بارداری
-
تولد سالانه ۱۰ هزار نوزاد آلمانی با نواقص مادرزادی به خاطر الکل
طبق ارزیابیها هر ساله ۱۰ هزار نوزاد در آلمان به این دلیل که مادرانشان در دوران بارداری مشروبات الکلی مصرف کردهاند با نواقص مادرزادی به دنیا میآیند.
-
۳ اصل مهم در تغذیه دوران بارداری
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: تغذیه مناسب در دوران بارداری باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی در طول روز به میزان کافی و متعادل و به شکل متنوع از همه گروه های مواد غذایی در تغذیه دوران بارداری استفاده شود.
-
بر اساس نتایج مطالعات مختلف عنوان شد
راهکاری موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کموزن
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: بر اساس نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب قبل از بارداری و افزایش مناسب وزن در طول بارداری با استفاده از تغذیه مناسب و کافی در دوران بارداری دو راهکار موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن است.
-
تاکید متخصصان بر انجام جراحی کیسه صفرا حین بارداری
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که انجام عمل کیسه صفرا در حین بارداری بر تاخیر در انجامِ این جراحی اولویت دارد.
-
ارتباط ایمنی مادران باردار با چالشهای شناختی کودکان مبتلا به اوتیسم
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که شرایط ایمنی مادران طی بارداری در مشکلات شناختی کودکان مبتلا به اوتیسم نقش دارد.
-
رابطه افسردگی در دوران بارداری با تولد پسران پرخاشگر
نتایج یک پژوهش نشان میدهد پسرانی که مادر آنها در دوران بارداری افسردگی داشته است، با احتمال بیشتری بیش فعال و پرخاشگر میشوند.
-
تاثیر چاقیِ مادران باردار بر رشد مغزی کودک
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که اضافه وزن در مادران باردار میتواند در روند طبیعیِ رشد مغزِ کودک اختلال ایجاد کند.
-
مصرف ماریجوانا در دوران بارداری احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را افزایش میدهد
محققان "دانشگاه اُتاوا"(University of Ottawa) کانادا در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند مصرف ماریجوانا (Marijuana یا Cannabis) در دوران بارداری خطر ابتلای جنین به اوتیسم را افزایش میدهد.
-
اهمیت اندازهگیری هورمون تیروئید پیش از بارداری
یک متخصص زنان و زایمان در چهارمحال و بختیاری بر اهمیت اندازهگیری سطح هورمون تیروئید پیش از بارداری تاکید کرد و گفت: اندازهگیری هورمون TSH ( هورمون تیروئید) باید در فاصله 6 صبح تا 8 شب صورت بگیرد تا تغییرات شبانه تاثیری بر نتایج آزمایشگاهی و تشخیصی نگذارد.
-
/11 مرداد؛ آغاز هفته جهانی تغذیه با شیر مادر/
نکاتی در رابطه با شیردهی مادران مبتلا به کرونا
یک فوق تخصص نوزادان گفت: ما هنوز نمیدانیم که آیا یک زن باردار مبتلا به کووید-19 میتواند ویروس را در دوران بارداری یا حین زایمان به جنین یا نوزاد خود منتقل کند یا خیر، ولی تا کنون این ویروس در نمونههای مایع آمنیوتیک یا شیر مادر یافت نشده است.
-
تاثیر کرونا بر باروری اثبات نشده است
یک متخصص درمان ناباروری معتقد است: تاثیر ویروس کرونا بر باروری هنوز اثبات نشده است.
-
یک متخصص:
آنفلوآنزا در مادران باردار خطرناک تر از کروناست
یک متخصص زنان و زایمان، از بانوان باردار خواست نسبت به کرونا دلهره و اضطراب نداشته باشند و اظهار کرد: عوارض ابتلا به آنفلوآنزا در مادران باردار بسیار بیشتر و خطرناک تر از ابتلا به کروناست لذا بانوان باردار در صورت بروز علائم در خود یا اطرافیان ایزوله را جدی بگیرند.
-
همزمان با روز جهانی عقبماندگی ذهنی مطرح شد
پیش بینی تولد سالانه ۳هزار نوزاد سندروم داون/ اقدام وزارت بهداشت برای توسعه جمعیت سالم
رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت با بیان اینکه غربالگریهای پیش از تولد فاقد پوشش کافی در کشور هستند، گفت: بدون مداخله پیشگیرانه سالیانه در کشور حدود ۳ هزار مبتلا به سندروم داون متولد میشوند، به عبارت دیگر در صورتی که جنین بدون بررسی به دنیا بیاید احتمال چنین تولدهایی وجود دارد.
-
چگونه مادران باردار آماده زایمان طبیعی شوند؟
یک متخصص زنان و زایمان، از مادران باردار خواست ورزش را فراموش نکنند و گفت: ورزش کردن در دوران بارداری هیچ اشکالی ندارد و پیاده روی نیم تا یک ساعته در روز بسیار برای مادران باردار مفید است.
-
نتایج بررسیهای یک مطالعه مروری؛
چگونه میتوان مشارکت مردان را در دوران بارداری و زایمان افزایش داد؟
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مطالعهای مروری به بررسی راهکارهای افزایش مشارکت مردان در دوران بارداری و زایمان پرداختند.
-
محققان بررسی کردند؛
چرا درباره ارتباط کووید-۱۹ و بارداری اطلاعات زیادی وجود ندارد؟
بیش از شش ماه است که ویروس کرونا در اکثر کشورهای جهان شیوع پیدا کرده است و افراد زیادی به این بیماری مبتلا شدهاند که برخی از آنها بهبود یافته و برخی نیز جان خود را از دست دادهاند اما باز هم نکات بسیاری وجود دارند و یکی از آنها این است که دقیقا نمیدانیم این ویروس میتواند چه تاثیراتی بر روی زنان باردار و کودکان داشته باشد.
-
چگونگی تشخیص و کنترل دیابت بارداری
افزایش قند خون در بارداری، از جمله مشکلاتی است که افراد در بارداری با آن مواجه هستند. میزان شیوع آن در خانمهای باردار در ایران، حدود چهار درصد و در جوامع مختلف سه تا ۱۴ درصد است؛ حدود ۱۰ درصد از این افراد، از قبل به دیابت مبتلا هستند و حدود ۹۰ درصد، حین بارداری به این مشکل دچار میشوند. این درحالیست که قندخون بالا در بارداری میتواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.
-
عوارض نامطلوب کرونا بر زنان باردار مبتلا به این ویروس چیست؟
جراح و متخصص زنان و زایمان، نازایی گفت: خطر زایمان زودرس و اختلالات جفت که می تواند منجر به اختلال رشدی جنین شود از عوارض نامطلوب زنان باردار مبتلا به کووید ۱۹ است.
-
احتمال ابتلای زنان باردار به نوع شدید بیماری کووید-۱۹
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا هشدار داد: احتمال اینکه زنان باردار به نوع شدید بیماری کووید-۱۹ دچار شوند بیشتر است.
-
از وسوسه سیسمونی تا تحرک خانگی؛ دنیای مادران باردار در دوران کرونا
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: در خانه ماندن زن باردار به معنی استراحت مطلق نیست؛ این گروه باید برای جلوگیری از لخته شدن خون، تحرک کافی در منزل داشته باشند و نوشیدن مایعات فراوان برای پیشگیری از کرونا و جلوگیری از لخته شدن خون به زنان باردار توصیه میشود.
-
در قالب یک پژوهش بررسی شد
تاثیر کووید-۱۹ بر زنان باردار
جمعی از محققان کشور در قالب مطالعهای مروری به بررسی پیامدهای کووید-۱۹ بر زنان باردار پرداخته اند.
-
شیردهی عامل انتقال کرونا نیست
پزشک متخصص کودکان بیمارستان امام خمینی(ره) کنگان گفت: تا کنون هیچ گونه شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق شیر مادر وجود ندارد؛ لذا در صورتی که مادر، پروتکل های معمول بهداشتی را رعایت کند، می تواند به فرزند خود شیر دهد.
-
تجربه مادری زیر سایه ترس از کرونا
نامه ای برای دریا
در دفتر خاطراتم برای دختری که ممکن بود هیچ وقت نبینم نامه نوشتم و گفتم شاید من کرونا بگیرم و نتوانم تو را ببینم، اما تنها چیزی که از خدا می خواهم این است که به سلامت به دنیا بیایی...
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
کاهش تعداد مراقبتهای بارداری در بحران کرونا / توصیههای ضد کرونایی به مادران باردار
رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت تمهیدات مراقبتی را برای زنان باردار در شرایط کرونایی تشریح کرد و گفت: اگر در این مراقبتها اقداماتی مانند سونوگرافی، انجام آزمایش و ... درخواست شود، انتظار میرود که نتایج، به نوعی به پزشک و ماما و سیستم بهداشتی که این آزمایشها را درخواست کرده، اطلاعرسانی شود و نیاز و الزامی به حضور مادر برای نشان دادن این آزمایشها به صورت دستی نباشد.
-
رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مطرح کرد
هشدار نسبت به مردهزایی در بانوان باردار سیگاری
رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به بانوان بارداری که سیگار مصرف میکنند هشدارداد: مصرف سیگار در طول حاملگی موجب عوارض زیادی میشود که مرده زایی، سقط خود به خود، مرگ جنین، مرگ در دوران نوزادی و مرگ ناگهانی نوزاد از جمله این عوارض است.
-
زنان باردار با پیچیدگیهای کرونا چه کنند
متخصص زنان و زایمان بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان گفت: خانمهای باردار در ایام کرونایی نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
-
محدودیت فعالیت تعدادی از کادر درمانی درگیر با پرونده مرگ مادر باردار بوشهری
مدیریت درمان تامین اجتماعی استان بوشهر در خصوص مرگ یک زن باردار و نوزادش در بیمارستان سلمان فارسی بوشهر اطلاعیه ای منتشر کرد.
-
مرگ مادر و کودک حین زایمان در بوشهر /علومپزشکی: از چنین مواردی به آسانی رد نمیشویم
شب گذشته متنی تحت عنوان "اصرار بر زایمان طبیعی جان مادر و نوزاد را گرفت" در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از مرگ زن باردار و کودکش در بیمارستان سلمان فارسی بوشهر داشت.
-
روزه گرفتن در دوران بارداری در چه شرایطی مجاز است؟
یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی درباره روزهداری زنان باردار گفت: ایمنترین دوره برای روزه گرفتن خانم باردار، سه ماهه دوم بارداری است، البته مشروط به اینکه مادر و جنین در سلامت کامل باشند؛ یعنی مادر به بیماریهایی مانند فشارخون بارداری و دیابت بارداری دچار نباشد و یا در معرض خطر سقط جنین نباشد و جنین هم از نظر رشد در وضعیت مطلوب باشد.
-
روزه گرفتن در دوران بارداری در چه شرایطی مجاز است؟
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا درباره روزهداری خانمهای باردار گفت: ایمنترین دوره برای روزه گرفتن خانم باردار، سه ماهه دوم بارداری است، البته مشروط به اینکه مادر و جنین در سلامت کامل باشند یعنی مادر به بیماریهایی مانند فشار خون بارداری و دیابت بارداری دچار نباشد یا در معرض خطر سقط جنین نباشد و جنین هم از نظر رشد در وضعیت مطلوب باشد. نکته مهم دیگر این است که خانم باردار هنگام روزهداری دچار ضعف و کسالت شدید نشود. طول مدت روزه داری نیز در تصمیم گیری ایمن بودن روزه داری از عوامل مهم است.