• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • ایرنا
  • آنا
  • تسنیم
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی و دانشگاهی
  • فرهنگی و هنری
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • بین الملل
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • صوت
  • گرافیک
  • ایسنا+
  • بازار
  • باشگاه دانشجویان
  • یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۱
  • GMT 02:01

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • English

آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران

مصطفی کاظمی
۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۶

کشاورزان برنج‌کار مازنی همه ساله در اواسط فروردین با باز کردن دریچه‌های آب توسط میرآب (رئیس و مُقَسّـِم آب در بین کشاورزان) زمین‌های کشاورزی خود را به طور کامل آب‌بندی می کنند، بعد از گذشت دو هفته که زمین آب لازم را به خودش جذب کرد و کاملا سیراب شد، شروع به آماده سازی محل کشت نشاء برنج میکنند، در این مرحله لَتِه(قسمت) بندی های مستطیل شکل در تعداد مشخص که بسته به متراژ زمین زیر کشت دارد ایجاد کرده دانه های برنج را در آن پخش کرده سپس با نِی که در گویش محلی آن را «لَلِه»می‌نامند، هر لَته را مُسَقَف کرده و با کشیدن پلاستیک بر روی آن بستر را برای جوانه زدن دانه و رشد نشاء برنج آماده می‌سازند. هر یک از این لته های مسقف شده را  اصطلاحا یک «اُولی» می‌نامند، مدت پانزده تا بیست روز به طور مرتب باید به اُولی ها سرکشی شود و دمای داخل اولی ها چک شود و در صورت مشاهده قارچ های سمی و حشرات بر روی جوانه برنج، به موقع سم پاشی صورت گیرد تا دچار آفت نشود. در این پانزده تا بیست روز تمام زمین باید آب‌تخت و مسطح شود تا برای کشت نشاء آماده شود. عکس‌های این مجموعه مربوط به شالیزارهای روستای «گرزمون و شهاب‌لیلم» ساری است.

  • دانه های برنج بسته به نوع اجرا نشا سنتی و یا دستگاهی در هراُولی قرار میگیرد.در نشا سنتی دانه ها بر روی زمین کشت میشوند اما در نشا دستگاهی دانه های برنج بر روی سینی های مخصوص دستگاه نشاء کشت میشود.
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • برای چک کردن میزان آفت نشاء برنج پلاستیک ها به صورت کامل برداشته می شود
  • بعد از چک کردن وضعیت نشاء با توجه به میزان آفت زدگی سم پاشی صورت میگیرد.
  • اُولی های کشت نشاء برنج
  • جلبک آزولا که گاها سرخس آزولا نیز نامیده میشود در ابتدا به عنوان خوراک ماهی از ژاپن وارد ایران شد اما به علت تکثیر سریع وارد شالیزارها شد این جلبک هم میتواند مفید باشد و هم مضر در صورتی که بتوان انرا همزمان با تراکتور زدن زمین با خاک مخلوط کرد میتواند به عنوان کودی بسیار مفید و با ارزش استفاده کرد اما اگر کاملا سطح آب را بپوشاند با کم کردن اکسیژن آب میتواند باعث خفگی برنج شود.
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • کشت نشاء سنتی و بدون سینی
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • از مزیت کشت نشاء دستگاهی این است که میتوان به راحتی سینی آفت زده را از باقی نشاء ها جدا کرد
  • کود دهی و آماده سازی برای بالا بردن قوای خاک زمین قبل از کاشت نشاء برنج
  • لَلِه ها را در زمین کاشته میشود و پس از با تاباندن آن و کاشت سر دیگر آن در زمین بر روی آن ها پلاستیک کشیده میشود تا اولی ها به این گونه شکل گیرد.
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • با توجه به سرد بودن هوا در زمان تسطیح زمین هنگام شب از آتش برای گرم کردن خود استفاده میکنند.
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • جلبک آزولا که گاها سرخس آزولا نیز نامیده میشود در ابتدا به عنوان خوراک ماهی از ژاپن وارد ایران شد اما به علت تکثیر سریع وارد شالیزارها شد این جلبک هم میتواند مفید باشد و هم مضر در صورتی که بتوان انرا همزمان با تراکتور زدن زمین با خاک مخلوط کرد میتواند به عنوان کودی بسیار مفید و با ارزش استفاده کرد اما اگر کاملا سطح آب را بپوشاند با کم کردن اکسیژن آب میتواند باعث خفگی برنج شود.
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • آماده سازی و خزانه‌گیری برنج در مازندران
  • مازندران
  • مصطفی کاظمی
  • شاليزار
  • برنج
  • کشاورزی
  • زمين كشاورزي
  • استانی-عکس
  • بوتان
  • باطری
  • ایرانسل
  • رتبه بندی ایرانیان
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
avatar
مستوره
۱۳۹۹-۰۲-۰۵ ۱۵:۴۴

تصاویر بسیار عالی و زیبا بودن با کمال تشکر فراوان

پاسخ
avatar
روزبه رامسر
۱۳۹۹-۰۲-۰۵ ۲۲:۵۲

سلام. انتهای هر سطر توکادر موبایل نمیاد هر چه صفحه رو کوچکتر هم میکنم نمیاد

پاسخ
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
  • خط مشی
© 2021 Iranian Students' News Agency. All rights reserved