به گزارش ایسنا، آیتالله محمدعلی تسخیری روز دوشنبه (۲۷ شهریورماه) در هفتمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها با اتریش تحت عنوان «انسان، طبیعت و آزادی»که با حضور علما و اندیشیمندانی از دو کشور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم که در این دور از گفتوگوها به تفاهم کامل و مثمرثمر برسیم. موضوع این جلسه یک موضوع بسیار مهم و جالبی است. این سه مفهوم در کنار یکدیگر زندگی بشریت را شکل میدهد.
وی خاطر نشان کرد: در تصور همه پیروان، ادیان و کتابهای آسمانی به این سه موضوع اشاره شده است و درباره این سه مفهوم مطالب ارزندهای آمده است. قرآن کریم درباره این سه موضوع به مفاهیم ارزشمندی اشاره داشته است. در قرآن آمده که انسان اشرف مخلوقات است و حامل امانت الهی. انسان موجودی است که از طریق عقل و قدرت تفکر اشرافیت مخلوقات را به دست آورده و این امانت الهی بزرگی است که کوهها توان تحمل آن را ندارند، اما این مسئولیت به انسان سپرده شده است و انسان سبب تکامل این مسیر میشود.
مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام تأکید کرد: انسان محل کرامت تمام موجودات است و مفهومی بسیار ارزشمند در تمام ادیان و مذاهب دارد. خداوند طبیعت را مسخر انسان آفرید تا از این طریق بتواند به تکامل و تعالی برسد. انسان با استفاده صحیح از طبیعت میتواند مراتب کامل کمالات و رسیدن به حقوق خود را به دست آورد. یکی از حقوق انسان آزادی است و زیباترین صفت برای انسان همین مفهوم آزادی است. خداوند انسان را آزاد آفرید و پس از خلق انسان به خود «فتبارکالله احسنالخالقین» گفت.
آیتالله تسخیری خاطرنشان کرد: رابطه این سه مفهوم بسیار زیبا است و در تصور اسلامی رابطه انسان با طبیعت بسیار ارزشمند است. انسان دوستدار طبیعت و طبیعت هم انسان را دوست دارد. پیامبر اکرم (ص) زمانی که از کوه احد رد میشد به همراهان خود فرمود این کوه احد است ما او را دوست داریم و او نیز ما را دوست دارد. یعنی ارتباط بین انسان و طبیعت یک ارتباط متقابل است. انسانی که طبیعت در اختیار او است باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کند و آنچه را نیاز دارد از طبیعت دریافت کند و در این عرصه اسرافی نداشته باشد. گاهی انسان از این مقوله جدا میشود و به راه کفر میرود. توازن و تعادل بین انسان و طبیعت بسیار مهم است.
او ادامه داد: توازن در طبیعت تشریعی است و از دستوراتی که قرآن به انسان داده این است که بین این دو تعامل ایجاد کند. ما باید به طبیعت احترام بگذاریم، حتی در مفاهیم اسلامی وارد شد که اگر جنگی رخ داد طبیعت باید زنده و زیبا نگه داشته شود و نباید آسیب به طبیعت وارد شود. تفاهم و تعادل بین علمای ادیان سبب میشود که راه صلح بشریت هموار گردد.
انتهای پیام
نظرات