-
برپایی نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۰ منطقه ویژه ربع رشیدی در آبان
نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۰ با حضور شرکتهای دانشبنیان و فعال حوزه فناوری نانو در صورت مساعد بودن شرایط به صورت حضوری در آبان ماه برگزار میشود و در غیر این صورت به صورت غیر حضوری خواهد بود.
-
در نشست معاون وزیر علوم با انجمنهای علمی مطرح شد
رشتههای دانشگاهی استاندارد برای ارتقای علوم ریاضی ایجاد شود/انتقاد از افت کیفی ریاضی در مدارس
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در اولین نشست هماندیشی در حوزههای تخصصی با انجمنهای علمی که با حضور اتحادیه علوم ریاضی در دفتر این معاونت برگزار شد، بر لزوم بهرهمندی از نظرات خبرگان و متخصصان هر حوزه در زمان تصمیمگیری مدیران تأکید کرد.
-
راهاندازی ۱۶۰ شرکت نوپا توسط متخصصان ایرانی خارج از کشور
بر اساس آخرین آمارها ۱۶۰ شرکت نوپا در حوزههای زیستفناوری، نانوفناوری، سلولهای بنیادی، ICT، انرژی و مواد پیشرفته توسط متخصصات ایرانی خارج از کشور راه اندازی شده است.
-
اولویتهای ستاد گیاهان دارویی در حوزه دامپزشکی اعلام شد
از سوی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری زمینه طرحهای دارای اولویت با کاربرد گیاهان دارویی در دامپزشکی اعلام شد.
-
ارائه چارچوب جدید فلز آلی برای جذب و شناسایی کلسیم توسط محققین دانشگاه اراک
محققین گروه شیمی دانشگاه اراک در محیط شبیه سازی شده خون انسان موفق به استفاده از چارچوب فلز- آلی برای جذب انتخابپذیر کلسیم شدند.
-
در دیدار اعضای دبیرخانه کمیسیون قرآن و سلامت با رییس پژوهشکده دانشنامه نگاری مطرح شد؛
استفاده از ظرفیت دانشنامهنگاری برای ساماندهی دانش سلامتودین
رییس پژوهشکده دانشنامه نگاری با تأکید بر اینکه حرکت در مسیر دانشنامهنگاری مطالعات «اسلام و سلامت» در راستای سازماندهی دانش و ارتقای سطح آگاهی عمومی یکی از اقدامات اساسی است گفت: روشمندی در برداشت از آموزههای دینی در موضوع سلامت و توجه به تمام ابعاد و جوانب این موضوع بین رشتهای، در استنتاج صحیح و کاربردی از این مطالعات، تعیین کننده است.
-
با تلاش محققان کشور حاصل شد
ساخت رباتهایی که با سرعت و راندمان بالا اقدام به اطفای حریق میکنند
محققان یکی از شرکتهای مستقر در پارک فناوری پردیس رباتهای آتشنشان برای محیطهای پر مخاطره عرضه کردند که با کمترین ریسک و نزدیک شدن به محیط حریق، اقدام به اطفای آتش میکنند.
-
دبیر کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی عنوان کرد
تولید محصولات با پیچیدگی بیشتر، گامی برای توسعه اقتصادی
دبیر کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی، گفت: ما برای توسعه اقتصادی باید به سمت تولید محصولات با پیچیدگی بیشتر گام برداریم.
-
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام:
ضرورت بازنگری در سیاست های انتشارات نشریات علمی انگلیسی زبان
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به اهمیت داشتن رویکرد اقتصادی نسبت به صنعت نشر، گفت: باید در نگرش خود نسبت به انتشارات و سیاستهای مربوط به آن بازنگری کنیم. حدود ۵۰۰ نشریه انگلیسی داریم ولی سهم ما از اقتصاد این حوزه صفر است. متاسفانه نسبت به کشورهای اسلامی دیگر همچون ترکیه، اندونزی و پاکستان وضعیت خوبی نداریم یعنی در این کشورها به ناشران خصوصی توجه بیشتری میشود در حالی که عمده نشریات ما توسط انجمنهای علمی و دانشگاهها منتشر میشوند.
-
فرشاد مومنی تشریح کرد
نقش مخرب بانکهای خصوصی در اقتصاد ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: افراد ترجیح دادهاند کارهای خود را تعطیل کنند و پول خود را به بانکها بسپارند و بانکها نیز پول را در بازی سوداگرانه فسادپرور و ضدتوسعه قرار دادند و کشور را با انبوه بحرانها روبهرو کرده اند.
-
سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی ساختمانها رونمایی شد
سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان که به مدد فعالان فناور یک شرکت دانشبنیان پیاده شده است، امروز با حضور معاون علمی رییسجمهور رونمایی شد.
-
معاون پژوهشوفناوری وزیر علوم تاکید کرد
هنوز پیوند بین علم و فناوری و اقتصاد برقرار نشده است
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: هنوز پیوند بین علم و فناوری و اقتصاد به نحو مناسبی برقرار نشده است و حتی در بعضی از حوزههای علمی این پیوند وجود ندارد. مثلا چنین چیزی در بسیاری از این شرکتهای دانشبنیان که فرض بر این است که تولید یا توسعه فناوری مبتنی بر دانش دارند، وجود ندارد.
-
راهاندازی مرکز نوآوری در کنیا به همت معاونت علمی
هیاتی از فعالان اقتصادی کشور کنیا طی سفری به تهران از مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق بازرگانی ایران بازدید کردند و خواستار همکاری و سرمایه گذاری در بخش های آب، کشاورزی، تولید انرژی های تجدیدپذیر و مدیریت شهری شدند.
-
تولید رقم کنجد سردار توسط محققان کشور
رقم کنجد سردار، در همکاری تحقیقاتی مشترک محققان دانشگاه بیرجند و مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج، تولید شد.
-
حمایت پارک فناوری پردیس از حضور در بورس اعلام شد
پارک فناوری پردیس شرایط حمایت از حضور شرکتهای دانش بنیان و فناور در بورس را اعلام کرد.
-
جذب سرمایهها به حوزه ارتباطات و فناوری در رویداد نوآورانه
رویداد سرمایهگذاری آیوست (ivest) به همت معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری و با همکاری سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی در حوزه ICT برگزار میشود.
-
آغاز توزیع کارت المپیاد علمی دانشجویی کشور
کارت ورود به جلسه مرحله نهایی بیست و پنجمین المپیاد علمی دانشجویی کشور از امروز سهشنبه ۲۲ تا پنجشنبه ۲۴ مهرماه ۱۳۹۹ از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور فقط برای منتخبین شرکت در مرحله نهایی المپیاد که شهر محل آزمون خود را انتخاب کردهاند، قابل دریافت است.
-
براساس گزارش ایرانداک؛
ایرانیان نزدیک به ۶۰ هزار اثر علمی در سال ۲۰۱۶ میلادی منتشر کردند
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در سامانة «دانش ایران (دا)»، گزارش سنجههای ارزیابی انتشارات علمی ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی را منتشر کرده است.
-
اطلس فناوری زیرساختهای آزمایشگاهی خودرو تدوین میشود
با امضای تفاهم نامه 3 جانبه اطلس فناوری زیر ساختهای آزمایشگاهی کشور در حوزه خودرو تدوین میشود.
-
تولید زعفران گلخانهای به روش هواکشت
پژوهشگران دانشگاه رازی موفق به تولید زعفران گلخانهای به روش ایروپونیک (هواکشت) شدند.
-
در کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی عنوان شد
انتقاد از سادهسازی در اقتصاد ایران/رویکرد پیچیدگی اقتصادی مختص کشورهای توسعهنیافته است
دبیر کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی، رویکرد پیچیدگی اقتصادی را مختص کشورهای توسعه نیافته دانست و گفت: ما آنقدر در اقتصاد سادهسازی کردهایم که دیگر نمیتوانیم متغیرها و دلایل اصلی که در اقتصاد رخ میدهد را بررسی کنیم.
-
در کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی مطرح شد
محصولات با ارزش افزوده پایین، بیماری مشترک کشورهای در حال توسعه
رئیس اولین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی با اشاره به عوامل مشکلساز در اقتصاد گفت: نباید به علم و فناوری به عنوان کالای حاشیهای و موضوع دست دوم نگاه کنیم.
-
تسهیلگری در ثبت اختراعات و تجاریسازی پزشکی
با امضای تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری و وزارت بهداشت ثبت اختراع و تجاریسازی آن شتاب میگیرد.
-
تدوین استاندارد برای آزمون گرمکنهای گازسوز تابشی نانوکاتالیستی
با توجه به دستیابی محققان کشور به طراحی و تولید گرمکهای گازسوز تابشی نانو کاتالیستی و نبود استانداردهای لازم برای این محصول طبق مصوبهای اقدام به تدوین استانداردهای این محصول در کشور میشود.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد:
معرفی دستگاهی برای اندازهگیری عناصر موجود در آلیاژها طی چند دقیقه
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان دستگاهی را به منظور شناسایی و آنالیز فلزات برای صنایع فولادسازی ارائه کردند که از طریق آن علاوه بر بررسی کیفی آلیاژ تولیدشده، میتوان میزان عناصر استفاده شده در هر آلیاژی را تعیین کرد.
-
اعطای معافیت گمرکی به ۵۰۰ شرکت دانشبنیان
در تعامل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران به منظور تسهیل واردات و صادرات برای شرکتهای دانشبنیان و فناور تا کنون ۵۰۰ شرکت دانشبنیان توانستهاند از بسته تسهیلات گمرکی برخوردار شوند.
-
گامی برای توسعه فناوری و خدمات شناختی سالمندان
در چالش "توسعه فناوری، محصولات و خدمات شناختی سالمندان" که با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی برگزار شد، پس از داوری نهایی، ۲۰ تیم برای ورود دوره پیش شتابدهی انتخاب شدند تا شاهد تولید محصولات فناورانه در این حوزه باشیم.
-
پاسخ دبیر ستاد زیست فناوری به انتقادات حوزه امنیت غذایی
در وبینار زیست فناوری که امروز برگزار شد، برخی انتقادات در خصوص حمایت از محصولات بیوتکنولوژی و فرصت سوزیهای انجام شده در حوزه امنیت غذایی ارائه شد که دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تاکید کرد تمام بستههای تدوین شده در این حوزه با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
-
در وبینار زیست فناوری کشور مطرح شد
هشدار برای جایگزین شدن تخم ابریشم چینی با نوع ایرانی/ایجاد لاین سوارکاری با اسب نژاد کاسپین
رئیس گروه زیست بانک و ذخایر ژنتیکی ستاد توسعه زیست فناوری اعلام کرد: در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی کشور در این کارگروه برنامهای برای حفظ و اصلاح ۷ گونه گیاهی و جانوری را با همکاری بخش خصوصی در دستور کار قرار دادیم.
-
اجرای ۲۳۵ طرح اولویتدار در برنامه تقسیم کار ملی زیست فناوری
رئیس گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اجرای طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری از تعیین ۲۳۵ طرح اولویت دارد در این حوزه خبر داد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.