• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • ایرنا
  • آنا
  • تسنیم
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی و دانشگاهی
  • فرهنگی و هنری
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • بین الملل
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • صوت
  • گرافیک
  • ایسنا+
  • بازار
  • باشگاه دانشجویان
  • یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۳
  • GMT 01:23

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • English

فصل نشاء‌ «برنج»

مصطفی کاظمی
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۳

برنج‌کاران مازندرانی سالانه طی سه مرحله مزارع جلگه‌ای خود را زیر کشت برنج می‌برند، مرحله اول که از اواخر اسفند شروع می‌شود، آماده‌سازی مزارع و خزانه‌گیری برنج است، و بعد از آن نوبت به مرحله دوم یعنی  کاشت بذر یا همان «نشاء» در کل زمین می‌رسد، مرحله سوم هم برداشت محصول در ماه شهریور انجام می‌شود. نزدیک به یک دهه است که شاهد مکانیزه‌شدن صنعت کشاورزی‌ و به دنبال آن کاهش‌ زمان و هزینه‌های اجرایی کاشت و برداشت برنج در مازندران هستیم، اما هنوز عده‌ی زیادی از برنج‌کاران مازنی‌ هیچ اعتقادی به مکانیزه‌شدن کشاورزی پیدا نکرده‌اند و به شکل کاملاً سنتی و با همان اسلوب قدیمی و همیشگی توسط نیروی انسانی و با متحمل‌شدن هزینه‌ای چند برابر بیشتر، نشاء برنج را انجام می‌دهند.

  • به دلیل کمبود آب کشاورزان در سال‌های گذشته نشاکاری برنج ۱۰ تا ۱۵ روز زودتر انجام می‌شد؛ اما امسال با توجه به بارندگی‌های نسبتا خوب از اوایل اسفندماه ۹۸ نشاکاری توسط کشاورزان مازندرانی صورت گرفت.
  • نیروی کار اکثر زمین‌های کشاورزی مازندران جهت نشاکاری برنج از ساکنان بومی یا خانواده‌های ساکن در اطراف این زمین‌ها است.
  • انتقال سینی‌های نشاء به زمین‌ برای کشت نشاء مکانیزه برنج در مازندران
  • انتقال سینی‌های نشاء به زمین‌ برای کشت نشاء مکانیزه برنج در مازندران
  • انتقال سینی‌های نشاء به زمین‌ برای کشت نشاء مکانیزه برنج در مازندران
  • پخش دسته‌های نشاء برای کارگران نشاگر در کل زمین
  • دسته‌های نشاء‌ به صورت کاملا سنتی در کل زمین پخش شده و بعد از آن توسط کارگران نشاگر در زمین کاشته می شود.
  • دسته‌های نشاء‌ به صورت کاملا سنتی در کل زمین پخش شده و بعد از آن توسط کارگران نشاگر در زمین کاشته می شود.
  • زمان مناسب برای کشت برنج آب و خاک گرم است .
  • نشاء برنج به شکل کاملا سنتی توسط نیروی انسانی بومی در مازندران
  • کود دهی جهت قوای بیشتر خاک قبل از نشاء برنج
  • نشاء مکانیزه برنج در مزارع جلگه ایی مازندران.
  • نشاء‌ «برنج» با کشاورزان زن و مرد در مازندران انجام می‌گیرد.
  • نشاء مکانیزه برنج در مزارع جلگه ایی مازندران.
  • یکی از مهمترین مزیت‌های نشاء مکانیزه برای استفاده بیشتر از زمان، شب کاری است که در نشاء سنتی این امکان و هیچ وجه وجود ندارد.
  • یکی از مهمترین مزیت‌های نشاء مکانیزه برای استفاده بیشتر از زمان.شب کاری است که در نشاء سنتی این امکان و هیچ وجه وجود ندارد.
  • برنج
  • برداشت برنج
  • کشت برنج
  • مصطفی کاظمی
  • سال جهش تولید
  • باطری
  • بوتان
  • رتبه بندی ایرانیان
  • ایرانسل
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
  • خط مشی
© 2021 Iranian Students' News Agency. All rights reserved