• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۰
  • GMT 22:10

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۰
  • GMT 22:10

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

توسعه کشاورزی در روستای مبارکه اصفهان

فاطمه صادق‌زاده
۲ آبان ۱۳۹۹ / ۱۷:۲۴

روستای مبارکه از توابع بخش کرون شهرستان تیران-کرون (واقع در دهستان کرون سفلی)  است که در ۷۰ کیلومتری غرب شهر اصفهان بر سر راه ارتباطی اصفهان- خوزستان قرار گرفته است. این روستا آب و هوایی نسبتا سرد و کوهستانی دارد و با فاصله تقریبی ۲۰ کیلومتری از رودخانه زاینده رود یکی از مناطقی است که بیشترین بارندگی را در طول سال در استان اصفهان دارد. روستای مبارکه یکی از روستاهایی است که در زمان صفویه به دستور شاه عباس اول با مهاجرت ارامنه به این منطقه شکل گرفته است. شاه عباس به دلیل اینکه ارامنه در زمینه‌های کشاورزی و صنعت تبحر داشته‌اند آنان را در این منطقه خوش آب و هوا ساکن و به خرج دولت برای آن ها قنات حفر کرد. به خاطر آبادانی ای که حفر قنات برای این منطقه داشت و میمون و مبارک بودن آن برای اهالی، این روستا مبارکه نام گرفت.

   روستای مبارکه با جمعیت تقریبی ۲۵۰۰ نفر، جمعیت رو به رشدی را در طی این سال ها داشته است. بسیاری از افرادی که به شهرهای مجاور رفته بودند در این چند سال دوباره به محل زندگی خود بازگشته‌اند و حتی افرادی که اصالت و وابستگی به این محل دارند نیز به این روستا مهاجرت کرده اند. جمعیت (۶۹ درصدی)  شاغل روستا به فعالیت های کشاورزی، صنعتی و خدماتی مانند حمل و نقل و رانندگی ماشین‌های سنگین مشغول هستند. کشت و زرع یکی از زمینه‌های تولید و معیشت در روستا است و حتی بسیاری از رانندگان زمین دارند و در کنار شغل رانندگی به کار زراعت و باغداری نیز می پردازند.

 تقریبا تمامی اراضی روستای مبارکه زیر کشت هستند و علاوه بر کشت به شیوه سنتی این روستا به سمت کشت گلخانه‌ای پیش رفته است. نخستین واحد گلخانه در روستا حدود ۱۰ سال پیش احداث شد اما در طی سه سال اخیر ۸۰ واحد گلخانه در روستا تاسیس شده است که بالغ بر ۴۰ درصد کل اراضی روستا را شامل می‌شود. باتوجه به تعداد قابل ملاحظه مجوزهای صادر شده و همچنین گلخانه‌های درحال ساخت، پیش‌بینی می‌شود که تا انتهای سال جاری گلخانه‌ها بیش از ۵۰ درصد از کل اراضی روستا را در برگیرند.

  • نمایی کلی از اراضی روستای مبارکه کرون- کل مزارع زیر کشت روستای مبارکه 548 هکتار است.
  • کشاورزان درحال برداشت محصول دانه‌های جعفری هستند. عمده محصول زمین‌های کشاورزی به شیوه کشت سنتی شامل کشت ذرت، جعفری، گندم، جو و سیفی‌جات است.
  • حلقه چاه قدیمی واقع در اراضی بالای روستای مبارکه کرون- در قدیم چاه‌هایی با عمق 3 یا 4 متری به دلیل فراوانی آب و بارش‌های بیشتر به آب می رسیده است. اما به علت خشکسال های اخیر و برداشت‌های بی‌رویه  آب از چاه‌های روستا،اکنون حتی با حفاری‌های بالای 100متر نیز به آب نمی‌رسند و بسیاری از چاه های روستا خشک شده‌اند.
  • مسیر عبور آب واقع در صحرای دربند روستای مبارکه کرون- تمامی اراضی کشاورزی و همچنین منطقه مسکونی روستا به وسیله این مسیرهای آبی تامین می‌شوند.
  • بسیاری از زمین‌های کشاورزی روستای مبارکه کرون به وسیله مسیرهای آبی کانال کشی شده و به شیوه سنتی غرق آبی آبیاری می‌شوند.
  • مسیر آب فرعی که برای آبیاری زمین کشاورزی استفاده می‌شود. آب شرب روستای مبارکه کرون و چند پارچه آبادی اطراف آن از طریق آبی که از کوهرنگ برای شهر کاشان می رود تامین می‌شود.
  • اولین مراحل آماده سازی زمین کشاورزی برای احداث گلخانه واقع در صحرای دربند روستای مبارکه کرون.
  • تمامی صحراهای روستای مبارکه کرون چند سالی است که لوله کشی شده‌اند و زمین‌های کشاورزی علاوه بر مسیرهای آبی قدیمی به وسیله رهاسازی آب لوله کشی شده نیز آبیاری می‌شوند.
  • همجواری باغ انگور و گلخانه ای در روستای مبارکه کرون- در طی سال‌های اخیر کشاورزان به سمت کشت گلخانه‌ای رفته و حدود 200 هکتار از زمین‌های کشاورزی زیر کشت گلخانه‌ای رفته است.
  • ساخت استخر اولین مرحله از احداث گلخانه و یکی از زمان‌بر ترین و سخت‌ترین قسمت‌های راه اندازی گلخانه است.
  • تمامی گلخانه‌های احداث شده در روستا توسط استخرهای ذخیره آب براساس حق آبه تعیین شده برای هر قطعه زمین آبیاری می‌شوند. آب این استخر برای مصرف 6 ماه یک گلخانه کافی است.
  • کارگری درحال آماده سازی داربست های فلزی سالن‌های گلخانه است- اولین گلخانه احداث شده در روستای مبارکه کرون به 10 سال قبل باز می‌گردد.
  • کارگران درحال آماده سازی داربست‌های فلزی گلخانه هستند- عمده کارگران روستای مبارکه کرون از روستاهای اطراف هستند.
  • مرحله پلاستیک‌کشی سالن‌های گلخانه- تعداد جمعیت فعال و شاغل روستا همیشه در یک حد بوده و تغییر چندانی نداشته و باتوجه به افزایش فعالیت‌ها، روستاییان از روستاهای همجوار خود کارگر استخدام می‌کنند.
  • آخرین مراحل احداث گلخانه- تقریبا 69 درصد از کل جمعیت روستای مبارکه از گروه جمعیت فعال و شاغل هستند.
  • کارگران درحال برداشت محصول جعفری هستند- هر جریب از زمین کشاورزی برای برداشت محصول به حدود 20 کارگر نیازمند است.
  • کارگری درحال جابه جایی دسته‌ای جعفری پرورش داده شده جهت تولید بذر است- اکثر جوانان روستای مبارکه کرون در خود روستا مشغول به کار هستند.
  • مزرعه برداشت شده گندم، یکی از محصولات دائمی روستا که ممکن است با افزایش کشت گلخانه‌ای این محصول کمتر کشت شود.
  • زنی درحال برداشت محصول فلفل دلمه‌ای - هنگام برداشت محصول تمامی اعضای خانواده در این کار مشارکت می‌کنند.
  • آخرین مراحل آماده سازی سالن‌های گلخانه- کشت گلخانه‌ای آفت زیادی دارد و برای رسیدن به مقدار محصول مشخص با صرفه اقتصادی نیاز به سم پاشی دارد.
  • کارگر گلخانه بوته‌های خشک شده فلفل دلمه ای را پس از آخرین برداشت محصول از خاک بیرون می‌کشد. این کار هرسال یک بار انجام شده و زمین را برا کشت بعدی آماده می‌سازند.
  • کارگر گلخانه درحال آزادسازی بوته‌های فلفل دلمه‌ای از بندهایشان است- گلخانه نسبت به زمین‌های کشاورزی کشت شده به شیوه سنتی نیاز به کارگر کمتری دارد.
  • نشاهای فلفل دلمه‌ای که به مدت یک هفته است که کاشته شده‌اند- محصول در هر کشت باید 3 تا 4 نوبت سم پاشی شود تا به بار بنشیند.
  • کشاورز درحال کار برروی زمین کشاورزی خود در مجاورت گلخانه است- پشه سفید یکی از آفت های جدید در روستا است که هنگام سم پاشی از گلخانه‌ها خارج می شود و به محصولات زمین های کشاورزی همجوار خود آسیب وارد می کنند.
  • با شروع احداث گلخانه‌های بیشتر در زمین‌های کشاورزی، چهره روستا تغییر کرده و این تغییر با کمی فاصله گرفتن از روستا قابل مشاهده است.
  • نمای داخلی از گلخانه درحال احداث واقع در روستای مبارکه کرون- زمین‌های کشاورزی روستا یکی پس از دیگری درحال تبدیل به مزارع پلاستیکی هستند.
  • داربست‌های فلزی سالن گلخانه در مرحله پوشش با پلاستیک است- آلودگی پلاستیکی ممکن است در آینده نزدیک تبدیل به معضل جدی و حیاتی در روستای مبارکه کرون شود.
  • زمینی‌‌ که در اولین مراحل آماده سازی برای احداث گلخانه  قرار  دارند - قطعا گسترش و توسعه باید همگام با ظرفیت‌های طبیعی هر منطقه ایجاد و مدیریت شود.
  • زباله‌ها و نخاله‌های انباشته شده در زمین‌های بالادست روستای مبارکه کرون- هرتحولی تغییرات اساسی در ساختار یک منطقه ایجاد خواهد کرد.
  • یکی از جوانان روستا که در گلخانه پدری خود مشغول به کار است- ایجاد اشتغال در مناطق روستایی باعث جلوگیری از مهاجرت افراد به شهر و گسترش بی‌رویه شهرنشینی می‌شود.
  • گلخانه‌ای در مرحله برداشت محصول- کشت گلخانه‌ای صرفه اقتصادی، تولید بیشتر با مصرف منابع کمتر، افزایش صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد اشتغال و به کارگیری افراد بومی منطقه را در کنار افزایش دمای تدریجی، آلودگی پلاستیکی، افزایش آفات جدید، پیامدهای استفاده زیاد از سموم کشاورزی و بسیاری عوامل دیگر را باهم دارد.
  • کارگران گلخانه در حال نشاکاری هستند. در روستای مبارکه اکثر کشاورزان برای انجام کارهای زمین به کمک یکدیگر می روند و این روند به نوبت برای همه زمین های کشاورزی و گلخانه ها انجام می شود.
  • توسعه کشاورزی در روستای مبارکه اصفهان
  • دبیر روح‌الله وحدتی
  • کشاورزی
  • روستای مبارکه اصفهان
  • توسعه
  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی خرید سی‌ پی کالاف ساندویچ پانل خرید سی‌ پی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
Uu
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۰۰:۵۱

با سلام.گزارش گر محترم .ی گزارشم از تعداد چاهای غیر مجاز این روستا که در همون صحرای دربندواقع شده .تهیه میکرید.که باعث رشد وترقی این روستا شده ببینیدکه چقدر برداشت غیر مجاز از ابهای زیر زمینی دارن .چقدر ب روستاهای همجورشون صدمه زدن .چقدر ب کشاورزای روستای های اطراف ب خاطر برداشت غیر مجازاب لطمه زدن ی استعلام از اداره ابیاری استان بگیرید که چندین چاه غیر مجاز تخریب شده تا الان ولی متاسفانه هنوز این رویه رو ادامه میدن وباعث شده روستا های اطراف چاه های اب که مجوز داره خشک بشه و زمین کشاورزیشون رو رها کنن .و کشاورز با بیش از پنجاه سال کشاورزی روی زمین خودش الان ب خدمت کارگری این عزیزان در بیاد ....

پاسخ
avatar
بی نام
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۷

مبارکه روستا نیست شهرستان است لطفا بیشتر تحقیق کنید

پاسخ
avatar
رضاازافجان
۱۳۹۹-۰۸-۰۴ ۰۰:۴۹

عالی است کارپرسودوزحمت داراست خداقوتتون بدهدبابرکت فراوان من چطوری میتونم گلخانه راه اندازی کنم وام میدن تا شروع کنم چقدرسرمایه اولیه میخواهدممنون میشم توضیح کامل بدید

پاسخ
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved