• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
  • GMT 06:16

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
  • GMT 06:16

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

برداشت چای در گیلان

معین آذری
۴ آبان ۱۳۹۹ / ۱۶:۱۶

همزمان با اواخر مهرماه، برداشت مرحله پایانی چای پاییزه در مزارع شهرستان شفت و فومن آغاز میشود و تا اوایل آبان به پایان میرسد. باغداران هر کدام باتوجه به شرایط خود به روش های مکانیزه و سنتی برگ های چای را از سر بوته ها میچینند و با نظارت کارشناسان اداره چای بعد از درجه بندی کیفی چای محصول جمع آوری شده را به کارخانه برای فرآوری تحویل میدهند. کارخانه های چای در این روز ها به طور مداوم فعال هستند و مشغول دریافت محصول و فرآوری آخرین برداشت چای هستند . چین برگ سبز چای در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام می شود، چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه تقریبا از اواخر خردادماه و چین پاییزه نیز در مهرماه انجام می شود. از بین برداشت های چای در طول سال چین بهاره بالاترین درجه از لحاظ کیفیت داراست علاوه بر این رسیدگی به باغات چای، کود رسانی، مراقبت، آبیاری مناسب و برداشت به موقع و منظم چای از عواملی است که میتواند بر کیفیت محصول تاثیر بگذارد. با وجود تمام دشواری ها و زحماتی که کشت این محصول دارد چای تولید داخل ایران همچنان از کیفیت خوبی برخوردار است و توان رقابت با چای وارداتی را دارد اما افزایش هزینه های تولید، دستمزد کارگران، سهم چای تولید داخل در بازار از موضوعاتی است که همچنان نیازمند توجه بیشتر است

  • چین آخر چای در گیلان در پاییز دشت ها و کوهپایه های شهرستان های شفت و فومن انجام میشود این به چین چهارم یا چین آخر معروف است، باغداران در این زمان آخرین برداشت خود را از بوته های چای انجام میدهند
  • در برخی مناطق که شیب زمین در باغات چای تند است آوردن ادوات مکانیزه و استفاده از آن دشوار است این باغ ها مساحت کمتری دارند و برداشت چای در آنها با دست انجام میشود.
  • در دشت های وسیع در منطقه «سالک معلم» در شالما شهرستان شفت روستاییان مشغول برداشت چای هستند دراین زمین ها در صورت مساعد بودن شرایط جوی و فراهم بودن مسیر عبور از دستگاه های مکانیزه برای برداشت برگ چای استفاده میشود
  • در دشت های نسبتا هموار، اگر شرایط حرکت کردن در زمین ها مساعد باشد از روش مکانیزه برای چیدن چای استفاده میشود
  • روستای «مزگه ده» از بخش سیاه مزگی یکی دیگر از نواحی است که دارای باغ های وسیع چای است، با توجه شیب زمین و منطقه کوهستانی وصعب العبور بودن مسیر ها اهالی این روستا به روش سنتی چای برداشت میکنند.
  • چیدن چای از هر هکتار زمین با روش مکانیزه به طور متوسط دو روز طول میکشد باغداران میگویند بعد از رسیدن برگ چای باید هر چه سریع تر برای چیدن چای اقدام کرد با گذشت هر روز از کیفیت برگ چای کاسته میشود
  • برگ های چیده شده چای در کیسه های بزرگ جمع آوری میشود تا به کارخانه ارسال شود
  • باغداران در حال خالی کردن محصول چای خود هستند، در زمان برداشت چای هر روز رانندگانی بین زمین های باغ چای در ارتفاعات و بخش مرکزی روستا در رفت و آمد هستند تا در جمع آوری چای به ساکنین روستا کمک کنند.
  • در هر بخش از هر روستا مکان هایی متعلق به سازمان چای اختصاص یافته اهالی هر روستا بعد از چیدن چای کیسه های چای خود را برای قیمت گذاری و وزن کشی به آنجا میاورند و منتظر کارمند سازمان چای می مانند تا برای کارشناسی و بررسی کیفیت چای حضور پیدا کند.
  • کیسه های چای در کارخانه در نوبت وزن کشی قرار دارند.
  • برگ های چای توسط کارشناسان بررسی میشود و اطلاعات مربوط به وزن هر کیسه و درجه بندی کیفیت آن در سیستم ثبت می شود.
  • کیسه های چای به نوبت برای وزن کشی و درجه بندی کیفیت توسط کارشناسان به کارخانه تحویل داده میشوند.
  • باغداران برگ های چای چیده شده را به کارخانه ها تحویل می دهند.
  •  چای تحویل داده شده به کارخانه به صورت نیمه اتوماتیک (مکانیزم نقاله با هدایت اوپراتور) به بخش خشک کن منتقل میشوند.
  • برگ های چای قبل از خرد شدن توسط سیستم نقاله در کارخانه هدایت میشوند تا در جایگاه های خاصی قرار گیرند و هوادهی شوند قبل از سابیدن باید مقداری از رطوبت برگ ها گرفته شود.
  • کارگر کارخانه چای مشغول جمع آوری چای و پهن کردن آنها در تشتک های مخصوص خشک کردن است در این تشتک ها که کف آن سوراخ دار است و پارچه روی آن پهن شده چای مدت مشخصی باید بماند تا رطوبت آن کاملا گرفته شود.
  • برگ های چای قبل از خرد شدن در محیط مخصوصی قرار میگیرد تا هوادهی شود زیرا قبل از سابیدن باید مقداری از رطوبت آن گرفته شود.
  • برگ های چای از قسمت خشک کن مستقیم به دستگاه های مخصوص سابیدن چای انتقال پیدا میکند.
  • چای خشک شده در طی چند مرحله الک میشود تا چای مرغوب و درجه یک برای بسته بندی آماده شود.
  • برگ چای پس از دور اول خشک شدن هنوز سبز است از دستگاه خارج میشود تا برای مرحله بعدی آماده شود.
  • در زمان فعالیت کارخانه ماشین آلات کارخانه بدون وقفه کار میکنند تا محصول چای هرچه سریع تر فرآوری و بسته بندی شود.
  • برگ های چای از قسمت خشک کن مستقیم به دستگاه های مخصوص سابیدن چای انتقال پیدا میکند.
  • برگ های خشک شده چای که هنوز سبز است در دستگاه های چای خرد کن قرار میگیرد تا ریزتر شود و مجدد برای الک شدن فرستاده شود؛ در روز های برداشت چای کارگران کارخانه بدون وقفه کار میکنند تا بسته بندی محصولات سریع تر انجام گیرد.
  • دبیر عبدالواحد میرزازاده
  • گیلان
  • چین پاییزه
  • چاي
  • استانی-عکس
  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده روغن هیدرولیک تجهیزات پزشکی بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی خرید سی‌ پی کالاف
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved