• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۲
  • GMT 20:12

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۲
  • GMT 20:12

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

برداشت برنج در منطقه فریدون کنار

مازندران قطب اصلی تولید برنج کشور است که نقشی اساسی در تامین این محصول استراتژیک در کشور دارد، بارندگی های سال جاری و فراوانی آب سبب رونق بخشیدن به تولید این محصول نسبت به سال های گذشته در استان شده است. با ورود تکنولوژی به بخش کشاورزی هر ساله شاهد راحتی کار برای کشاورزان و همچنین تولید بیشتر و با کیفیت تر این محصول حیاتی نسبت به گذشته هستیم، مراحل تولید برنج در روستاهای منطقه فریدون کنار شامل درو کردن یا به اصطلاح محلی «کر زنی» و همچنین کشت دوم و تبدیل شالی ها به برنج در کارخانه و سرانجام ورود این محصول به مغازه های استان مازندران برای فروش وتوضیع به سراسر کشور است.

جواد میرزایی
۱۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۹
  • درو کردن زمین توسط کمباین بصورت مربع از دور زمین شروع شده و نهایتا به مرکز زمین خواهد رسید.
  • سوزاندن کاه و کلش زمین های کشاورزی که چند سالی است به خاطر آثار زیست محیطی مخرب و آلودگی برای مردم منطقه ممنوع شده و با جریمه های سنگین همراه است، اما همچنان به دلیل سنتی بودن شیوه کار کشاورزان انجام می شود.
  • صرف ناهار کارگران و اعضای کشاورز خانواده که معمولا توسط مادر خانواده آماده می شود به زمین آورده و همه در کنار هم بعد از فعالیت سنگین زیر سایه درخت مشغول خوردن می شوند.
  • زمینی که کاه وکلش آن سوزانده شده در کنار زمینی که نشا کشت دوم در آن انجام شده است، زمین سوخته هم پس از ورود آب به آن اماده نشا می شود.
  • تخلیه خزانه کمباین با اندازه کوچکتر، این مدل کمباین اولین سری از این نوع ماشین آلات کشاورزی در استان مازندران است.
  • تخلیه خزانه کمباین از شالی ها به درون کیسه های صد کیلویی
  • کشاورز در حال دسته کردن نشا از خزانه نشا برای انتقال به زمین و انجام نشا کاری، با ورود آب توسط کشاورز به زمین، تراکتور مشغول شخم زده میشود تا زمین یک دست شده و برای نشا کاری آماده شود.
  • انجام نشا توسط کارگران روزمزد انجام می شود که اکثر این کارگران را زن های روستایی تشکیل می دهند.
  • کارگران زن مشغول نشا کاری برای کشت مجدد برنج در زمینی که برداشت محصول در مرحله اول انجام شده و کشت دوم را با کیفیت متفاوت و قیمت بیشتری تولید وعرضه می کنند.
  • کشاورزی مشغول آتش زدن ساقه های باقی مانده شالی بعد از درو کردن که روشی ممنوع برای آماده سازی زمین برای کشت دوم است ، هستند و اشتباه بزرگتر آتش زدن زمین در کنار زمینی که هنوز درو نشده است، دیده می شود.
  • تخلیه خزانه کمباین از شالی ها به درون کیسه های صد کیلویی
  • در هر مرحله با توجه به مدل کمباین و ظرفیت خزانه کمباین که با هم متفاوت هست، چند کیسه از شالی پر شده و سپس کمباین برای ادامه کار «کر زنی» یا درو کردن به داخل زمین خواهد رفت.
  • کارگران به ازای دستمزد برای بلند کردن هر کیسه شالی آنها را در داخل وانت برای حمل به کارخانه شالیکوبی قرار می دهند.
  • پس از تخلیه شالیهای درو شده از خزانه کمباین به داخل کیسه ها، کیسه ها دوخته میشود و برای حمل به کارخانه آماده می شود.
  • کارگران مشغول خالی کردن کیسه های شالی از تیلر در گرمای طاقت فرسای درون کارخانه هستند.
  • دستگاه شالیکوبی که با غربال کردن پوسته سبوس را از شالی جدا کرده وهمچنین شی یا نیم دانه (دانه مرغ) را هم جدا می کند و برنج نهایی را خارج میکند و فردی که بر روی این دستگاه فعالیت می کند مکانیک بوده و وظیفه تنظیم دستگاه و تعویض کیسه را به عهده دارد.
  • دستگاههای پشت خشک کن، مشعل و دمنده که گرمای لازم را برای خشک کردن شالی ها فراهم می کند.
  • در ساعات ابتدایی پهن کردن شالی بیشتر باد سرد وارد خشک کن میشود تا رطوبت خارجی شالی کم شود و به تدریج میزان باد سرد کمتر شده و باد گرم زیاد میشود تا مغز برنج رطوبت خود را از دست دهد.
  • برنج نهایی هم مرتب توسط ناظرین چک می شود و در این مرحله کیسه های پر شده هم تعویض می شوند.
  • کیسه های برنج نهایی از کارخانه به برنج فروشی ها برای بسته بندی و بوجار منتقل می شود.
  • در کارخانه اسم صاحب بار بر روی کیسه ها نوشته شده و مشخص است که بار های مختلف برای کدام کشاورز است.
  • شالی ها پس از برداشت حدود 20 تا 25 درصد رطوبت دارند، برای تبدیل شالی به برنج این رطوبت باید به زیر 10 درصد برسد که این کار با پهن کردن شالی در قسمت خشک کن کارخانه به مدت حدود 72 ساعت انجام می شود که رطوبت آن پایین بیاید یا به اصطلاح خشک شود.
  • کارخانه های مکانیزه که دستگاه بصورت اتوماتیک شالی را از غربال رد کرده و کاه و آشغال را جدا کرده و سپس وارد سنگ گیر شده و سنگ و گل را جدا می کند و بعد وارد پوسکن شده و لایه سبوس بیرونی را گرفته و در نهایت در دستگاه سفید کن لایه داخلی سبوس (برنج) جدا شده و صیقل داده می شود.
  • برنج نهایی در برنج فروشی بسته به خواست مشتریان بوجار شده (ریز و درشت جدا می شود) و در کیسه های 10 یا 20 کیلویی در سطح کشور توزیع می شود.
  • دبیر عبدالواحد میرزازاده
  • برداشت برنج
  • فريدونكنار
  • کشت برنج
  • منطقه مازندران
  • استانی-عکس
  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده تجهیزات پزشکی بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی خرید سی‌ پی کالاف ساندویچ پانل خرید سی‌ پی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved