• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
  • GMT 19:48

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
  • GMT 19:48

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

تنها بازمانده

۲۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۴

در میان کوه‌های سربه فلک کشیده زاگرس، حدفاصل شهرستان دشستان و تنگستان در استان بوشهر، منطقه‌ای کوهستانی به نام بوشکان چشم نوازی می‌کند که بخش‌های متعددی دارد و یکی از قسمت‌های آن منطقه ارغون یا ارغوان، ۱۹ دهستان و روستا را شامل می‌شود. در ۱۰ سال اخیر به دلیل کمبود آب و خشکسالی‌های پی در پی، تعداد زیادی از این روستاها به طور کامل یا بخشی از آنها از سکنه خالی شده است و مردم ساکن در آن روستاها به شهرهای اطراف مهاجرت کرده‌اند.
این منطقه به دلیل خشکسالی و حفر چاه‌های متعدد و نبود بارش باران خشکسالی بی سابقه‌ای را تجربه می‌کند و مردم مجبورند به دلیل نبود آب لوله کشی برای هر هزار لیتر آب آشامیدنی مبلغ ۵۰ هزار تومان پرداخت کنند.
محمد بهزادی به همراه دو خواهر پیر خود و همسر و چهار فرزندش تنها بازماندگان روستای خرزهره‌دان ارغون به دلیل مشکلات ناشی از خشکسالی و نبود آب ، مجبور به مهاجرت و ترک محل زندگی خود هستند.
آنها تک خانواری هستند که در این روستا از راه دامداری و نگه داری از دام دیگران به گذران زندگی می پردازند.
مجموعه عکس "تنها بازمانده" گوشه ای از زندگی تک خانوار دامدار ساکن در روستای خرزهره دان ارغون را به تصویر کشیده است که مجبورند تا چند ماه آینده به شهر "کلمه" مهاجرت کنند هر چند توان مالی همین هجرت اجباری را هم ندارند.

عکس: امیرصادقیان ایسنا

  • جاده قدیمی ارغون که تنها راه دسترسی به روستاهای این منطقه می باشد و به دلیل ک رفت و آمد بودن راهی برای ماشین های عبوری قاچاق شده است.
  •  مهدی فرزند کوچک خانواده ،کلاس هفتم و در شهر کلمه درس می‌خواند و بعد از آنکه از مدرسه برمی‌گردد ، برای چرای گوسفندان به کمک برادرش می‌رود و خسته و مانده به محل زندگی خود بازمی‌گردد.
  • نمای کلی از روستای خرزهره دان
  • مهدی ، بعد از رسیدن به روستا به سمت خانه عمه خود میرود و به آنها سر میزند.
  • مهدی هر روز درس هایش را در تک اتاقش میخواند و تنها آرزویش این است که در آینده معلم شود و به مردم منطقه خود کمک کند.
  • ملینه بهزادی، 45ساله و مجرد ، از خواهرش که مشکل اعصاب دارد مراقبت می کند ، در بعضی  اوقات روز در پشت خانه اش می نشیند.
  •  شهین هاشمی پور ،مادر خانواده، به دلیل نبود آب در روستا،مجبور است تا آب خوردن خانواده را به وسیله یک دبه ، از تانکر پر کرده و به خانشان حمل کند ، و برای هر هزار لیتری آب آشامیدنی پنجاه هزارتومان پرداخت میکنند.
  •  فریبا ،دختر بزرگ خانواده تا دیپلم درس خوانده و به دلیل عدم ادامه تحصیل در کارهای خانه به مادرش کمک میکند.
  •  کرامت، فرزند بزرگ خانواده،  چرای گوسفندانشان را عهده دار است وهر روز صبح تا عصر گوسفندان را به چرا می‌برد ، بعد از برگشت به روستا تنها تفریحش با گوشی خود کار می‌کند. کرامت در شهر اهرم دانشجو  است و از نبود کار ناراضی است.
  • خواهر ملینه به خاطر داشتن مشکل عصبی ،بیشتر اوقات روز ،در جلو خانه می خوابد .
  • خانواده بهزادی  ، هر روز بعد از آمدن بچه هایشان از مدرسه و چرای گوسفندان، دور هم ناهار میخورند.
  • محمد بهزادی به خاطر دسیک کمر و تومور مغزی ، از کار افتاده شده و خواهرش ملینه  کمر برادرش هر چند وقت یکبار  به وسیله داروهای گیاهی ماساژ میدهد.
  • ملینه ، با حسرت به روستا نگاه می‌کند ،تنها آرزویش رفتن به زیارت امام رضا  به همراه برادرش است‌.
  • محمد بهزادی ، به خاطر تومور مغزی و دیسک کمر ، از کار افتاده شده و کارش نگه داری از دام‌های دیگران است که از هر ده راس دام یکی از آنها برای خودشان است. کار چرا دام ها به عهد کرامت است .
  • محمد بهزادی ، اکثر اوقات روز در گوشه خانه میخوابد و تنها برای آوردن پسر و دخترش از مدرسه و برای خرید مایحتاج خانه هراز مدتی به شهر کلمه میرود.
  •  نمایی از روستا خالی از سکنه خرزهره دان و تک خانوار بازمانده و تنها خانه ای که روشنایی دارد.
  •  بقایای انسانی در خانه های خالی از سکنه روستا، تمامی خانوار های روستا به دلیل نبود آب به شهرهای اطراف مهاجرت کرده اند.
  • یکی از  خانه های خالی از سکنه روستا خرزهره دان
  • بقایایی از عکس خانوار های مهاجرت کرده بر روی دیوار
  • خانه های تخریب شده  و خالی از سکنه روستا
  • خانه های تخریب شده  و خالی از سکنه روستا
  •  سلطه کامل روستا خرزهره دان در دستان تک خانوار بازمانده که زمانی در آن بیش از سی خانوار زندگی می کردند.
  • دبیر
  • بوشهر
  • خشكسالی
  • فقر
  • كمبود آب
  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی خرید سی‌ پی کالاف ساندویچ پانل خرید سی‌ پی خرید سی پی کالاف از رنگوگیم
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
مریم.سبوحی
۱۳۹۶-۱۲-۲۸ ۱۴:۳۰

عالی بود

پاسخ
avatar
م.کاویانی
۱۳۹۷-۰۲-۲۵ ۱۰:۱۹

خیلی زیبا افسوس که خالی ازسکنه شده اند یه زمانی صمیمیت مردم اونجا را زیباتر کرده بود الان سکوت و سکوت هم زیباست.

پاسخ
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved