• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۷
  • GMT 04:57

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۷
  • GMT 04:57

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

رشت؛ شهر خلاق غذا

مرتضی زنگنه
۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۲

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد.  راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.

  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • رشت؛ شهر خلاق غذا
  • دبیر
  • یونسکو
  • گيلان
  • شهر رشت
  • شهر خلاق غذا

اخبار مرتبط

  • یک جامعه شناس مطرح کرد؛

    رشت، شهر عاطفه، نوستالژی و خاطره

  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده روغن هیدرولیک تجهیزات پزشکی بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی سم برای ساس چاپ لیبل uv dtf قیمت تشک خرید بک لینک طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی خرید سی‌ پی کالاف
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
لیلی
۱۴۰۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۲۲

عجب گزارش تصویری جالبی بود. واقعا رنگین ترین سفره را شمال کشور دارد اگر بتونید در مورد سایر استان ها هم چنین گزارش هایی تهیه کنید عالی است.

پاسخ
avatar
یوسف
۱۴۰۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۳۱

سرکار علیه اگر بنا بود تمام استانها چنین تنوعی را داشته باشند که رشت شعر خلاق غذا نمیشد همانطور که صاحب متن بالا با زیبایی ظرافت به عمده غذاهای گیلان پرداخته و بویژه دلیش را استانها دیگر بسیار کمتر برخوردارند ،پایندع باشید

avatar
حمید
۱۴۰۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۷

عالی بود

پاسخ
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved