• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۰
  • GMT 19:20

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۰
  • GMT 19:20

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

مراحل پرورش و نگهداری گاو در گاوداری

سید وحید حسینی
۲۷ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۸

صنعت شیر در کنار همه اهمیتی که دارد، دچار مظلومیتی وصف‌ناپذیر است. بزرگ‌ترین مشکل صنعت شیر در سال‌های اخیر نگاه منفعل و مقطعی به مسائل آن بوده است. شیر خام حدود ۷۰ درصد قیمت تمام شده محصولات لبنی را تشکیل می‌دهد. دامداران طی چند سال اخیر، با تمام دشواری‌های کار و هزینه‌های بالا و تامین علوفه، هرگز رضایتی از قیمت شیرخام نداشته‌اند. قیمت تمام شده شیر خام در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته بالاتر است و قیمت بالای نهادهای دامی به خاطر تاثیرپذیری از علوفه وارداتی، تعداد کم دام اصیل نسبت به دام‌های کم‌بازده و نوع مدیریت برخی دامداری‌ها، از عوامل افزایش قیمت تمام شده شیرخام هستند. علاوه بر خودکفایی در این صنعت مهم در زمینه‌های اشتغال زایی در کشور، استفاده از ظرفیت دامپروری است. سرمایه‌گذاری و توجه ویژه به آن موجب کارآفرینی برای تعداد زیادی از جوانان این مرز و بوم می‌شود. در این روزها که واردات کره به یکی از مشکلات جامعه تبدیل شده است شاید حمایت از این صنعت بیش از پیش لازم به‌نظر برسد.

  • هر روز باید خوراک تازه در اختیار دام‌ها قرار بگیرد. کارگران و دام پزشک‌ها باید بصورت روزانه از سلامت خورام دام‌ها اطمینان پیدا کنند و تغذیه  دام ها را بررسی کنند.
  • گاوهای اصلاح نژاد شده هلشتاین
  •  نزدیک به ۵۰ کیلو خوراک که شامل علوفه و کنسانتره و مواد مغذی است.
  •  از ۳ روز بعد زایش خوراک کنسانتره به صورت آزاد در اختیار گوساله‌ها قرار می‌گیرد.
  •  دام‌ها بعد از خوردن علوفه در حال استراحت و نوشخوار هستند.
  •  باکس‌های مرتب و تمیز برای گوساله‌های تازه متولد شده که در گاوداری‌های پیشرفته و صنعتی مرسوم است.
  •  شیردوشی بهداشتی و مکانیزه
  • ضدعفونی پستان‌ها و محیط شیردوشی قبل از دوشیدن از مهمترین مراحل شیردوشی است که در گاوداری‌های صنعتی کاملا اتومات انجام می‌شود.
  •  دامداری‌های صنعتی برای اصلاح نژاد در نسل‌های بعدی به جهت ارتقا کیفیت شیر و بازدهی با بجای جفت گیری طبیعی از تلقیح مصنوعی استفاده می‌کنند.
  •  کنترل بیماری‌ها و کنترل وضعیت سلامتی گوساله یکی از اصلی‌ترین کارهای روزمره در یک گاوداری صنعتی است.
  •  خوراک‌ها شامل علوفه (کلش یونجه سیلو) و کنسانتره (جو ذرت سویا کلزا سبوس و مواد مغذی) است.
  •  باکس‌های مخصوص گوساله‌های تازه متولد شده.
  • چند دقیقه بعد از زایمان گوساله از مادر جدا شده تا به باکس‌های مخصوص جهت تیمار و وزن کشی و .... برده شود.
  •  بعد از زایمان گوساله‌ها وزن کشی می‌شوند تا علاوه برثبت رکورد در خصوص نسبت رشد مورد بررسی قرار بگیرد.
  •  ارتباط عاطفی گاوهای دیگر نسبت به گوساله تازه متولد شده.
  • بعد از زایمان بلافاصله گاو مادر شروع به تمیز کردن گوساله خود می‌کند.
  •  - شستن گوساله تازه متولد شده و ضد عفونی ناف از مهمترین کارهای کنترل بیماری است
  •  گوساله‌ها در باکس‌های خشک و ضدعفونی شده منتقل می‌شوند تا آماده آغوز خوری شوند.
  •  زایمان طبیعی یک گاو اصیل
  •  خوراندن آغوز به گوساله تازه متولد شده ( اولین شیربعد از زایمان که بسیار برای حفظ سلامتی گوساله‌ها مهم است)
  • دبیر امیر خلوصی
  • دامپروري
  • گاو
  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده تجهیزات پزشکی بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی خرید سی‌ پی کالاف ساندویچ پانل خرید سی‌ پی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
ناصر
۱۳۹۹-۰۶-۲۹ ۰۲:۴۳

هیچ ارگانی به فکر کشاورزی و دامپروری نیست وزارت جهااااااااااااد کشاورزی از همه بیشتر

پاسخ
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved