حیات وحش
-
کرونا، دلفینهای صورتی کمیاب را به آبهای هنگکنگ بازگرداند
آبهای ناآرام اطراف هنگکنگ که محل گذر کشتیهاست، حالا پس از شیوع کرونا کمی آرام گرفته و آرامش پدیدآمده جانوران کمیاب را به این مناطق کشانده و کارشناسان از مشاهده دلفینهای صورتی در این آبها میگویند.
-
خطر بیخ گوش حیات وحش کرمانشاه!
کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه بر لزوم واکسیناسیون دامهای عشایر در فصل کوچ تاکید کرد و گفت: ورود دامهای بیمار به مناطق تحت مدیریت محیط زیست میتواند جان حیات وحش را به خطر بیندازد.
-
شیوع بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» و تلفات حیات وحش
با توجه به شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در برخی از استانها و تلفات حیات وحش، نشست بررسی و برنامهریزی پیشگیری از بیماری مذکور در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع استان بوشهر با حضور مدیرکل و معاونان و کارشناسان مربوطه برگزار گردید.
-
احتمال ابتلای حیات وحش تلف شده در دماوند به طاعون نشخوارکنندگان کوچک
درپی تلف شدن ۲۴ راس از حیات وحش دماوند رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: براساس علائم ظاهری حیات وحش تلف شده احتمال میرود علت تلف شدن شش کل و بز و ۱۸ قوچ و میش در منطقه شکار ممنوع کوه سفید دماوند ابتلا به «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» باشد اما سازمان دامپزشکی هنوز در حال بررسی نمونههای جمعآوری شده از حیات وحش تلف شده در این منطقه است.
-
از چالشهای حیات وحش آذربایجان غربی چه می دانید؟
رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از شناسایی ۳۶۰ گونه پستاندار و پرنده در معرض خطر در حیات وحش استان خبرداد.
-
تلف شدن ۲۴ راس از حیات وحش دماوند
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند گفت: در هفته قبل ۲۴ لاشه مربوط به کل و بز و قوچ و میش در منطقه شکار ممنوع کوه سفید دماوند کشف و نمونه برداری لازم برای تشخیص علت مرگ آن ها انجام و به دامپزشکی ارسال شد.
-
کاهش دو سوم از جمعیت گونه های حیات وحش در کمتر از 50 سال
محققان هشدار دادند که جمعیت گونه های حیات وحش در کمتر از 50 سال بیش از دو سوم کاهش پیدا کرده است.
-
تلف شدن ۱۲ بچه فیل در زیمبابوه بر اثر بیماری عفونی
مقامات حیات وحش زیمبابوه از کشف ۱۲ لاشه بچه فیل در یک زیستگاه مشهور طبیعی در این کشور خبر دادند.
-
فاز اول باغ پرندگان تفرجگاه عون بن علی به بهره برداری رسید
باغ وحش و باغ پرندگان تفرجگاه عون بن علی با حضور شهردار، جمعی از مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز به بهره برداری رسید.
-
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان:
طاعون نشخوارکنندگان کوچک در اصفهان کنترل شده است
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دام های اهلی استان قابل کنترل و مهار شده است، گفت: در مناطقی که حیوانات درنده ای همچون شیر، گرگ، یوزپلنگ و ... وجود دارد کمتر شاهد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هستیم.
-
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران:
هیچ مورد ابتلای حیات وحش تهران به بیماریهای حاد و مزمن گزارش نشده است
درپی تلف شدن ۱۸۰ راس وحوش در استان اصفهان براثر ابتلا به بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: هیچ مورد ابتلای حیات وحش استان تهران به بیماریهای حاد و مزمن از ابتدای سال جاری تاکنون گزارش نشده است.
-
عدهای متخلف به بهانه حمایت از حیات وحش از مردم پول میگیرند
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: عدهای متخلف به بهانه حمایت از محیط زیست و حیات وحش از مردم پول میگیرند که ما به طور قطع با همکاری پلیس با آنان برخورد میکنیم.
-
معاون محیط زیست کرمانشاه:
امیدواریم "قراویز" و "زلهزرد" تا پایان سال به منطقه حفاظت شده ارتقا یابند
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه از پیگیری برای ارتقا دو منطقه "قراویز" و "زلهزرد" به عنوان مناطق حفاظت شده خبر داد و گفت: امیدواریم این پیگیریها تا پایان امسال محقق شود.
-
امام جمعه یاسوج:
محیط زیست و حیات وحش برای خدمت به انسان خلق شده اند
امام جمعه یاسوج گفت: محیط زیست و حیات وحش برای خدمت به انسان خلق شده اند ما چیزی را خلق نکرده ایم که آن را حذف کنیم.
-
خرس قهوهای وضعیت مناسبی ندارد
درپی منتشر شدن تعدادی عکس از لاشه چند خرس قهوهای در شبکههای مجازی که حاکی از کشته شدن آنها توسط برخی کشاورزان و مردم محلی بود، یک دکتری مدیریت حیات وحش گفت: خرس قهوهای در کشور وضعیت خوبی ندارد.
-
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان خبر داد
خطر انقراض ۲۱ گونه جانوری در حیات وحش همدان
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان همدان گفت: ۹ گونه از پرندگان شکاری، چهار گونه از خزندگان، پنج گونه از پرندگان مهاجر و سه گونه از پستانداران حیات وحش استان در معرض انقراض قرار دارند.
-
به مناسبت روز جهانی ببر
آیا سایر گونههای جانوری کشور به سرنوشت ببر مازندران دچار میشوند؟
ایران کشوری است که از تنوع زیستی زیادی برخوردار است اما طی سالیان گذشته در حفاظت از برخی گونههای جانوری موفق نبوده و از وجود گونههای شاخصی از جمله ببر مازندران و شیر ایرانی محروم شده است. ببر مازندران یکی از زیرگونههای ببر است که در نواحی از چین، آسیای میانه، قفقاز و ایران وجود داشته اما بیش از شش دهه است که در ایران منقرض شده است. به گفته یک متخصص مدیریت حیات وحشرتقریبا هیچ پستاندار بزرگ جثهای در کشور نیست که جمعیت آن در معرض تهدید نباشد.
-
شایعه واگیردار بودن بیماری که تکذیب شد
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست زیرکوه اظهار کرد: بیماری وحوش منطقه حفاظت شده شاسکوه واگیردار نیست.
-
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان:
خشکسالی در زاد و ولد حیات وحش بجستان تأثیر گذاشته است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان گفت: خشکسالیهای چند دهه گذشته بر مراتع و به خصوص زاد و ولد حیات وحش تأثیر بسیاری گذاشته است.
-
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ورزقان:
وجود خرس در اطراف زیستگاه امری طبیعی است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ورزقان گفت: وجود خرس در اطراف زیستگاه، امری طبیعی است.
-
تاراج حیاتوحش خراسان جنوبی
چند سالی است وجود قاچاقچیان در مناطق مختلف استان باعث شده تا ادامه حیات گونههای حیات وحش با مشکل مواجه شود. قاچاقچیانی که انگار هیچ امری جز سود برایشان مهم نیست.
-
افزایش جمعیت وحوش همدان
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: طبق سرشماری انجام شده در تیرماه مشخص شد که جمعیت پستانداران شاخص همدان مانند میش،قوچ،کل و بز رو به افزایش است.
-
در سراسر دنیا
"افعی دم عنکبوتی" فقط در کرمانشاه و ایلام ثبت شده است
افعی دم عنکبوتی یکی از جذابترین و منحصر به فردترین گونههای مار دنیا است. ماری که در قسمت انتهای دم یک جسم کروی و دارای فلسهای آویزان دارد که از دور کاملا شبیه عنکبوت است.
-
معدنکاری بلای جان کوه دماوند
۱۳ تیر ماه روز ملی دماوند بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه است. رییس اداره کل حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند یکی از مهمترین عوامل مخرب و تهدیدکننده این کوه را فعالیتهای معدنکاوی و معدنکاری دانست و گفت: سازمان جنگلها و مراتع به عنوان متولی عرصههای طبیعی و ملی میتواند از فعالیتهای معدنکاوی و احداث جادهها در این منطقه ممانعت کند
-
واکنش محیط زیست به انتقادات از مکان نگهداری شامپانزههای باغ وحش ارم
در پی مطرح شدن انتقاداتی درباره محل نگهداری شامپانزههای باغ وحش ارم همزمان با بازگرداندن «باران» - شامپانزه معروف - به این باغ وحش، رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: جایگاه شامپانزههای پارک ارم استاندارد است. با این حال مکانی جداگانه برای «باران» در نظر گرفته شده است.
-
۱۰ کاربرد برتر هوش مصنوعی در حل کردن مشکلات جهانی
هوش مصنوعی، فناوری مهمی با کاربردهای فراوان است و میتواند ابزار ارزشمندی برای حل کردن مشکلات جهانی باشد.
-
یک کارشناس محیط زیست مطرح کرد:
مالچپاشی، نسخهای منسوخ در کشورهای پیشرفته
اگرچه برخی کارشناسان مالچ پاشی را شیوه ای منسوخ در دنیا می دانند، اما این روش یکی از نسخه های کشور برای تثبیت گرد و غبار مناطق بیابانی است. از بهار امسال، مالچ پاشی منطقه بیابانی ابوزیدآباد واقع در روستای حسینآباد اصفهان به یکی از دغدغههای فعالان محیط زیست استان تبدیل شد.
-
تبعات طبیعتگردی نادرست بر کوهستانها و جنگلها
رییس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به نقش برخی گردشگران در تخریب محیط زیست و وقوع آتشسوزی در عرصههای طبیعی گفت: حضور و نحوه عملکرد انسانها در طبیعت یکی از اصلیترین عوامل تخریب محیط زیست است که از جمله آنها میتوان به آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی اشاره کرد.
-
ویدئو / هشدار! تجاوز به حیات وحش، اپیدمیهای جدید بهبار میآورد
دانشمندان هشدار دادهاند که دستاندازی بشر به طبیعت باعث شده بیماریهای موجود در حیات وحش راهی برای انتقال به انسان پیدا کنند و به سرعت در سراسر جهان گسترده شوند. در طول ۲۰ سال گذشته، انسانها با تهدید جدی شش بیماری روبهرو بودهاند؛ سارس، مِرس، ابولا، آنفلوآنزای پرندگان، آنفلوآنزای خوکی و در نهایت کووید-۱۹. در صورت تداوم تجاوز انسان به حیات وحش، کووید-۱۹ آخرین بیماری همهگیر نخواهد بود و همین امر، اهمیت بررسی دقیقتر بیماریهای موجود در حیات وحش را نشان میدهد.
-
باغ وحش داری یا تیمار حیات وحش در کلینیک پارک پردیسان؟
طی هفتههای اخیر تعدادی از فعالان محیط زیست و متخصصان حوزه حیات وحش نسبت به وضعیت کلینیک حیات وحش در پارک پردیسان، تعطیلی آن و قطع همکاری با دامپزشکان ابراز نگرانی کردهاند اما مدیرکل اداره حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ارائه توضیحاتی از آنچه در این مرکز میگذرد، میگوید: این مرکز به فعالیت خود ادامه میدهد و هدف اصلی ما تعیین تکلیف حیوانات پس از درمان در این مرکز است.