این در حالی است که دود دخانیــات حــاوی بیــش از ۷۰۰۰ مـاده شـیمیایی اسـت کـه حداقـل ۲۵۰ مـورد از آن مضـر و حداقـل ۶۹ مـورد از آن بـه عنـوان عامـل سـرطان شـناخته شـده اسـت.
-
نرمافزاری که میتواند بیماری خطرناک مری را به موقع تشخیص دهد
شرکت ژاپنی "انایسی"، نرمافزاری ابداع کرده است که یک بیماری خطرناک را که میتواند به سرطان مری تبدیل شود، شناسایی میکند.
-
از سوی محقق ایرانی مقیم خارج ارائه شد؛
انتقال فناوری که موجب کاهش طول درمان مبتلایان به سرطان میشود
یکی از محققان ایرانی مقیم آلمان با بازگشت به کشور و تاسیس شرکت دانشبنیان در پارک فناوری پردیس اقدام به انتقال فناوری شخصیسازی درمان بیماری سرطان کرده است و به گفته تیم تحقیقاتی این شرکت، کاربردی شدن این روش موجب کاهش هزینه و طول درمان مبتلایان خواهد شد.